Stjärnan: Det värsta jag varit med om

Visade upp sårskador på hästen efter storloppet

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG PLAY
Här blir Gretzky BR påkörd på upploppet av Ulf Thoresen Grand International.

Den tidigare Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb och kusken Wim Paal diskades efter storloppet Ulf Thoresen Grand International.

Ekipaget körde på Gretzky BR på upploppet – något som fick kusken Magnus Teien Gundersen att rasa.

– Det är det värsta jag varit med om, säger han till TGN.no, och visar upp sårbilder på hästen.

– Jag tycker jag behandlas orättvist, vi är tre kuskar som slåss om två spår, då blir det som regel kaos, säger Wim Paal till tidningen.

Jorma Kontio och Vitruvio vann Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg under söndagen och tog hem 750 000 norska kronor.

Eftersnacket handlade dock mycket om vad som hände mellan Ringostarr Treb och Gretzky BR på upploppet.

Gretzky BR med Magnus Teien Gundersen i sulkyn kom ut i tredjespår i rygg på Makethemark. Efter följde Wim Paal med Ringostarr Treb.

Böter på 15 000

Paal och Ringostarr Treb körde in i sidan på Gretzky BR och diskades. Wim Paal bestraffades även med 15 000 norska kronor i böter och tre dagars avstängning.

Efteråt rasade Magnus Teien Gundersen.

– Det är det värsta jag varit med om på banan. Jag har aldrig blivit påkörd på det sättet tidigare. Det är ett under att vi inte blev liggandes på backen, sa Gudersen till TGN.no, som även visade upp en bild på sårskador på Gretzky BR på fram- och bakbenet.

”Var inte meningen”

Wim Paal sa så här om incidenten till TGN.no efter loppet.

– Det var inte meningen. Jag vill gärna se domarvideon för jag är inte helt enig i att allting är mitt fel. För mig kändes det som om Magnus är på väg ut i banan men kom ned igen på grund av att han blev nedryckt av hästen utanför (Handsome Brad och Carl Johan Jepson).

Dagen efter utvecklade Wim Paal sin syn på situationen till TGN.no.

– Magnus sitter med mycket krafter kvar i Gretzky BR och letar lucka. Jag har kört nästan 100 000 travlopp och jag kan spelet och vet vad som sker. Då Magnus prövade att gå ut mot Carl Johan Jepson och Handsome Brad fick han konstant svar. Jepson har jag kört mycket mot, han är stenhård.

”Behandlas orättvist”

– Jepson pressade tillbaka Magnus och då var jag ute i spåret som Magnus lämnade. När Magnus kommer tillbaka kör han på min sulky. Det är ingen tvekan om att det är kontakt mellan oss men det hade aldrig skett om inte Magnus prövat att gå ut minst ett halvt spår för att pröva att ge sig på Jepson.

Wim Paal berättar att han sett på situationen 100 gånger på video och tänker överklaga.

– Jag tycker jag behandlas orättvist, vi är tre kuskar som slåss om två spår, då blir det som regel kaos. Jag är inte på något sätt arg, men jag hade bara hoppats att Magnus hade berättat om situationen hur den egentligen var.

Under måndagen kom positiva besked om Gretzky BR.

– Han mår bra efter det som hände och det är det viktigaste. Det är klart att jag blev förbannad på Paal, men man säger mycket i stundens hetta, säger tränaren Geir Vegard Gundersen till Trav365, och meddelar att hästen siktas mot Jubileumspokalen på Solvalla den 17 augusti.

Gretzky BR slutade femma i loppet.

Här kan du se loppet igen. [Extern länk]

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN