V75-tips

”Kommer vara laddad till tusen – tippas”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 30 oktober på Jägersro

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

V75 avgörs på Jägersro under lördagen. Omgången kryddas med 49 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 30 oktober.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Gissa om Adrian kommer att vara laddad till tusen att visa upp sig på hemmaplan, säger han om sitt tidiga skrälltips.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

På lördag är så V75 tillbaka på favoritbanan Jägersro, Sveriges äldsta travbana, med landets kanske mest välkomnande pressläktare. Bra kuskar, tränare och hästar har man också och räkna med minst en hemmaseger inom V75-spelet. Vissa lopp känns streckkrävande på förhand och några gjutna spikar à la Admiral As finns inte.

3 Rackham (V75-1) har på sistone tampats med nämnde Admiral As, Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och Extreme, för att nämna några, och gjort det klart bra. På lördag slipper han samtliga och på papperet är detta en ganska så ojämn silverdivision. Christoffer Erikssons femåring är inte bara vacker som en tavla, men också förbaskat bra. Han har höjt sig i år och bitvis sett lysande ut. Näst senast fick han en stygg inledning och kusken måste ha blivit väldigt snopen när svar om ledningen aviserades av mindre betrodde Sweetman. Trots den tuffa öppningen och slutrundan i tredjespår föll han med flaggan i topp i det V75-lopp som vanns av ”Admiralen”. Senast var han visserligen chanslös på segern men höll ändå jämna steg med Elitloppsvinnaren till slut. Rackham har utvecklat mycket på senare tid, startsnabbheten mer än något annat.

Spets tar troligen 1 Adde S.H. hand om. Han är helt på topp för dagen och har aldrig missat ledningen från innerspår bakom bilen. Dock är han bara två av åtta i den positionen och av den anledningen kanske släpper då favoriten kommer dundrande i första sväng? Nja, jag undrar, jag... Näst senast kämpade sig Adde till vinst från dödens och senast avslutade han virvlande bakom en så pass bra häst som Seismic Wave. Känslan är att Sören Boel kör i spets så länge lampan lyser. Rackham går dock även från andra positioner, det vet vi sedan tidigare. Adde S.H. blir en tuff nöt att knäcka oavsett, och även 7 Oscar L.A. är värd en plats på systemet (han bollade med Rackham när de möttes för en tid sedan). Spåret underlättar givetvis inte för Joakim Lövgrens segermaskin men blir det bara tempo i loppet, och det lär det ju bli, så biter Oscars spurt väldigt bra. 9 Emoji bantas bort från systemet på grund av bakspåret och en opassande kort distans.

Jag får torskfrossa

V75-3 är en svårlöst soppa. En med blandad svamp som bas som alltid ger mig kväljningar. Blir 4 Global Beware favorit, tro? Han har haft framspår i voltstart vid ett tillfälle och tappade då mycket från start, för att sedan galoppera in i första sväng. Troligen kommer han iväg bättre nu men det finns ingen garanti för det. Dessutom har han tjänat snabba pengar på sistone och klättrat två klasser på någon enstaka månad. Visst kan han vinna men jag får ändå torskfrossa. Gardera friskt, det är mitt råd.

Diamantstoet (V75-4)... tänk om alla lopp var så spelvänliga som detta? Efter en väldigt noga analys har jag kommit fram till att hela 14 av 15 deltagare kan vinna. Bara 2 Solicious känns helt och hållet chanslös. Min förhoppning var att ha råd med övriga men tji fick jag. 5 Ariane Summit, som faktiskt gjort det riktigt bra hittills, bantades bort av kostnadsskäl. Receptet är således inte perfekt. Jag har checkat in på hotellet men hittar ingen chokladbit på kudden. Semestern är givetvis inte förstörd men ett snett leende kanske man ger personalen vid nästa möte. Nu har jag i och för sig inte haft någon större röta i tidigare försök och finaler av Diamantstoet. De gånger jag tagit ställning och spikat har systemet rasat ihop som ett korthus. De gånger jag målat på lika ursinnigt med penseln som Jackson Pollock har favoriten segrat. Mina penseldrag har varit minst sagt yviga men om det någonsin ska smälla till på allvar så är det nu på lördag. Bästa hästen är tveklöst 15 Alhambra Mail men senast var hon lika blek om nosen som vi nordbor första semesterdagen på Mallis. Att plocka in 40 meter på Jägersro är inte det lättaste, inte ens med sulkyvirtuosen Johnny Takter.

Trygg med tre markeringar

V75-5 är högklassigt och jag kände mig rätt trygg med mina tre markeringar kort innan publicering. Den jag tror mest på står det lite om i skrällrubriken. De heta motbuden stavas 5 Bugatti Miles och 8 Parker. Bugatti trodde jag stenhårt på i den senaste starten men tyvärr kraschlandade han över upploppet. Visst, han höll undan till andrapriset men det var med nöd och näppe. Jag har mycket högre krav på honom än så och av favoriterna är han den som öppnar snabbast. Spets efter en bit? Chansen finns och löper han upp till sin fulla potential duger han givetvis fint i ett lopp som detta. Det har dock blivit lite väl långt mellan starterna för att jag ska vara helt nöjd. Troligen var det något som spökade för honom trots allt på Färjestad. Parker är ett ämne. Distansen är dessutom bara ett plus. Läget däremot är, ursäkta ordvalet, skit. En sådan där man hittar under sin morgonpromenad efter slarviga hundägare. Parker fick en tuff resa senast och sågs aldrig med någon riktig segerchans. Känslan är att kusken kör i ryggar på lördag. Då kan det bli långt fram till mina två övriga V75-streck. Kanske behöver det inte vara fel att banta bort Parker från systemet? Det var antingen han eller Extreme i V75-7 som skulle få plats. Till och med när jag skriver detta rasar osäkerheten inombords. Parker, som kanske hamnar bland de sista, eller Extreme som troligen hittar till spets och sedan får hållas där framme? När man vinklar det så blir allt kristallklart och Parker avvisas i dörren lika bestämt som en mattförsäljare.

Slutligen några ord om gulddivisionen, tillika V75-7. Jag har skrällfeeling men plånboken hålles ihop av tejp och brustna drömmar. Tre markeringar var allt jag hade råd med och förutom min tipsetta, som ni kan läsa om längre ner, så betalar jag för nämnde 2 Extreme och 4 Born Unicorn. Det danska inslaget var överraskande vass senast då han flög förbi Aetos Kronos över upploppet. Jag gillar dansk travsport men inte ens jag trodde att Extreme var kapabel att slå den absoluta eliten. Så fel jag hade. I och för sig är jag inne på Steen Juuls spår om att Aetos kanske inte var som allra bäst den dagen men det tar inte ifrån något från Extremes insats. Spår två bakom bilen är rena jackpotten. Jag misstänker att kusken, som dagen till ära heter Thomas Uhrberg, tidigt hittar till ledningen och sedan händer... ja, vad då? Vem tror jag går fram utvändigt och trycker upp tempot? Min gissning är att Örjan Kihlström gör slag i saken och parkerar 4 Born Unicorn utvändigt. Där lär han sedan sitta lugn och samlad, varpå loppet avslutas i ett rasande tempo. Redéns bidrag satt fast med rubbet sparat i SM senast och såg mycket fin ut över mål. Lita på att favoritkusken är stärkt med det loppet innanför näthinnan.

Tidiga spikarna:

V75-2 är ett sprintlopp och det finns flera riktigt snabbfotade deltagare med framspår. Den jag tror mest på är 3 Kilmister Boko som nu förstärks med Erik Adielsson i sulkyn. Ingen skugga ska dock falla över forne hockeyliraren Simon Mitman som faktiskt kan skryta med en högre segerprocent i år (25) än samtliga toppkuskar i landet. Han tycks leverera lika många snytingar på travbanan som i rinken och har fått en flygande start på sin tränarkarriär. Om hans hästar laddar upp med sportdryck låter jag vara osagt men något gör karln rätt. För fyra starter sedan försökte man kvala in till Derbyt på hemmabanan men en snöplig galopp satte stopp för de planerna. Det tycktes finnas gott om krafter kvar i det läget i ett försök som vanns av självaste San Moteur. Kilmister har läget och öppnat i 9-tempo vid flera tillfällen. Jag är lite inne på att han hittar till ledningen och över passande kort distans borde det sedan vara toppchans. Grundtanken var att strecka en trio men det skulle ställa till det för mig senare i omgången.

Jag gillar 2 Ture L.A. högt och rent, som dessutom ska testas barfota bak för allra första gången, men han har bara gjort ett lopp efter långt uppehåll och jag gissar att kusken nöjer sig med ryggen på min spikidé. Det är åtminstone den tidiga tanken. Vad som händer senare under veckan står skrivet i stjärnorna.

Mitt bästa förslag till singelstreck är 11 Digital Dominance i V75-6. Jörgen Westholm har gjort ett sjuhelsikes tränarjobb med honom och främsta meriten är en tredjeplats i Harper Hanovers lopp i somras. Fritt lite tidigare den dagen och han knäpper Who's Who till andrapriset. Sedan dess har det "bara" blivit en vinst på de efterföljande sex starterna men han har fått en del tuffa resor. Senast körde kusken försiktigt på innerspår större delen av loppen och när attacken väl sattes in var de övriga redan i mål. Konkurrenterna var mest bara i vägen den dagen, lite som när man själv tvingas stå i kassakön på Ica i stället för självscanna. Man skulle kunna tro att den yngre generationen vinkar fram en gammal fjärt som undertecknad men icke. D.D. är inte någon tvärspeedig sort och nu räknar jag med att Kihlström väljer ett offensivare upplägg. Motståndet avskräcker inte det allra minsta och min spik är klassen i gänget. Örjan förvaltade som så många gånger förr mitt förtroende i lördags bakom Admiral As och gör det igen. Toppchans!

Tidiga skrällarna:

V75-3 är vidöppet! Hela nio streck hade jag råd med och om man ska lyfta fram en tänkbar skräll eller två så blir det 5 Billi Time och 11 Mystic Mom. Billi svek senast, det ska jag inte sticka under stolen med, men har varit riktigt bra dessförinnan och har den rätta inställningen till sitt jobb. Jag minns mycket hellre hans fina insats vid segern för fyra starter sedan, även då på Jägersro. Han är ovan vid det svenska voltstartssystemet men öppnade rappt från tillägg vid enda försöket. Kanske lyckas Flemming kuppa åt sig ledningen efter en bit om 6 Red Mile Brodde körs i ryggar? Tas på största allvar. Mystic Mom fullföljde jättebra i skymundan senast bakom storheter som Extreme, Aetos Kronos och Don Fanucci Zet. Att han går ner i klass till den här starten är årets understatement.

V75-4 är underbart spelvänligt. Här hade jag hemskt gärna velat avvakta streckprocenten till sent på veckan då det lär dölja sig gott om ospelade fynd. Om man ska gå efter den tidiga strecklistan en måndag som denna så väljer jag att varna alldeles extra för 4 I Want It All och 9 Kelly Queen Er. Den tidigare smög senast med i rygg på en hårddragande ledare (dryga 10 första varvet) och tackade för det genom att brisa undan till enkel seger. Nu tycks det visserligen bli både bakskor och vanlig vagn. Hur det passar hästen? Er gissning är lika god som min då vårt södra grannland inte tycks lägga någon vikt på varken balans- eller vagninformation. Spår fyra i svensk voltstart är en ny bekantskap för fyraåringen men om hon tar sig iväg, och får ett lopp i ryggar, så går ingen säker. Känslan med dessa utländska hästar inom V75-spelet är lite som att besöka Spökhuset på Gröna Lund. Det lurar en överraskning runt varje hörn och man går som på nålar mest varje steg.

Keely Queen Er har speedig som få och har på papperet en helt perfekt uppgift. Näst senast var hon grymt läcker vid överlägsen vinst. Senast, not so much. Tappade då rejält från rygg ledaren och stod inte att känna igen. Visserligen satt bakskorna på den gången men det var knappast hela förklaringen. Är hon lika bra som näst senast så lär de övriga få jaga andrapriset. Omgångens drag!

4 Edens Boy (V75-5) är en bulldozer. Han bara krossar allt i sin väg och blir inte lätt att tas med för de svenska inslagen. Senast gick han till ledningen och gav inte Zion Font skuggan av en chans att ta sig förbi. Minns ni Zion? Han gästade Sverige i somras och tog då två raka i imponerande stil. Just det, han! Edens Boy slog honom och var inte sämre när han startade på Mantorp under juni månad. Då slutade han tvåa på 12,5. Över lång distans. På lördag väntar åter 2 640 meter och balansen tycks vara densamma (barfota runt om). Hästen är sölig från start men desto tuffare till slut. En tänkbar spik rentav? Ja, varför inte? Det ska inte behövas både hammare och spik för att få upp den här kokosnöten till lopp.

7 Upstate Face (V75-7) blev ungefär så bortglömd senast som jag hade hoppats. Och som han kämpade över upploppet! Tyvärr hade Very Kronos fyllt på depån med både havregröt och extra fibrer, så hur mycket Adrian Kolgjini än jobbade i sulkyn kunde man inte ta sig förbi vinnaren. Andraplatsen togs dock med mersmak och man ska även tänka på att han inför SM inte hade startat på nästan två månader. Vi kan räkna med att den genomköraren gjort honom gott och Upstate har tagit raketkliv mot världseliten i år. Samma passande distans som senast, något enklare motstånd. Om det inte vore för en viss vingelrisk så kanske jag spikat. Gissa om Adrian kommer att vara laddad till tusen att visa upp sig på hemmaplan. Jag ser att Upstate är anmäld med skor runt om även denna gång men drömmer givetvis om ett sent skoryck. Den tidiga streckprocenten är nästan groteskt låg men lär knappast hålla i sig när de sena spelarna vaknat upp ur sina dvalor.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 3, 7 (9–10)

V75-2: 3 Kilmister Boko (2–9)

V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 (7–12)

V75-4: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 (5–2)

V75-5: 4, 5 (8–6)

V75-6: 11 Digital Dominance (14–10)

V75-7: 2, 4, 7 (9–6)

2 106 rader/1 053 kronor

Banfakta, Jägersro

Banförkortning: J

Längd: 1 000 m

Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)

Upplopp: 190 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Ja

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 1 640 meter auto

1 Adde S.H. - Boel S 1 7 5 1 2 10,3a

2 OnTrack He's Black - Westerholm N 3 8 0 2 3 12,4a

3 Rackham - Eriksson C 3 1 1 2 4 10,2a

4 Cobbys Olifant - Uhrberg T 4 4 5 2 2 11,0a

5 Bordeaux S. - Oscarsson K d 1 5 1 1 10,5a

6 Racing Ribb - Untersteiner J 3 1 4 3 4 11,5a

7 Oscar L.A. - Lövgren J 4 1 1 1 1 11,2a

8 Grandfather Bill - Untersteiner P 3 1 1 1 d 11,8a

9 Emoji* - Jensen F 2 1 1 3 2 12,0a

10 Giant Shadow - Goop B 5 5 3 1 4 09,9a

11 Sweetman - Persson S 7 6 3 1 7 11,1a

12 Toddler - Elias M 5 8 2 3 2 10,4a

V75-2, 1 640 meter auto

1 Hollywood Wildcat - Rosleff V 2 0 2 1 d 14,9a

2 Ture L.A. - Untersteiner J 0 1 2 1 3 14,9a

3 Kilmister Boko - Adielsson E 0 d 1 2 1 12,2a

4 Midnight Special - Eriksson T O 1 2 1 2 0 14,6a

5 Dionysos L.I. - Persson S 5 1 2 1 1 15,3a

6 Grappa Boy - Eriksson C 5 d 1 1 1 14,3a

7 Jocashi - Lugauer C 4 4 1 2 d 13,0a

8 Al Pacino - Kolgjini D 0 5 d 1 2 13,4a

9 The Eagle - Goop B 1 1 1 2 0 12,7a

10 Havbergs Photo - Wäjersten D 0 d 1 1 5 13,3a

11 Ready Häggenäs - Oscarsson K 5 5 1 2 d 14,1a

12 Wish Me Magic - Svanstedt A 2 3 1 4 5 12,2a

V75-3, 2 140 meter volt

1 Barbaresco V.W. - Eriksson K 2 5 1 4 0 14,1

2 Four Guys Dream - Persson S 0 0 1 8 3 14,4

3 Bear Hope - Jansson T 4 2 6 8 6 13,3

4 Global Beware - Untersteiner J 1 1 1 3 1 15,0

5 Billi Time* - Jensen F 0 1 5 1 2 13,4

6 Red Mile Brodde - Sjunnesson J 3 0 1 1 1 13,2

7 Borups Racing - Adielsson E 6 7 3 1 1 13,9

8 Let's Go Ernie - Westerholm N 2 6 0 2 3 14,1

9 Cruise - Goop B 4 4 5 3 1 13,7

10 M.T.Oscar - Ecce K 2 1 d 1 0 13,2

11 Mystic Mom* - Oscarsson K 6 3 5 6 8 13,5

12 Pere Ubu - Untersteiner P 1 d 1 1 2 14,4

V75-4, 2 140 meter volt

1 Bluehill's Wind* - Untersteiner J 1 7 2 4 1 14,7

2 Solicious - Johansson H B 3 2 0 0 0 15,8

3 Imperias Juliette - Skoglund R N 1 1 0 3 1 15,1

4 I Want it All - Juel J 0 2 4 2 1 15,3

5 Ariane Summit - Leo E 2 8 3 2 d 14,5

6 Palmyra - Djuse M A 2 1 1 2 2 15,9

7 The Fastlove - Goop B 4 4 5 3 2 16,3

2 160:

8 Myse d'Erpion* - Jansson T 3 0 8 4 5 13,0

9 Keely Queen Er* - Crebas H 4 6 3 1 4 14,3

10 Miss Moneypenny* - Kihlström Ö 4 1 2 4 2 14,5

11 Klara Zonett - Ohlsson U 4 5 2 5 5 14,1

12 Hillbilly Woodland - Elias M 0 0 0 3 0 13,5

13 Ovation L.A. - Lövgren J 2 4 2 2 2 14,9

2 180:

14 Devs Daffodil - Lugauer C 1 3 6 4 5 12,5

15 Alhambra Mail - Takter J 0 3 1 2 0 12,8

V75-5, 2 640 meter auto

1 Emma Häggenäs - Ingves P 5 6 5 1 1 11,2a

2 Pre Calculated - Sjunnesson J 1 1 6 2 0 13,6a

3 Black Mission - Uhrberg T 3 4 0 1 1 11,5a

4 Edens Boy - van Rijn J 1 2 2 2 1 12,5a

5 Bugatti Miles - Kihlström Ö 5 2 d 1 2 12,2a

6 Incredible Wine - Dalborg T 2 2 d 3 7 11,8a

7 Funny Boy - Ecce K 1 1 7 7 5 11,8a

8 Parker - Adielsson E 1 4 3 1 2 12,0a

9 Van Gils - Persson S 4 1 1 1 3 13,1a

10 Unacerveza Broline - Untersteiner J 1 4 3 1 1 12,0a

11 Zurich As* - Goop B 1 3 1 0 4 12,4a

12 Rutger B.L. - Rydberg J 1 3 3 2 6 12,0a

V75-6, DD-2, 3 140 meter volt

1 Red Love Vici* - Jansson T 7 1 d 1 1 15,3

2 Digital Globe - Lövgren J 2 1 d d 0 15,2

3 Redbull Pellini - Skoglund R N 6 d 1 0 d 14,9

4 Playit Flax - Sjunnesson J 1 6 7 4 4 15,0

5 Ups Face - Persson S 0 6 1 5 5 14,2

6 Center Teemer - Ingves P 3 2 3 1 2 15,1

3 160:

7 Isco Boko - Adielsson E d 0 3 3 4 14,5

8 Totti Face - Grasso B 2 2 2 0 0 13,4

9 Cambria - Dalborg T 0 2 2 7 2 15,1

3 180:

10 Hurricane Silas - Ohlsson U 6 5 1 6 0 14,1

11 Digital Dominance - Kihlström Ö 6 1 2 2 6 12,9

12 Kalashnikov - Westerholm N 1 2 1 4 1 14,4

13 Counterfeightr - Oscarsson K 4 2 8 0 d 14,1

14 Andre Ward* - Jensen F 1 0 2 2 1 13,8

15 Thriller N.P. - Takter J d k 3 4 0 13,8

V75-7, DD-2, 2 640 meter auto

1 Wild Love - Oscarsson K 3 5 4 1 5 09,9a

2 Extreme* - Uhrberg T 2 1 d 1 1 09,7a

3 Coin Perdu - Adielsson E 2 1 1 1 d 12,1a

4 Born Unicorn - Kihlström Ö d 1 1 1 0 11,0a

5 Remarkable Feet - Djuse M A 7 3 5 7 7 11,6a

6 Zarenne Fas* - Untersteiner J 1 2 0 1 0 09,8a

7 Upstate Face - Kolgjini A 1 2 3 d 2 09,5a

8 Reckless - Goop B 0 1 d 0 6 10,4a

9 Esprit Sisu - Wäjersten D 3 1 2 1 4 10,4a

10 Ble du Gers* - Ohlsson U 1 2 1 1 1 10,0a

11 Rajesh Face - Kolgjini D 0 0 5 4 4 10,1a

12 Night Brodde - Lugauer C 0 0 2 2 1 09,5a


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar