Trav

Brenne Bas vann Kallblodskriteriet

Öystein Tjomslands jättetalang är fortsatt obesegrad

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Brenne Bas och Öystein Tjomsland vann Svenskt Kallblodskriterium.

Efter tidig ledning var segern och förstapriset på 600 000 kronor aldrig hotad.

– Det blev ett enkelt lopp för min häst, sa Öystein Tjomsland.

Under söndagen var det final i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero.

Jättefavorit i loppet blev Öystein Tjomsland och Brenne Bas, detta sedan den treårige norskfödde hingsten inlett karriären med tre segrar på tre starter.

Och visst infriade jättefavoriten förväntningarna.

Tillsammans med tränare och kusk Öystein Tjomsland kördes han tidigt in i loppet till ledningen och sedan var segern aldrig hotad.

Segermarginalen skrevs till 3,5 längd och segertiden blev 1.26,8 över distansen 2 140 meter autostart.

Besviken tvåa

Öystein Tjomsland var så klart belåten efter segern, sin andra i Svenskt Kallblodskriterium. Den första kom med Sjö Vinn år 2016.

– Det var inte tanken att jag skulle ge mig iväg så tidigt som jag gjorde, men de dämpade tempot så mycket där framme. Det var givetvis jättebra för oss att vi tog oss hela vägen till tät och det blev nog loppavgörande. Nu blev det ett enkelt lopp för min häst och han var jättebra i dag, berättade Öystein Tjomsland.

Tvåa i loppet slutade Oskar Kylin Blom med sin egentränade Bäcklös Faron, en andraplats som var värd 300 000 kronor. Kylin Blom placerade tidigt Bäcklös Faron i ledningen men kunde inte svara när Öystein Tjomsland och Brenne Bas kom farande.

– Jag är så sjukt besviken på mig själv, det är tävling vi håller på med och jag tävlade inte. Hade jag kört fortare i täten så hade inte Tjomsland kunnat ta sig förbi och då vinner vi loppet. Jag var sjukt arg direkt efter loppet, sa Oskar Kylin Blom.

Öystein Tjomsland ropade in Brenne Bas på Klasselöpsauksjonen i Oslo när denne var ett år för 250 000 norska kronor, och nu står han med fyra raka segrar och 700 000 kronor i insprungna prispengar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Tog sin största seger hittills – i Kriteriestoet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75