”V75-skrällen är helt tappad – måste varna”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Rättvik • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Erik Adielsson och Matter of Fact är ett av skrällbuden på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Erik Adielsson och Matter of Fact är ett av skrällbuden på V75.

V75 på Rättvik med final i Sommartravet.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Får min V75-skräll lucka kan det säga pang, säger Erik Pettersson.

– Mitt drag är helt tappad, jag måste varna, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs i Rättvik på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

I veckans Skrällkollen inför V75 i tisdags och V86 i onsdags tipsade experterna om två riktiga brakvinnare. I tisdags ropade Mattias Karlsson ut 9 Rock My Dreams som vann V75-3 till sex procent och 11,25 i vinnarodds. I onsdags tipsade Erik Pettersson om fyraprocentaren 1 Ferrari Sisu som vann V86-1 till 18,72 i vinnarodds.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 10.00 lördagen den 1 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 The Bald Eagle (V75-2) tror jag tidigt sitter i ledningen och sedan är jag helt inne på att de övriga konkurrenterna kommer få problem att plocka ner honom. Senast han gick i ledningen var han fullständigt överlägsen. 12 procent mot favoritens 24.

3 Macelleria (V75-6) har gått starkt en längre tid och står verkligen på tur för seger och jag tror den kommer nu. Spets och slut, hämta ut! 15 procent mot favoritens 30.

Miljonrensarna

2 Matter of Fact (V75-1) är betydligt bättre än vad de senaste resultaten vittnar om och som helt tappad från sitt fina utgångsläge så bara måste jag varna för henne. Hon är fartfylld nog för att ställa till med en överraskning i V75-inledningen. Tre procent.

3 Exclusive Matter (V75-7) står intressant till i det här loppet och bör få ett fint lopp i den främre träffen och med lite klaff under vägen är Johan Untersteiners häst inte sämre än att han kan skrälla i Sommartravets Final. Fem procent.

Tänk på att...

... V75 på lördag avgörs i Rättvik där upploppet mäter 187 meter långt, att exempelvis jämföra med Solvallas 196 meter. Det är en klar fördel att gå i ledningen i Rättvik.

... 1 Heavy Sound (V75-3) var duktig vid seger i comebacken senast och det här är en häst som egentligen kan allt. Han är dock inte fläckfri i aktionen och det finns dessutom i boken att han blir av med ledningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Örjan Kihlström får återigen stifta bekantskap med 9 Expensive (V75-2). Det har gått bra tidigare och nu låter tränare Linder nöjd med sin häst. Det kan bli rycktussar för första gången vilket jag tycker är intressant. Som jag läser loppet blir det fart på bitarna och då har den här pållen en tung avslutning.

1 Heavy Sound (V75-3) är helt enkelt grymt bra. Bör bli svårslagen igen.

Miljonrensarna

Timo Nurmos har låtet så ofantligt nöjd med 4 My Dream Art (V75-1) på sistone. Det ser ut att kunna bli ledningen här och Nurmos säger att hästen vinner ”när som helst”. Jag är inne på att det kan bli nu. 11 procent mot favoritens 25.

Man gillar när Kihlström hoppas upp på Jan-Olov Perssons kallblod. 9 B.W.Rune (V75-4) är en riktigt läcker springare. Med på fotot! Tio procent.

2 Highspirit (V75-6) har grym statistik i Rättvik. Leder hela vägen!? Tre procent.

Tänk på att...

... det är Rättvik som står som värd för Sommartravets avslutning. Upploppet är medellångt, 187 meter och underlaget kan vara lite speciellt. Men det ska bli fint väder, så det borde vara en fin bana för hästarna att springa på.

... Stig H Johansson sätter på 4 Diamanten (V75-3) en jänkavagn för första gången. Man måste ta till sig ändringen. Lite intressant är det allt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

1 Mr Marvelous (V75-7) radar upp fina insatser. Nu ska kanske den här Ready Cash-sonen gå barfota. Plus! 13 procent mot favoritens 44.

Miljonrensarna

V75-2 ser rätt så roligt ut på förhand och det kan bli tryck på det här loppet. Det kanske bara gynnar 9 Expensive som jag är svag för, men jag vill även varna för en annan häst i loppet, det är 1 Iller Tooma. Han är inte alls så tokig och nu ändrar tränare Troels Andersen en hel del. Skulle kunna få loppet på innerspår. Vid lucka? Pang! En procent.

4 Diamanten (V75-3) maxas. Skulle kunna komma till spets. Kan vinna. Elva procent.

Tänk på att...

... det är Rättvikstravet som kör V75 denna helg med Sommartravets final, V75-7, som clou.

... det ska bli sol och fint väder i dalasamhället under lördagen, så räkna med en fin bana för hästarna att tävla på.

... 2 Highspirit (V75-6) är obesegrad i Rättvik på fem försök. Kommer nog sannolikt till ledningen och där vill Troels köra. Förblir obesegrad där?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Heavy Sound (V75-3) vann i debuten och såg fin ut. Går säkert framåt med loppet i kroppen och Kenneth Haugstad har en uppgift denna gång, han ska ta sig ut och inte bli fast. Jag tror man löser det och sedan är han huvudet högre än dessa.

Miljonrensarna

4 My Dream Art (V75-1) har sett fin ut på slutet och trodde nog han skulle vinna näst senast. Han har fått ett bättre utgångsläge än på slutet och med minsta klaff är han med och gör upp om det. 11 procent mot favoritens 25.

6 Jaques Noir (V75-6) har visat fin form på slutet och satt fast senast. Han kommer vinna lopp inom kort och är farlig att glömma denna gång. 13 procent mot favoritens 30.

Tänk på att...

... det är dags att avsluta ”Sommartravet” och det gör vi på Rättvik. Höjdpunkten kommer på slutet när just finalen i Sommartravet ska avgöras. Omgången i övrigt ser intressant ut, finns en del favoriter men det finns även frågetecken på dessa.

... 7 Våler Nikolai (V75-4) har 60 meters tillägg. Han gjorde en stark upphämtning senast och får Björn Goop i vagnen.

... 11 Vae Victis Club (V75-7) var riktigt bra i debuten senast, går säkert framåt och blir svårstoppad även denna gång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Lome Storm (V75-4) står 40 meter före värsta konkurrenten Våler Nikolai och jag tror det blir svårt att hinna ikapp Robert Berghs fina femåriga segermaskin. Från stallet talar man om bästa chansen i omgången och jag är benägen att hålla med, trots Våler Nikolais heroiska upphämtning senast.

11 Vae Victis Club (V75-7) är troligen bara bäst igen.

Miljonrensarna

9 Ural (V75-3) tänker jag inte lämna utanför kupongen. Senast vann hästen på en mycket bra tid med gott om krafter kvar. Det finns fortfarande utveckling i hästen. Trots debut i Gulddivisionen kan man vinna till låg procent. Räds inte dödens enligt tränaren och bara spelad på tre procent.

1 Bastian Boom (V75-5) har ett spännande läge och vinner snart enligt Svante Båth. Två procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs i Dalarna på Rättvikstravet.

... den nyligen avlidne legenden Jim Frick har förärats ett lopp på hemmaplan (V75-6).

... omgången känns öppen och det finns goda möjligheter till hög utdelning.

... Daniel Redéns 11 Vae Victis Club verkar vara en häst mycket utöver det vanliga. Kan vinna Sommartravets Final (V75–7).


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE