”Jag skulle inte spela utan honom på V86”

Rommetränaren Fredrik Tengstad, 42, är optimistisk inför V86 • Streckad på sju procent • ”Det är bra tryck nu”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: XX
Fredrik Tengstad

Senast på Gävle svarade Radagast för en mycket stark avslutning och slutade fyra.

Nu vill tränaren Fredrik Tengstad varna för hästen på V86.

– Han börjar kännas så där fin som han gjorde för ett år sedan, säger 42-åringen till Trav365.

V86 saxas denna onsdag mellan banorna Åby och Solvalla. Omgången känns på förhand spelvärd med flera mycket öppna lopp, i varje fall om man ska tro V86-spelarna.

Den andra avdelningen på V86-spelet är inget undantag och här kan det mycket väl skrälla – i alla fall om vi får tro Romme-tränaren Fredrik Tengstad.

Han har den sexårige valacken Radagast till start från spår nio. Loppet körs över distansen 2 140 meter med autostart.

– Jag tycker verkligen han börjar komma igång ordentligt nu och jag verkligen känner hur det där gamla trycket i honom är tillbaka. Förra året var han i riktigt bra form och jag tror det är dags nu igen, säger Tengstad.

”Har hänt något de senaste veckorna”

I det senaste loppet på Gävle, i början av oktober, satt man allra sist när det var 300 meter kvar. Trots det lyckades kusken Oskar J Andersson bli fyra efter en stark avslutning.

– Det var en riktigt fin slutspurt och jag var väldigt nöjd med hästen. Han ligger lågt i puls och nu med ytterligare ett lopp i kroppen borde han gå fram ytterligare, säger Fredrik och berättar vidare om hästen:

– Han har varit hos mig länge så jag brukar känna när han blir så här på hugget. De senaste veckorna har det hänt något.

Hur ser du på loppet?

– Jag tycker det är ett jämnt lopp med några hästar som sticker ut. Min häst är en av dom som kan vinna loppet och jag skulle inte vilja byta med någon annan i fältet.

– Jag har en bra känsla och är riktigt optimistisk inför onsdag. Han gynnas självklart om det skulle bli tempo och jag vill betona att han inte bara är speedig utan snarare tempostark.

”Det är hans tur nu”

Kusken Oskar J Andersson sitter i vagnen precis som senast på Gävle. I skrivande stund är Radagast streckad på sju procent – något som tränaren tycker är för lite.

– Jag tror vi har vinstchans. Vi har haft en del stolpe ut och jag känner att det är hans tur nu. Jag skulle i alla fall inte spela utan honom på kupongen, så mycket kan jag säga.

Publicerad:

LÄS VIDARE