”Löjligt lite spelad – jag måste varna”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 17 juli på Eskilstuna • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: THOMAS BLOMQVIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Alessandro Gocciadoro och Attack Diablo är en av V86-skrällarna.

V86 avgörs på Eskilstuna i kväll spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag blir löjligt lite spelad, jag måste varna, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

– Jag kan inte släppa Kövras So Far, tre procent, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Eskilstuna med start klockan 19.20.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 15.00, onsdagen den 17 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Litet fält och en tuff konkurrent i 3 Vainqeur R.P., men jag blev imponerad av intrycket senast när Kihlström styrde på med 5 Who’s Who (V86-1). Här kan han nog lägga upp det lite som han vill, Örjan. Vettig spik att inleda med.

15 Visa As (V86–6) var jättefavorit på V75 så sent som i lördags. Då körde Björn Goop bort henne, ja, ni läste rätt. Han satt och sov och det blev tajt och galopp. Bara ston nu. Favorit på en kross.

Miljonrensarna

Vill lyfta tre hästar i V86-3 under den här rubriken, 2 Whitestripe Maid (fyra procent) satt fast med rubbet senast och får en fin resa från spåret, 8 Selma Töll (fem procent) är ruskigt formstark, startsnabb och bör sitta okej på det, samt 9 Intake (fem procent) som gjorde det klart bra senast och också får en fin resa i loppet.

Annars är 3 U.R.Amazing (V86-7) omgångens bästa speldrag enligt mig. Kördes passivt senast och spurtade fint. Måste vara jättetidig från bra läge i loppet. Chansspik? Åtta procent.

Tänk på att...

... Jörgen Westholm har ruggig snurr på sina treåringar. Dissa inte fint stammade Carry Cash i V86-2.

... favoriten 7 Exciting Chip (V86-3) har varit mycket bra, men är osäker bakom bilen. Kan få en jobbig inledning...

... den tidiga favoriten i V86-4, 5 Coktail Fortuna var blek senast och nu får han göra jobbet utvändigt. Inget jag vill gå på.

... 4 Avant Gard (V86-8) håller Robert Bergh mycket högt och nu blir det barfota.

... 10 Remarkable Feet i samma lopp är bra.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

2 Ghostintheshell (V86-2) har verkligen imponerat på mig vid sina två starter hittills och trots det lilla uppehållet har jag svårt att se henne förlora det här loppet, om hon är i närheten av det hon visat hittills.

2 Zanzibar Wise As (V86-7) tror jag tidigt hittar till ledningen från sitt fina utgångsläge och sedan tror jag inte att de når henne. Det här är spets och slut!

Miljonrensarna

5 Who’s Who (V86-1) blir så klart svårslagen, men jag kan inte släppa 1 Kövras So Far (V86-1) som jag tyckte såg helt lysande ut senast som fastlåst. Berghs häst kan öppna kvickt från start och bör få fin resa härifrån, och vid minsta strul för Who’s Who så... Tre procent.

4 Avant Garde (V86-8) är inte så tokig och är ett måste på V86. Nio procent.

Tänk på att...

... 11 Darshana (V86-2) har noll segrar och hela sex andraplatser så här långt, och det är minsann ingen tillfällighet. Det fyraåriga stoet går bra mest varje gång, men hon vill verkligen inte sticka nosen först och det har vid flertalet tillfällen sett komiskt ut.

... 2 Inti Boko (V86-8) är en kanon, men han har inte startat sedan november i fjol och då det är lite av en speciell häst vågar jag inte lita på honom. Timo Nurmos vet vad han gör, men Inti Boko laddades mot Sprintermästaren men missade det loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

5 Who’s Who (V86-1) vann ett liknande lopp senast och har bra chans igen. Litet fält gynnar honom och jag tror han bara blir bättre och bättre för varje start. Örjan kan välja upplägg och han ska ses med mycket god chans återigen.

Miljonrensarna

I V86-3 får vi se ett Diamantstoförsök där jag tycker två hästar blivit borttappade. 2 Whitestripe Maid (fyra procent) var bra i våras, nu har hon lopp i kroppen och ett bra utgångsläge. 9 Intake (fem procent) spände man bågen med senast, hon tog emot Hankypanky Peyton och krigade från ledningen, men fick ge sig i sista stegen. Kan få en perfekt smygresa och slå till.

9 New Steel (V86-5) var ursäktad senast. Nu har han pausat lite och man har säkert fräschat till honom. Kan avsluta vasst. Fyra procent.

Tänk på att...

... 15 Visa As (V86-6) startade i lördags, tätt matchande kan sätta sina spår och hon har ett jobbigt utgångsläge där hon måste runa ett helt fält.

... omgångens clou kommer i avslutningen där fyraåringarna ska göra upp över lång distans. Intressant med 1 Zlatan som vann det italienska derbyt, 2 Inti Boko som vann Svenskt Travkriterium och 9 Pinto Bob som var riktigt bra i Sprintermästaren för två veckor sedan. Kan bli ett rafflande upplopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det är svårt att gå emot 5 Who’s Who i V86-1. Litet fält som han kan besegra på lite olika sätt. Intrycket över upploppet senast... wow!

Björn Goop hoppar upp bakom 7 Exciting Chip (V86-3). Hästen har varit grym på sistone och senast fungerade det mycket bra med körspöet. Nu hoppar vänsterhänte Björn upp och det kan ge ytterligare en kick. Märren blir svår att stå emot.

Miljonrensarna

Ola Samuelsson har fin ordning på hästarna för dagen och toppstammade 4 Schweppes (V86-2) måste räknas tidigt i ett sånt här lopp. Pass upp! Åtta procent.

1 Attack Diablo (V86-4) är riktigt snabb från start och får oavsett ett fint lopp därifrån. Ser ut att bli löjligt lite spelad. Måste varna. Sju procent.

4 Livi Memory (V86-6) var grym på just Eskilstuna. Då var det maxad balans och det låter som om det blir samma nu. 15 Visa As blir svårslagen, ”Livi” är rolig bakom. Sex procent.

Tänk på att...

... det ser ut att bli fint väder i Eskilstuna under onsdagskvällen, så räkna med en fin bana och snabba tider.

... stall Goop har varit uppåt på 3 Vainqueur R.P. i V86-1 sedan hästen kom till stallet. Var bra i Halmstad och kan slå till om Who’s Who inte kommer upp till full kapacitet.

... 7 Elian Web (V86-4) börjar närma sig riktigt fin form igen. Är en guldhäst!

... 2 Inti Boko (V86-8) är grym i grunden och väl förberedd, men det där loppet är mycket bra och han är inget att lita på, tror jag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-system. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Who’s Who (V86-1) är en undantagshäst i Pasi Aikios regi som borde vinna. Senast på Solvalla satt Örjan i andra ytter och måttade på sitt eget vis in segern med en halv längd. Bara fem hästar bakom bilen och skulle inte något oförutsett hända vinner Örjan igen. Hög procent, men det kan ändå vara skönt att spika i inledningen.

Jag tror även 2 Ajlexes Cubano (V86-4) har en gyllene chans att leda runt om över den korta distansen.

Miljonrensarna

7 Saga Doc (V86-6) svarade för en galen smällkaramell när Thorsten Tietz lyckades vinna till 56 gånger pengarna för två veckor sedan. Det var ingen bluffseger och man undrar om hästen kan göra om den prestationen. Två procent.

10 Remarkable Feet (V86-8) sades vara i fint skick inför Sprintermästaren men fick aldrig se dagens ljus i försöket – då Jörgen Westholm chansade invändigt i sista kurvan. Kan vara dags nu i stället? Fyra procent.

Tänk på att...

... Alessandro Gocciadoro har fem hästar till start där han sitter i sulkyn bakom samtliga. Prestationerna har varierat en del för gul kusk, men det kan vara av värde att försöka reda ut hur hans hästar går för dagen och vad de kan tänkas prestera. Dessa blir ofta underspelade eller överspelade.

... vi har två stycken spårtrappor för ston med 15 hästar. Här behöver vi måla på ordentligt då skrällpotentialen är hög.

... 2 Inti Boko (V86-8) inte startat sen november i fjol (tvåa i Breeders-finalen).


Trav365:s liverapporterar från V86 på Eskilstuna i kväll med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE