”Spelarna har tappat hästen fullständigt”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 7 augusti på Bollnäs • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: THOMAS BLOMQVIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Kim Eriksson och Wingmaster är ett av miljondragen på V86.

Kvällens V86-omgång avgörs på Bollnäs med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Spelarna har tappat hästen fullständigt, säger Erik Pettersson om sin skrällspik.

– Min skräll är ute i ett passande gäng, se upp, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Jackpott 12 miljoner på V86! Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Bollnäs med start klockan 19.20 – en omgång som kryddas med en jackpott på 12 miljoner kronor. Formen på experterna är fin.

Vid lördagens V75-omgång spelade hela laget in över 270 000 kronor och Mario Lipovac satte sju rätt på ”Marios Trehundring” och ”Marios Exlusiv”. Även systemet ”Sportbladet Jackpot” prickade in full pott.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.45, onsdagen den 7 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets supersystem till jackpotten. Först till kvarn här! [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

6 Wingmaster (V86-6) hade druckit dåligt inför senaste starten, så den glömmer vi. Innan dess har han verkligen imponerat och nu verkar spelarna tappa hästen fullständigt. Varför? Nu blir två ston hårt betrodda och dessa ser dessutom att köra lite mot varandra inledningsvis. Inte ofta man får så här låg procent på ”bästa hästen”. Det är bara att spika och hoppas att hästen lever upp till sitt fulla kunnande. 12 procent.

Miljonrensarna

Finns en del fina drag i listorna, helt klart. 7 Young da Vici (V86-1) är en häst som jag har haft gott öga till i hela karriären. Står strålande bra inne i loppet och gillar distansen. Han segerstrider som underspelad. 17 procent.

7 Caipirinha Razz (V86-4) har gått bra i princip hela tiden på sistone. Kaj Widell kände på henne senast som tvåa. Nu blir det hela ”Widell-paketet” med jänkarvagn och utan skydd. Om det slår väl ut kan hon bara bomba hem detta lopp ... Fem procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på denna fantastiska spelform denna onsdag. En ensam vinnare kan ta hem i runda slängar tolv miljoner.

... upploppet på Bollnäs är ganska långt, 207 meter, så även hästarna i kön får en chans.

... det väntas lite nederbörd under tisdagen men sedan grått men ganska varmt under onsdagen. Underlaget brukar vara grymt, så räkna med fin bana.

... 12 Odd Herakles (V86-8) ska gå barfota nu, stort plus. Är bästa hästen i loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Nordsjö Odin (V86-3) har ­glänst i två raka segrar och det här ­måste utan tvekan vara onsdagens ­bästa vinnare. Han har sprungit tider som de övriga i loppet inte kan stava till och något annat än segermelodi spets och slut skulle förvåna mig.

2 Nyhet (V86-7) är betygligt bättre än vad de senaste resultaten vittnar om och jag har gillat intrycket på honom på slutet.

Miljonrensarna

7 Young da Vici (V86-1) tyckte jag gick bra senast som tvåa och detta är en häst som jag vet att tränare Per Lennartsson ­håller högt. Passande distans nu och given på lappen! 17 procent.

9 Ti Amo Face (V86-4) fortsätter jag att ­tjata om. Det här är en häst som jag ­håller högt och förutom segern på Eskilstuna näst senast har hon svikit. Jag tycker dock det börjar lossna allt mer för henne och löper hon upp till sitt kunnande måste hon ha jätte­chans i ett lopp som det här. 13 procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V86 på onsdag från Bollnäs med tolv miljoner kronor i potten.

... V86 är ett svårt spel och du behöver inte plocka ner månen varje gång för att få bra betalt. Oftast vinner det ett par favoriter och trots det kan det bli miljonutdelning. Jag brukar spela efter spelvärde, men när det är jackpott på V86 är det i stället ­åtta rätt man ska hitta, om ni förstår.

... 6 Thess Vilja (V86-5) har så klart vettig segerchans felfri men chansartat utgångsläge och galopprisk gör garderingen given.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

1 Nordsjö Odin (V86-3) känns som omgångens bästa spik. Han vann Svenskt Kallblodsderby senast efter att han hållit upp ledningen och lett varenda meter av loppet. Denna gång möter han ett något enklare gäng och ska ses med mycket god chans.

Miljonrensarna

6 Wingmaster (V86-6) var hårt betrodd ­senast men fick ett tufft lopp och tröttnade. Spelarna glömmer fort och streckad på 12 procent. Klaffar det någorlunda speedar han snabbt till slut.

2 Smedheim Solan (V86-8) har varit riktigt bra. I Finland gick han bra som tvåa och senast på Solvalla tackade han med att vinna efter perfekt resa. Bästa tänkbara utgångsläge nu och skulle de mer betrodda köra lite tufft mot varandra kan han skrälla. 11 procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och en ensam vinnare kan plocka hem tolv miljoner kronor.

… V86-4 är ett stolopp med 15 hästar, det känns som att det kan skrälla ordentligt här. Glöm inte 13 Västerbo Cirkus som var bra senast.

… Bollnästravet har ett av Sveriges ­bästa banunderlag, blir det fint väder kommer det gå undan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

1 Nordsjö Odin (V86-3) är väl inte den sexigaste spiken i år, men just på V86 ­behöver man inte krångla till det, ­speciellt inte när det är jackpott. Det ser ut som en mycket fin uppgift. Spets och slut ligger ­nära till hands.

Drar till med en till kallblodsspik. Ser att 12 Odd Herakles (V86-8) är långt ifrån favorit på det tidiga liret. Då får man hugga! Barfota runt om nu. Sveper hela fältet?

Miljonrensarna

Första jänkarvagn på 3 Galapagos Sisu (V86-2) känns spännande. Bra läge och den ändringen kan fälla avgörandet över upploppet. 10 procent.

7 Klack Nova (V86-5) har siktats mot det här loppet och Oskar J Andersson har lyckats bra med hästen tidigare. Förstår inte riktigt varför inte lirarna är med på den här hästen. I alla fall inte de tidiga ... 16 procent.

6 Wingmaster (V86-6) har varit ute mot de bästa fyraåringarna i landet och gått strålande. Ute i ett passande gäng nu. Se upp! 12 procent.

Tänk på att...

... vi har en ruggigt fin jackpottvecka. Först tolv miljoner kronor till en ensam ­vinnare på V86. Dessutom väntar 41 miljoner till den som är ensam om att få alla rätt på V75 på lördag. Hörde jag spelvärde?

... Bollnäs är känt för sitt exemplariska under­lag, som har hyllats av bland andra stortränare som Daniel Redén. Räkna med ­lysande förutsättningar på onsdag också.

... V86-2 känns som ett riktigt öppet lopp, om inte mitt drag vinner kan i princip vem som helst få segerdefilera. Klurigt ...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Jackpottsystem på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Nordsjö Odin (V86-3) har en ­passande uppgift och bör inte ha ­några problem att fortsätta sin segerrad och lägga beslag på ytterligare 175 000 kronor.

Söker man en spik med lägre procent vill jag lyfta fram 4 A Nice Gift S.H. (V86-4). Hon vann utvändigt ledaren senast och har nu en bra möjlighet att leda detta försök till Diamantstoet runt om. Tränaren är optimistisk och talar om bra segerchans.

Miljonrensarna

7 Massaj Käll (V86-2) kommer med full form och har en mycket fin avslutning att tillgå. Tränaren är optimistisk och jag blir inte ett dugg förvånad om Leif Witasp åter­igen vinner med honom. Sex procent.

Joakim Reiser har två hästar i kallblods­loppet (V86-5). 7 Klack Nova (16 procent) och 8 Klack Tekla (två procent) är likvärdiga enligt tränaren och ­skulle kunna skrälla. Hästarna håller fin form och skulle den mindre spelade Klack Tekla vinna blir det korsdrag.

Tänk på att...

… Bollnäs upplopp är ett av de längre och mer utslagsgivande och mäter fina 207 meter.

6 Thess Vilja (V86-5) drar på sig en hel del streck och här vill tränare Esbjörn Glantz betona att hästen siktas mot Norskt Travderby. Man ska köra snällt och menar att detta inte är det viktigaste loppet utan mest ett led i matchningen mot andra uppgifter. I min bok en favorit i fara.

8 Zinco Jet (V86-1) har gjort det bra men är nu ute på en ny distans och det är alltid lite svårbedömt att veta hur hästen fungerar.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bollnäs i kväll med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE