”Visar knallform – är en superskräll på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Kristian Lindberg och Monfalcone är en superskräll på V75.
Foto: THOMAS BLOMQVIST, MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Kristian Lindberg och Monfalcone är en superskräll på V75.

V75 på Åby med Åby Stora Pris och V75-finaler står på menyn.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt miljondrag visar knallform, han vill jag inte spricka på, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Åby på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 20.47 fredagen den 7 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Unoicsdue Gnafa’ (V75-1) fick tryck i omgångar från ledningen senast och höll därmed tappert som tvåa, före det har han varit jättefin i två raka segrar och det här är hela V75-omgångens bästa vinstchans.

1 Randemar R.D. (V75-5) tror jag håller ut sina konkurrenter från start och i ledningen är jag helt inne på att han blir svårslagen! Hela vägen nu, Untersteiner!

Miljonrensarna

5 Monfalcone (V75-6) visar knallform för dagen och den här vill jag inte spricka på, stämmer det lite för honom under vägen med rätt ryggar så går ingen säker till slut, med tanke på de avslutningar han svarat för i de senaste starterna. Den här tioårige hingsten bytte regi inför den här tävlingssäsongen och som han ser ut för dagen, trots sin ålder. Det är tufft emot jag vet, men med dubbla open stretch till slut kan det lösa sig bra och då får konkurrenterna hålla i sig! Två procent.

Tänk på att...

... V75 på lördag avgörs på Åby i Mölndal utanför Göteborg. Åby är ensamma i Sverige om att ha dubbla open stretch, vilket kortfattat innebär två extra innersta spår över upploppet. Åbys upplopp mäter endast 187 meter, att jämföra med exempelvis Solvallas 196 meter, men tack vare sina dubbla open stretch brukar de flesta få chansen.

... Timo Nurmos 7 Champ Lane (V75-2) har så klart bra segerchans igen, men han är minst rutinerad i hela fältet och till de här höga spelprocenten måste jag gardera!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

4 Unoicsdue Gnafa’ (V75-1) har varit riktigt bra varje gång på sistone. Nu är spåret bra, igen, och Goop maxar på med barfota runt om och jänkvagnen igen. Det mestar talar för att man får överta ledningen i ett tidigt skede och därifrån bestämma tempot under vägen. På Halmstad rusade hästen på i eget, högt, tempo och vann överlägset. Jag tror det blir seger igen och inleder med spik.

Miljonrensarna

Kanske motsägelsefullt att ha ett speldrag i ett lopp där man spikar, men garderar mitt singelstreck ovan så ska 3 Mellby Granat (V75-1) med. Den rankar jag som tvåa. Tre procent.

5 Ganyboy (V75-5) var ruggigt bra på Lindesberg när han hängde i tredjespår sista varvet och bara matade ner övriga. Nu är spåret bra och han kan öppna medel. Dessutom blir det barfota runt om som vid segern och på den balansen är hästen vassast. Fyra procent.

Tänk på att...

... Åbytravet står som värd för lördagens V75-tävlingar. Vi får strålande sol över Mölndalsbanan så räkna med kanonunderlag och topptider. Leta hästar som kommer att sitta i den främre träffen.

... det är open stretch på banan, med två extraspår över upploppet.

... Björn Goop rycker av alla skorna och kör 4 Pine Muscle (V75-2) med jänkarvagn. Precis som vid segern.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Kallt utgångsläge, men jag måste bara tro på 8 Moni Viking (V75-7) på lördag. Han fick ett 1600-meterslopp i benen senast och det kan vara bra flr att han ska bli ännu snabbare i fotarbetet. Björn Goop är grym på att rätta vägarna i långa lopp och dessutom är det anmält med jänkarvagn nu. Det ser ut att bli lite körning och skulle Moni Viking få sitta på rulle, då går ingen säker när det ska avgöras.

Miljonrensarna

4 Unoicsdue Gnafa’ blir naturligtvis svårslagen i V75-1, men jag kommer nog inte att spela utan 9 Four Guys Dream. Senast gjorde hästen comeback och var strålande bra. Det är fortatt fina rapporter också. Sex procent.

4 Golden Dream M.E. (V75-3) är anmäld barfota. Får rygg på ledaren. En bra position på Åby. Elva procent.

5 Monfalcone (V75-6) var riktigt bra senast. Bättre spår nu också. Kan slå till nu till jätteodds. Två procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Åbytravet och där finns som bekant open stretch, två extra innerspår över upploppet.

... 1 Pleasure for Cash (V75-1) såg grymt ut senast, men spår 1 är nog ingen höjdare för honom. 

... 9 Lord Horse 8V75-2) har varit hårt betrodd på sistone. Nu helt tappad och vi får barfota och bajk på.

... det blir toppväder på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Unoicsdue Gnafa’ (V75-1) vann försöket till denna final helt överlägset på Halmstad för två starter sedan. Han drog på i ledningen och visade att han kommer gå upp i klasserna. Senast blev han slagen kort före mål av Who’s Who men fick tryckare i omgångar och stred mycket starkt. Jag tror han bara går framåt för varje lopp och man sätter på jänkarvagnen igen och drar skorna som på Halmstad. Jag tror det blir tidig ledning och sedan har jag svårt att se någon i denna klassen slå honom. 

Miljonrensarna

6 Adde S.H. (V75-5) höll fint som två senast och har gjort många bra lopp på slutet. Har jagat honom en del och när han blir streckad på sex-sju procent i ett öppet lopp då måste jag varna för honom. 

9 Harran Boko (V75-6) spurtade vasst till segern senast på bra tid och visade att formen verkligen är tillbaka. Gången innan höll han bra som tvåa och man får passa honom igen. Han har visat att han går starkt med ryggresor och denna gången kan det bli perfekt för honom. 16 procent.

Tänk på att...

... Åby Stora Pris 2020 ska avgöras och man har fått ihop en mycket spännande upplaga. Får ändå ge 8 Moni Viking tipsettan i avslutningen. 

... 7 Champ Lane (V75-2) blir klar favorit i lägsta klassen. Vann överlägset senast och skall ses med bra chans igen. Vill ändå poängtera att det är lägsta klassen och oväntade saker kan hända.

... 5 Power och 6 Aramis Bar (V75-3) sticker ut i fyraåringsloppet. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Champ Lane (V75–2) har sett fullständigt bländande ut på slutet. Senast bombade Örjan Kihlström tidigt till ledning och hade trots det tuffa halvvarvet i tredjespår inga problem att lämna sina konkurrenter på behörigtavstånd på upploppet. Det låter positivt från stallet och detta är en bombspik. 

9 Harran Boko (V75–6) kan vara en chansspik. Fäller alla till slut?

Miljonrensarna

6 Adde S.H. (V75–5) låter Peter Untersteiner väldigt nöjd med för dagen. Hästen gjorde en riktigt fin insats som tvåa senast och kan vara en liten överraskning i denna Bronsdivisionens Final. Sju procent. 

9 Mindyourvalue W.F. (V75–7) är en häst som jag gillar skarpt. Spåret blev inte bra då han gillar vara med i främre träffen. Men till en procent kan lika gärna han vinna Åby Stora Pris, precis som någon annan. En procent.

Tänk på att...

... Åbytravet kör en av sina största tävlingsdagar för året då det vankas STL-finaler och sist men inte minst, Åby Stora Pris (V75–7). 

... avslutningen (Åby Stora Pris) går för tredje året i rad över stayerdistansen 3 140 meter med autostart och årets upplaga ser mycket oviss ut.

... mycket pengar att köra om brukar betyda att Örjan är på hugget. Kan vinna Åby Stora med Who’s Who. 


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

7 Champ Lane V75-2 kvalade in till denna final via en vattentät seger i Bollnäs för 14 dagar sedan. Har ingen tur i spårlottningen men har klarat sig från liknande lägen som detta.

6 Aramis Bar V75-3 var strålande senast i tuff konkurrens. Han gick 1.11,0 full väg och gled undan sina konkurrenter. Hästen klarar att gå från olika positioner.

Miljonrensarna

6 Rushmore Face (V75-6) var väldigt bra senast, men nu har han fått ett läge lite långt ut på vingen, men skulle det klaffa, så ska man ändå inte glömma bort honom, säger Dante Kolgjini. Två procent.

Tänk på att...

... det bjuds på fina lopp på Åby. I V75-7 går Åby Stora Pris med två miljoner till vinnaren. Glöm heller inte att banan har dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE