”Har toppchans – jag spikar honom på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Bergsåker den 27 juni • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Bergsåker den 27 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Vi inleder omgången med Bronsdivisionsfinalen, V75-1, och omgångens största favorit kommer ut, det är Robert Berghs förvandlingsnummer 4 Vikens High Yield som ska ses med bra chans. Han har radat upp segrar på V75 och övertygat men gick på pumpen senast på Solvalla. Han fick ett jobbigt lopp utvändigt om ledaren då men höll ändå godkänt. Nu har han fått träna på och Bergh har vässat honom inför denna uppgift, har stor respekt för när Bergh sätter hästar i form och jag tror det blir tidig ledning här och sedan blir han svår att plocka ner. Värsta motbudet har bricka tolv vilket underlättar för min spik. Håll igång Robban!

Bortglömda hästen

Både killarnas och tjejernas E3 ska avgöras i dag och jag tycker man ska se upp med ett sto i den tredje avdelningen. Det är Mattias Djuses 9 M.T.Perette som aldrig varit sämre än tvåa, hon gjorde ett starkt lopp i uttagningsloppet och blev slagen av Barbro Kronos som fick ett bättre lopp. Hon har ett perfekt smygläge idag och går i startsnabba ryggar, kommer sitta bra på det och skulle det blir lite tempo då kommer hon avsluta riktigt vasst. Det var snack om barfota runt om men ser ut som det blir skor, dock testar man rycktussar vilket kan ge bra effekt. Se upp för henne!

Superkusken

Örjan Kihlström under denna rubrik är inget nytt, han kör oftast bra hästar och brukar vara nyckelpersonen på V75. I dag är inget undantag då han kör betrodda och bra hästar men även några som blir väldigt lite spelade. Går igenom hans chanser lite kort.

1 Ribaude (V75-1) trodde jag mycket på senast men då hann han inte dit. Han har absoluta toppform men tveksamt om han kan utnyttja innerspåret denna gången. Han är intressant om man garderar favoriten då han kan få bra lopp och spurta vasst. Ska med om man garderar som sagt.

11 Dwayne Zet (V75-2) är en fin häst som höjt sig i dem sista starterna. Han har vunnit enkelt från spets men denna gången blir det ingen spets. Visst är han bra nog att vinna men det är ett jämnt lopp och i lägsta klassen kan det skrälla. Given på kupongen men ingen spik.

12 Malvha Ha (V75-3) spurtade bra som trea i uttagningsloppet. Får svårt att vinna men Örjan är expert på att vara med långt fram i lopp där högstapriset är lite högre.

1 Spang Viktor (V75-4) har 40 meter försprång på dem två betrodda och kommer försöka köra hårt i ledningen. Tror han inte klarar av att hålla undan denna gång.

7 Messiah (V75-5) var bra som tvåa senast. Han kan öppna ganska bra men jag tror inte han räcker till mot favoriten denna gången. Garderar man med några ska han med.

4 Maestro Zon (V75-6) är en riktigt fin häst. Han åkte dit mot en speedigare häst i uttagningsloppet men var fin. Det blir barfota bak, helstängt huvudlag och Örjan i sulkyn vilket är tre stora plus. Han kan öppna och skulle Örjan komma till ledningen då tror jag han blir svårslagen. Han har även bra chans med rygglopp. Given på kupongen.

9 Viking Brodde (V75-7) trodde jag mycket på och spikade näst senast i årsdebuten, han gjorde ett starkt lopp men åkte dit till slut. Senast var han ute i Harpers men var inte som bäst. Jag tror man trimmat till denna start och när det ser ut som det kan bli lite körning tror jag han kan bli svår att stå emot. Min förstahäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på nyss nämnda 4 Maestro Zon (V75-6) som ska gå barfota bak, helstängt huvudlag och får storloppskungen Örjan Kihlström i sulkyn. Tre kraftiga plus som gör honom till favorit att ta hem E3.

Förutsättningarna

Bergsåker står som värd för veckans V75-omgång och vi får se fina tävlingar. V75-finalerna kryddas med E3 och många fina hästar kommer ut men även en jackpott där en ensam vinnare kan plocka hem 58 miljoner kronor.

Jag tror att omgångens största favorit har en toppchans att vinna, bra utgångsläge och ledningen inom räckhåll gör att jag går på honom. Tycker det finns potential till en bra utdelning i dag, har varit många favoritbetonade omgångar på slutet och vi hoppas inte på det i dag.

Lycka till på liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!