Han är svenskhoppet – i första PdA-kvalet

Johan Untersteiner och Day or Night In på Vincennes i Prix de Bretagne • Startlistan

Av: Trav365

Publicerad:
Johan Untersteiner och Day or Night In startar i söndagens Prix de Bretagne.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Johan Untersteiner och Day or Night In startar i söndagens Prix de Bretagne.

TRAV

På söndag drar det franska vintermeetinget på Vincennes i gång på allvar.

I Prix de Bretagne – det första kvalificeringsloppet till Prix d’Amerique – tar Johan Untersteiner chansen med Day or Night In.

Bold Eagle, Belina Josselyn, Carat Williams och Davidson du Pont är några av de franska stjärnhästarna som går ut i söndagens Prix de Bretagne i Paris, vinterns första B-lopp.

För hästar som inte tjänat tillräckligt med pengar för att ha en plats säkrad i Prix d’Amerique i januari räcker det med att ta en av de tre första platserna på söndag för att kvalificera sig.

Halmstadtränaren Johan Untersteiner är ende svensken i loppet med sin Day or Night In. Sexåringen gjorde sex starter i Paris förra vintern. Day or Night In fick ingen plats i Prix d’Amerique då men avslutade i alla fall med flaggan i topp på Prix d’Amerique-dagen med att ta hem halvmiljonkronorsloppet Prix Jean-Rene Gougeon efter ledning tillsammans med sin tränare.

Det stora målet

Prix d’Amerique är det stora målet den här vintern med Halmstadhästen som redan är nere i Frankrike och har inkvarterats hos Ron Kuiper på Grosbois.

Det kan även bli tal om montélopp för Day or Night In.

– Jag vet att det finns planer på det, men vi får se. Montén kommer inte i första hand, men det är inte helt avskrivet att han får göra någon sådan start, säger hästens skötare Sofie Ericsson till travronden.se.


KANAL75

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!