Mejla

Micke Nybrink

Borde leda runt om – en fantastisk skit...

Nybrink synar V75-omgången på Gävle lördagen den 18 maj • Systemförslaget

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi gissar inte utdelningen, det är idioti. Däremot vet jag vilka ­hästar man inte ska spela på.

Såna det alltid tjatas om: ­tejpade, bajkade, hajpade.

De brukar hoppa åt helvete ­direkt.

Micke Nybrink har fjolårets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb som tipsetta i V75–6.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Micke Nybrink har fjolårets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb som tipsetta i V75–6.

ANNONS: Två system med sju rätt på V75 och över 2 000 kr tillbaka per andel. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75-system. [Extern länk]


Förra veckan spådde jag att sju rätt inte skulle ge något, att det var läge att spela som en kärring och spika alla stora favoriter. Troligen var det därför 82-procentiga Conrads Rödluva blev sjuk och V75 gav två miljoner.

Utan att ha lärt mig ett skvatt påstår jag att sju rätt just den här veckan ger ”jordnötter”.

Statistikoraklet Jens Sjödén stärker mig när han upplyser oss om att det slutat med femrättsjackpott fem gånger de åtta senaste åren. Gävlelördagen brukar vara (typ) årets lättaste omgång. 2018 gav sjuan 1097 kronor.

Men det här är vanligtvis ingen favoritkramarspalt, jag har i alla fall hittat fyra som det funkar att hacka på.

Litar inte på karln

V75-1: Nobel Amok är en sådan, jag litar inte på karln. Nu kommer han i och för sig med två raka spetsvinster men jag tror att den jäkeln försöker lura oss. Hur många gånger har inte det skett?

Shocking Superman är jag svag för, Stepping Spaceboy var grym senast och Flash Hammering är fyndet. Riktigt bra form där, det hörs på tränaren.

V75-2: Load Relief satt fast senast och såg strålande ut i mål. Men att spela tejpade, bajkade Nurmoshästar på V75 är ingen motorväg mot miljonerna; det skriks om dem i alla kanaler och de vinner ju i stort sett aldrig.

Nej, Rocky Tilly är mitt förstastreck, kolla gärna senaste ­loppet. Spets och slut när Load ­Relief startgalopperar?

V75-3: Mohammed Malla, min livboj i kallblodsträsket, säger att Rappnor står kriminellt bra till, Kringlers Viktor är en värsting, Don Viking var grym senast och att hans egenägda Joker C.K. aldrig förlorat med Goop (3/3) och ska smygas – och ryggar saknas ju inte.

Väl där är det slut

V75-4: Nästa Nurmosfavorit till rakning, Global Winner. Jag vet, namnet gör inte att det ringer i några klockor men det är en jättefin häst.

Spår fem med volt lär dock innebära hämningslös start­galopp (kolla näst senast) och sen är min spik i mål. För det smäller bara till så sitter Falcon Am i ledningen och väl där är det slut. Fasen vad kul.

V75-5: Zanzibar Wise As är en typisk ”Goccioa­dorare”, ser inte rolig ut men ­stakar bara på i oberörd stil. Hon kan vara klar men ibland klickar bössan när ”skjutglade” Alessandro ska öppna eld.

Bizzi Blizz var sanslöst fin ­senast, var det verkligen hon? Så bra var hon. Och Wrongdoer tar jag med på kusk, form och läge – en no brainer.

Njöt senast

V75-6: Ringostar Treb njöt jag verkligen av senast. Vilken fantastiskt liten skit han är.

Han borde leda runt om, Pastore Bob vill förbi men ... näe.

Om det strular för Elitlopps­vinnaren 2018 är det Sorbet som, på något jäkla sätt (jag är för fasen inte synsk), vinner.

V75-7: Vicario må vara en kanon som nästan alltid vinner men senast hade han inte en siffra rätt så där säger jag syn och höj eller vad det nu heter.

Coogan kallar jag för Propulsion light och med två lopp i kroppen är formen kanon. Vi sänker italienaren om han står upp, var inte rädd Örjan, smäll på. Vicario var ju av på mitten senast.


ANNONS: Två system med sju rätt på V75 och över 2 000 kr tillbaka per andel. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75-system. [Extern länk]


Helgens tips

1. 7 Falcon Am (Gävle, V75-4)

Härlig typ, snabb ut. Spets och slut.

2. 4 Rocky Tilly (Gävle, V75-2)

Kanonfin senast. Full gas. Har bra chans.

3. 3 Coogan (Gävle, V75-7)

”Propulsion light”, kraftigt uppåt. Spik.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2, 9, 6, 3, 7 (4–1)

V75-2: 4, 2, 9, 5, 7, 15, 8, 6 (10–11)

V75-3: 5, 6, 14, 13, 10, 11, 12 (3–9)

V75-4: 7 Falcon Am (5–10)

V75-5: 5, 4, 6 (9–8)

V75-6: 2, 1 (4–3)

V75-7: 3 Coogan (4–7)

1 680 rader/840 kronor

Läs mer inför V75

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE