Ulf Erikssons dröm: seger i Åby Stora Pris

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Kan Ulf Eriksson och Milligan’s School utmana favoriten i Åby Stora Pris?
Foto: TR Bild
Kan Ulf Eriksson och Milligan’s School utmana favoriten i Åby Stora Pris?

Han svarade för årets kaxigaste segergest – i 130 meter.
På lördag kör Ulf Eriksson Milligans’s School igen – i miljonloppet Åby Stora Pris.

– Det ska bli fantastiskt kul. Det är det här man kämpar för, säger den 54-årige catchdrivern till Trav365.

Vi backar bandet till den 20 juli. Axevallalöpningen och tillika gulddivisionen skulle avgöras med 200 000 kronor till vinnaren.
Ulf Eriksson och Milligans’s School hade stor show på upploppet när ekipaget lämnade de andra på behörigt avstånd och kusken kunde kosta på sig en 130 meter lång segergest.

Efter loppet fick Stefan Melanders sexåring en inbjudan till storloppet Åby Stora Pris som avgörs på lördag som avslutning på V75-spelet.

– Det är jätteroligt att vara med och nu när vi har ett bra läge gör det hela ännu mer spännande. Det är ju lopp som dessa som man kämpar för. Hästen är riktigt bra och det ska bli kul att se hur långt det räcker på lördag, berättar Bollnäs-kusken.

Intrycket var fint senast. Vad kände du?

– Han kändes verkligen strålande och hade kunnat springa ett halvvarv till i den här farten. Han var verkligen inte trött. Jag blev nästan förvånad när jag tittade bak på upploppet och de andra var så långt efter.

– Segergesten var helt spontan och jag kunde ju kosta på mig den när vi var så överlägsna.

”Skaffa oss en bra prestation”

De flesta minns nog den makalösa duellen ifjol då Propulsion och Örjan Kihlström vann Åby Stora Pris med minsta möjliga marginal över Readly Express i en klassisk upploppsduell. Trots att loppet går över stayerdistansen 3140 meter med autostart, var det bara millimeter som skiljde dom båda undantagshästarna åt.

I år har Propulsion dragit spår nio bakom bilen och Ulf Eriksson har fått bricka fyra med Milligans’s School.
– Vi har ju samma utgångsläge som i förra starten på Axevalla och det blir troligtvis att sända fram ordentligt för att skaffa oss en bra position. Jag vill försöka hitta ner på innerspåret där vi har den kortaste vägen till mål, säger catchdrivern.

Hur förbereder man sig inför ett lopp som detta?

– Självklart är det ju något alldeles extra och jag har medvetet valt att köra mindre den här veckan för att fullt kunna fokusera på Åby Stora Pris .

”Såna här lopp man kämpar för”

Ulf Eriksson håller till vardags till i Bollnäs och är främst känd som catchdriver. Han har sedan 2018 varit ordinarie kusk på Milligans’s School där deras störtsta triumf tillsammans var segern i Sundsvall Open Trot 2018. Han har även vunnit Sweden Cup i år med Queer Fish. Men en seger i Åby Stora Pris skulle betyda mycket för 54-åringen.

- Det är fantastiskt kul att få tävla på den här nivån med en häst som håller så hög klass. Det är såna här lopp som man verkligen minns och kämpar för. Jag har en god känsla inför loppet.

Milligans’s School är en sexårig hingst som på sina 75 starter har tagit 18 segrar och totalt sprungit in 9 728 494 kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN