Trav

Emilia Leo: Det går inte att beskriva

Tog sig till E3-final – krossade det svenska rekordet

Av: 

Michael Carlsson

Christoffer Wickman

TRAV

Emilia Leo, 28, är överlägsen Sverigeetta i monté. Men hon kan köra sulkylopp också.

I uttagningsloppen till E3-finalerna krossade hon det svenska rekordet med egentränade No Doubt.

– Det går inte att beskriva, säger hon.

Det var under måndagskvällen som det kördes uttagningslopp till E3 på Färjestad i Karlstad, och det var en tävlingskväll som innehöll mycket dramatik.

Bland de tre försöksvinnarna i klassen för hingstar och valacker, där finalen avgörs lördagen den 15 augusti på Romme och 950 000 kronor väntar vinnaren, vann Emilia Leo ett uttagningslopp med sin egentränade No Doubt – och som dom vann.

Segertiden 1.10,5 över distansen 1 640 meter autostart var en kross av det tidigare svenska rekordet.

Bet av finger – på mamman

Förutom att Emilia Leo tränar hästen så deläger hon också hästen tillsammans med sin mamma och det var en känslosam seger för den unga talangen.

– Det går inte att beskriva, det är som mitt barn. Det är svårt att ta in. Han har gjort allt rätt sedan han var liten. Hans mamma som är elak och väldigt svår att ha att göra med. När hon fick ett föl så bet hon av min mamma ett finger. Men No Doubt är en underbar individ att hålla på med. Kul att få visa upp en egentränad häst för min tanke är att träna hästar mer framöver.

No Doubt fick göra jobbet utvändigt ledaren under slutrundan men var trots det starkast till slut.
– Jag vet att hästen är bra men jag trodde såklart inte att jag skulle behöva köra 1.10, jag trodde att 1.12 skulle räcka, berättade en jätteglad Emilia Leo.

Emilia Leo är överlägsen Sverigeetta i monté, både gällande inridna prispengar och antal segrar. Hon har vid dagens datum 40 segrar i monté, vilket är hela 26 segrar fler än tvåan. Hittills har hon ridit in 1 777 500 kronor, vilket är 700 000 kronor mer än tvåan på Sverigelistan. På sin träningslista har Emilia Leo, som hör hemma i Romme, sju hästar varav tre av dom är ostartade.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

LÄS VIDARE

Så avgörs E3-finalerna på Rommetravet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Romme

Monté