Börje Andersson: Det är bästa spiken

Travprofilen om V75 på Bergsåker

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Börje Andersson

Börje Andersson är en känd trav- och Bergsåkerprofil.

68-åringen har också spelat in åtskilliga miljoner på sin hobby.

På lördag är det V75 på Börjes hemmabana Bergsåker i Sundsvall.

– Global Trustworthy (V75-3) är bästa V75-spiken, säger Börje Andersson.

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Bergsåker i Sundsvall och en som givetvis kommer vara på plats är Börje Andersson, 68-åringen missar inte många tävlingsdagar på hemmabanan Bergsåker.

Börje Andersson har haft travsporten som sitt jobb, bland annat som intervjuare och tipsexpert på Bergsåker, och hobby i större delen av sitt liv – och han har också varit framgångsrik på spelet.

I fjol spelade han bland annat in 4,3 miljoner kronor under ett par månader, och en midsommar på Hagmyren för ett par år sedan spelade han in en storvinst till banbesökarna.

För Trav365:s läsare bjuder han nu på sina bästa tips till lördagens V75 på Bergsåker.

”Miljondragen”

En stor snackis i veckan har det eventuella väderkaoset i Sundsvall under lördagen varit på tal, och hur Bergsåkers bana kommer att klara den mängd regn som väderprognosen visar. Andersson är dock relativt lugn.

– De har sagt att det ska regna mycket, men nu under fredagseftermiddagen har det inte börjat göra det ännu. Jag tycker också att det känns rätt kallt fortfarande, så vi får se om det blir den tunga bana som man trott, säger Börje Andersson och fortsätter:
– Jag tror banan kommer bli bra, den kanske kan bli lite smetig men det känns inte som någon större fara nu i varje fall. Bankillarna på Bergsåker var bekymrade när jag pratade med dom i torsdags då väderprognosen såg tuff ut, men de tycker det ser bättre ut nu.

V75 då? Jo då, Börje Andersson är påläst som vanligt.

– 3 Global Trustworthy (V75-3) landar man väl ändå i som bästa spiken, man får väl ha den och sedan en spik med mindre spelprocent.

Vem då?

– 2 Solitary Champ (V75-2) har jag bra känsla för, säger Börje Andersson.

Lördagens miljondrag på V75?

– Då vill jag framhålla 4 Majet af Djupmyra (V75-5) och 7 Hunkydory Degato (V75-6).

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN