”Då kan hon skrälla till låg procent på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Åby den 10 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Åby den 10 oktober. Omgången kryddas med en jackpott på 66 miljoner kronor.


ANNONS: Jackpott 66 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den fjärde avdelningen ska damerna göra upp om 110 000 kronor och vi har en befogad favorit i 2 Spartak Face. Han har sett fin ut vid båda segrarna på slutet och senast flög han till ledningen och avslutade på ett bra sätt. Tycker även loppet är lite skiktat då några hästar sticker ut och när Spartak inte blir någon storfavorit känns det bra att gå på honom. Conrad Lugauer som tränar låter mycket nöjd med honom och Hanna Lähdekorpi som kör tycker jag är en av de bättre kuskarna i loppet. Hoppas på en klassisk spets- och slut seger!

Bortglömda hästen

I den tredje avdelningen får vi se dagens stora ”snackislopp” som är montéloppet. Hästar som inte startat i disciplinen ska ut och man har inget att gå på, det känns lite som lotto men man får gå på rapporterna innan för annat finns inte.

Jag vill dock varna för en häst som visat att hon duger långt i monté och det är 7 Galactica som är riktigt snabb ut, tänk på att spår sju är mitt i banan i monté vilket är ett stort plus. Hon är min spetsfavorit och Anna Erixon, som är en mycket duktig ryttare, kan lägga upp taktiken hur hon vill, antingen köra där eller släppa till favoriten 5 Rajesh Face och lifta med bakom.

Hon har siktats hit och gjorde ett mycket starkt lopp senast, open stretchen finns och när Anna viker ner där då kan hon skrälla till tio procent.

Superkusken

Denna rubriken blir lite speciell denna lördag då det är mer kuskar än vanligt i omgången, vi har både montéryttare, amatörer, ungdomar och proffskuskar. Jag väljer dock ut Örjan Kihlström då han kör i tre av loppen och alla hans uppsittningar blir betrodda. Går igenom hans chanser lite kort.

4 Conrads Rödluva (V75-1) vill alla fälla i dag och hon dalar i procent. Det kan bli ett tungt lopp om man inte släpper henne till ledningen och då är hon sårbar, dock vill jag betala för henne då jag garderar loppet och Örjan vill man inte spricka på i inledningen. Daniel Redén har bra form fortfarande och hon är given på en garderad lapp men ingen man går rakt ut på.

8 Infinitus (V75-6) är en stark herre som testade monté senast. Kan få en tändning av det och vid gardering ska han med, Örjan Kihlström upp är intressant och det blir även barfota runt om igen. Han är dock trög från start och kommer tappa viktig mark men om någon kan lösa en bra resa är det Örjan.

5 Who’s Who (V75-7) är knapp favorit men kommer nog inte vara det vid spelstopp. Han har blandat och gett i de senaste starterna och senast blev det galopp i en trång situation så den starten tar jag inte så hårt på. Han kommer få göra jobbet här om inte värsta motståndaren galopperar bort sig och då kan det bli tungt. Utan någon riktigt toppform raknas han ner något snäpp.


ANNONS: Jackpott 66 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 11 Bravo Santana (V75-5) som ska utrustas med ett norskt huvudlag för första gången. En fin häst som satt fast med krafter kvar bakom Aetos Kronos och Brother Bill för tre starter sedan. Senast spetsade han och såg riktigt fin ut på Halmstad. Det blir ingen spets denna gång men det kan bli körning i loppet och då kommer han in i matchen. Kevin Oscarsson som kör är överkvalificerad i detta sammanhang och det är ett stort plus. Given på lappen!

Förutsättningarna

Åby bjuder på en av årets roligaste V75-omgångar när det nalkas SM. Det är även 34 extramiljoner i sjurättspotten vilket gör omgången extremt intressant. Ingen vanlig omgång utan SM ska avgöras för amatörer, ungdomar, damer och monté vilket gör att det tävlas mer i loppen då ingen vill sitta fast när man väl har kvalificerat sig.

Den stora snackisen i veckan har varit monté-SM vara eller icke vara med på V75-kupongen. Jag tycker det blir ett lotteri när vi har tre hästar till start som aldrig testat disciplinen, man har inget att gå på utan det blir en gissningslek deluxe. Inget emot tränarna som anmäler då reglerna är sådana men Svensk Travsport borde göra något åt det.

Nog om det nu, vi har en mycket rolig omgång och vi ska njuta av travsporten. Tycker inte det finns några givna singelstreck att gå på men ett har jag hittat som jag tror har god chans, sedan kryllar det av bortglömda hästar och jag väljer att varna för en som just kommer i monté-SM. Stort lycka till!


ANNONS: Jackpott 66 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!