Mejla

Michael Carlsson

”Det finns ingen gräns för Goops superlöfte”

Carlsson: Titta & njut när obesegrade No Limit Queen tar tredje raka segern

Publicerad:
Uppdaterad:
No Limit Queen spikas på GS75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
No Limit Queen spikas på GS75

Det är god sportslig kvalitet på Grand Slam 75 i eftermiddag.

Björn Goops obesegrade jättelöfte
No Limit Queen tar tredje raka segern och är en given spik.

Titta och njut av den här flygmaskinen.

Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på fina lopp rent sportsligt men även en hel del kniviga  race som kan få upp utdelningen. Det körs både Guldstoet och det ”Andra testet till Stochampionatet” med flera kulltoppar bakom startbilen.

 Vi börjar med omgångens bästa spik och har ni inte sett No Limit Queen tävla tidigare så gå gärna in på atg.se i lopparkivet och spana in den här flyfotade damen. Björn Goops treåriga sto har imponerat stort i två raka segrar och ser ut att vara något alldeles extra. Först vann hon från ledningen och senast växlade hon ner fältet efter en ryggresa i andraspår och såg helt okörd ut genom mål. 

No Limit Queen har potential för att bli en riktig topphäst och trots att hon möter flera väldigt lovande talanger i dag så tror jag att det är spel mot ett mål. 

Det här är verkligen en häst man hajar till över när man ser henne och hon är inte bara snygg utan onekligen väldigt, väldigt bra också.

Hon möter bra hästar som Zolly som har radat upp segrarna och även Grande Diva Sisu har visat att hon är riktigt bra. Men jag tror inte att det spelar någon roll och felfri får konkurrenterna köra om andrapriset i Guldstoet bakom No Limit Queen.

Står på tur för seger

 Det finns bud på flera alternativ som andra spikar och jag väljer att även gå på Cheerful Rivner. Peter Untersteiners femåriga sto är härdad i tuff konkurrens och har avslutat loppen väldigt bra varje gång på slutet. 

Det gjorde hon om inte annat senast då hon spurtade sylvasst bakom vinnande Fast Moving Cash. Hon står verkligen på tur för en seger.

Den enda nackdelen är att hästen inte är  något spjut från början, snarare tvärtom. Hon har inlett långsamt även om det börjar bli bättre. 

Det är ett vidöppet lopp bakom henne och eftersom värsta konkurrenten Queen of Sand startar från sämsta läget tar jag ställning och spikar Cheeful Rivner. Jag
litar på att hennes fina avslutning talar segerspråk den här gången över Axevallas långa upplopp.

 Om vi sedan börjar baklänges så utgör Grand Slam 75-avslutningen det ”Andra testet till Stochampionatet”. Där möts framförallt två kulltoppar i Felicity Shagwelloch A Sweet Dance. 

När det gäller A Sweet Dance så tog hon tio raka segrar innan det blev stopp i Svenskt TravOaks i fjol där hon blev oplacerad. Hon avslutade säsongen genom att bli trea i Breeders Crown-finalen och årsdebuterade med en mer­smakande andraplats från dödens. Att hon då inte kunde stå emot Racing Brodda som tassat med i rygg där bakom var inte mycket att säga om.

Senast blev det Helena Burman-tränade stoet hängandes i spåren från början och Johnny Takter valde då att backa ner henne som sista häst i kön. A Sweet Dance avslutade helt okej men hade för långt fram och det var ingen riktig värdemätare.

Debut på lång distans

Nu testar A Sweet Dance på den långa distansen för första gången som ett test inför Stochampionatet som är det första stora målet för hästen. 

Hon är givetvis en segerkandidat men frågan är hur Johnny Takter lägger upp loppet rent taktiskt.

Främsta motbudet är Felicity Shagwell som årsdebuterade med att bli tvåa i Drottning Silvias Pokal och sedan blev hon överfallen i finalen från ledningen och tvingades släppa täten. Hon drogs sedan sist och fick alla chanser spolierade. 

André Eklundhs älsklingshäst har nu ett drömläge med innerspår bakom startbilen då hon är mycket startsnabb. Ledningen tar hon garanterat och sedan är frågan om hon klarar den långa distansen som även hon är ute över för första gången. Givet segerbud såklart.

Men när två slåss så vinner en tredje, lyder som bekant den berömda devisen. Därför plitar jag ner ett tredje streck även för Proclate som har varit riktigt vass på slutet och är under utveckling.

Jairo vann en lätt seger senast över kort distans utan att förta sig på 1.11,0. Han är favorit i GS75-1 men jag måste bara ha med Food Money som jag dubblar systemet med. 

Han har varit riktigt bra i två starter efter sin comeback. Senast avslutade han bra som fyra bakom Nadal Broline på Solvalla och travade nytt rekord 1.10,0.

  Great Winner är favorit i GS75-2 och hästen har övertygat i sin nya regi hos
Magnus Jakobsson och ståtar med två raka segrar. Är stark och rejäl och gynnad av lång distans men har ett dåligt läge med spår åtta och är en diesel från början. Gardering.

Obesegrad felfri

 Hodder kan vara en chansspik i GS75-3 och Peter Untersteiners problemhäst är obesegrad felfri. Han skötte sig bra i comebacken och vann enkelt från ledningen senast. Felfri har han toppchans men bakom honom är det vidöppet.

 I damloppet GS75-5 är duktiga Henriette Larsen favorit bakom Townshend Broline som senast var ute i Kungapokalen utan att räcka till. Men min vinnare i loppet är Sanda Love som har sett ruggigt formstark ut i två raka segrar, näst senast i V75. Han kan mycket väl runda alla trots läget.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN