Wäjersten: Vi slår verkligen ur underläge

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Daniel Wäjersten om chansen i storloppet och stallets jättetalang: ”Flera starter är planerade”
Foto: Maria Holmén, TR Bild
Daniel Wäjersten om chansen i storloppet och stallets jättetalang: ”Flera starter är planerade”

StoSprinterns Final avgörs på lördag när Halmstad arrangerar V75.

Jackpott med 40 miljoner till en ensam vinnare.

Kan Daniel Wäjersten chocka spelarna med sin Global Well Off?

– Vi slår verkligen ur underläge, men det är klart man kan hoppas, säger Wäjersten till Trav365. 

Kvalen är redan avgjorda och vi har tio stycken fyraåriga ston som gör upp om segern i 2019 års upplaga av StoSprintern. Loppet avgörs över 1609 meter med autostart och delar ut 800 000 kronor till vinnaren. En av de mindre betrodda i loppet är Daniel Wäjerstens 9 Global Well Off.

Ja vi är verkligen underdogs den här gången och jag är nöjd om vi skulle vara trea eller fyra. Självklart drömmer man ju om att det ska gå hela vägen, men jag är samtidigt realistisk, säger Bergsåker-proffset och tillägger:

– Att jag har en häst med i de här sammanhangen är ju ett kvitto på att man gör någonting rätt. 

LÄS VIDARE

”Måste ligga lågt”


Förra veckan blev det ingen utdelning på 5 rätt när Eskilstuna hade sin finaldag. Detta innebär att vi har en Jackpott på 40 miljoner när V75 ska avgöras under lördagen. Daniel och Global Well Off startar i den sjätte avdelningen och skulle man vinna så skulle det bli ett korsdrag i kuponghögen - då man i nuläget bara är streckade på två procent.
– Vi startar i det bakre ledet och motståndet är verkligen stenhårt. Jag kommer placera min häst på innerspår och försöka hitta luckan till slut. På förhand måste jag ligga lågt.

Vad säger du om insatsen i kvalet?

Hon gjorde det verkligen jättebra. Björn Goop som körde kunde ta hand om ledningen från innerspåret och segern kändes säker. Nu har vi ett annat utgångsläge och det blir betydligt tuffare.

– Nu har vi dessutom ytterligare en resa och det är lite osäkert hur det påverkar henne.

Några ändringar på gång?

Nej vi kör som senast. Det finns inte så mycket att justera för tillfället.

Är det någon i fältet du har lite extra respekt för?

Jag gillar Fredrik Linders häst 2 Zeta Wise As som körs av Kevin Oscarsson. Den bästa hästen i fältet tror jag är 10 Felicity Shagwell med André Eklundh. 

Flera planerade starter


Den 29-årige Daniel Wäjersten håller till vardags till i Sundsvall på Bergsåkers travbana. Han har 31 hästar i sitt stall och håller en fortsatt hög segerprocent som tränare. I december förra året tog han över ett annat fint sto som radat upp segrarna i den nya regin - Global U.S.A.

Hon startade senast i slutet av maj och har fått vila ett tag. Allt känns bra med henne och tanken är ett planerat jobb den 12 juli.

– Efter det kommer hon starta i ett vanligt lopp den 25 juli och sedan har vi flera planerade starter i både juli och augusti. 

Andreas Örtengren

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN