”Här finns det form för att vara en superskräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 24 mars på Bergsåker och Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
Veams Crescendo är ett skrälltips på V86 i kväll.
Foto: LNA EMMOTH/TR BILD
Veams Crescendo är ett skrälltips på V86 i kväll.

TRAV

Bergsåker och Solvalla. Det är banorna som delar på kvällens V86-tävlingar.

Sportbladets travexperter har synat omgången med sina vassa spikförslag, miljonrensare och tänk på att...

– Löser det sig finns det form för att vara en superskräll, säger Nils Larsson om sitt V86-drag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

I kväll avgörs V86 på Bergsåker och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.

MISSA INTE: V86-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.42, onsdagen den 24 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Spets och slut. Det är min förhoppning för spiken på V86 den här veckan. Jag har pratat med Fredrik Linder som låter nöjd med 5 Isa (V86-2). Jag är tämligen övertygad om att hon sitter i ledningen och där är den här hästen inte så lätt att slå. Linder tror hon går en 11-tid och det bör räcka väldigt långt i det här sällskapet. Claes Sjöström är en jäkel att få hästarna att öppna och han är även duktig på att hålla igång till slut. Det enda som är emot är att det går för fort första 500 metrarna och att någon trycker. Men jag spikar.

Miljonrensarna

2 Alfie (V86-3) står mycket intressant till i sitt lopp. Jag hoppas att Lars-Erik Karlsson kan köra sig till ledningen och väl därifrån blir hon inte lätt att tas med. Oerhört intressant spelmässigt. Tre procent.

8 Usain Tilly (V86-4) är otroligt grundkapabel, men har varit borta länge och haft problem. Jag vet att en seger här inte är så trolig. Men vi får två procent och då måste jag testa.

4 First Ideal Man (V86-5) låter Peter Eriksson väldigt nöjd med inför starten och snackar själv om ”toppchans”. Här hänger inte spelet med. Än... Sex procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Bergsåker som delar på tävlingarna den här veckan.

... våren har kommit och det märks på banorna, det kommer att bli självspringande för täthästarna och svårare för hästar med bakspår att komma in i matchen.

... jättefavoriten, 1 Albert Zonett (V86-1) kan troligtvis inte svara någon ledning och blir således sårbar. Spelar jag emot.

... Timo Nurmos hästar brukar gå bra direkt, men det låter inte påställt på 10 Arquana As (V86-2) till den här starten. Trots ändringarna så spikar jag emot. Den här tar vi med bättre spår i nästa start.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Isa (V86-2) blev struken inför senast men det var för att hon slog sig i hagen. Hon har inte stått över några jobb utan är förberedd för en stark insats. Hon är snabb från start och jag tror Claes Sjöström placerar henne i ledningen omgående och därifrån blir hon svårslagen.

3 Iceland Falls (V86-7) gör årsdebut men har tränat starkt under vintern. Hon är förberedd att göra en bra insats direkt och jag tror hon hittar till ledningen tidigt. Sedan ser jag inte vem som ska trycka upp tempot. Magnus A Djuse får styra och ställa.


▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-intervjuer med Mario Lipovac till omgången. Läs mer här.

Miljonrensarna

7 Bergakungen F. (V86-1) har varit bra varje gång på slutet och står på tur för en seger. Klaffar det någorlunda med positionerna tror jag han spurtar vasst och plockar en välförtjänt seger. Åtta procent.

4 First Ideal Man (V86-5) har två lopp i kroppen efter paus och satt fast med gott om krafter kvar senast. Det låter påställt från stallet och man siktar på ledningen för att köra där. Barfota runt om är ett plus och till sex procent är det omgångens bästa drag, kan vara ett roligt singelstreck till den här procenten.

Tänk på att...

... V86-omgången delas mellan Bergsåker och Solvalla den här veckan. Väderprognosen ser ut att vara bra och vi kan förvänta oss att det kommer gå undan.

... 1 Deal Done Zet (V86-4) blir överlägset omgångens största favorit. Visst kan han få styra och ställa i ledningen men till den här procenten garderar jag.

... 1 Global Above All och 8 Born Unicorn sticker ut i V86-6. Tar favoriten 40 meter på ledaren är frågan, jag tror det blir en häftig duell.

... 3 Zacapa U.S. (V86-8) är en fin häst som är under utveckling. Kan vara så att han bara är bäst i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer med Mario Lipovac i kväll. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Jag är mycket svag för 3 Zacapa U.S. (V86-8). Och när Helena Burman gör resan till Solvalla vet man att det är i ordning. Hästen står perfekt inne i loppet och har ett bra spår. Erik Adielsson får troligtvis ta en lugn start, men sen så tål Zacapa att göra jobbet och jag är bara rädd för 8 Beckham, där det låter riktigt bra, men vid senaste mötet de båda emellan klädde Zacapa av Beckham rejält och jag tror det blir favorit i repris. Erik Adielsson är otroligt säker på att sätta dit favoriter likt den här. Ser inte ut att bli hutlöst streckad heller. Tacksamt.

Miljonrensarna

Det lät bra på 2 Veams Crescendo (V86-1) redan senast. Då blev allt fel. Nu är läget bättre och med lite klaff nu så kan chocksegern vara ett faktum. En procent är inte för mycket i alla fall. Två procent.

11 Frequency Am (V86-2) har ett riktigt iskallt läge, men stallet har form och nu blir det barfota runt om, vilket är ett plus. Om det blir hård körning därframme kan det gå. Noll procent.

6 Bellfaks (V86-3) ska väl inte vara under tio procent? Det är en ojämn häst, men de dagar då han går, så är han riktigt bra.

9 Atlas Font (V86-4) ska med om garderar favoriten. Tre procent.

Tänk på att...

... Solvalla och Bergsåker kör fyra V86-avdelningar vardera den här onsdagen.

... det kan bli rejält tempo i V86-2. Jag är inte säker på att favoriten 5 Isa står hela vägen hem då...

... 2 Alfie (V86-3) står väldigt bra inne i loppet som stå och kan bli mycket svårslagen i loppet.

... 10 Hemisphere (V86-4) är en riktigt bra häst i grunden, den bäste som Fredrik Linder tränat, men han har bara tung träning i benen. Det kan bli svårt att segerstrida den här gången, men den här hästen ska vi passa framöver och Linder siktar på Kungapokalen med sin högkapable fyraåring.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

5 Isa (V86-2) är en väldigt läcker travare som har perfekta förutsättningar. Hon är väldigt snabb ut bakom startbilen och jag har svårt se henne missa spets. Över den korta distansen, och i nuvarande form, kan hon springa riktigt fort och det måste vara en toppchans från spets. Är dessutom anmäld barfota fram som ger en extra växel.

Miljonrensarna

2 Veams Crescendo (V86-1) har inte haft någon tur på slutet. I den senaste starten blev han dragen sist av en trött konkurrent och gångerna innan har han suttit fast med mycket krafter sparade. Löser det sig den här gången finns i alla fall form för att vara en superskräll. Två procent.

11 Jamaica Boko (V86-5) är klart bra för klassen och senast gjorde hon ett riktigt starkt lopp som knappt slagen tvåa. Blir det lite körning där framme kommer det bita bra till slut och då kan hon bli tuff att stå emot. Fyra procent.

Tänk på att...

10 Hemisphere (V86-4) gjorde några riktigt vassa insatser förra året. Han har kapacitet utöver det vanliga och ska räknas direkt i årsdebuten.

1 Global Above All (V86-6) inte blir lätt att besegra från ledningen om han fungerar fullt ut.

3 Zacapa U.S. (V86-8) ser riktigt fin ut och hamnar han inte alltför långt bak från start ska det vara en bra segerchans. Tänkbar spik i avslutningen.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V86. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

1 Deal Done Zet (V86-4) är en befogad favorit där tränare Daniel Redén har superform på stallet. Vann enkelt från ledningen senast på Bollnäs den 14 februari. I kväll rycker man skorna och kör barfota runt om med en bike. Han vinner detta lopp sju av tio gånger. Spik!

Miljonrensarna

9 In the Air Tonight (V86-2) en fin häst som jag tycker har alldeles för lite pengar på sig. Avslutade rappt i pigg stil senast. Jag tycker hon är ett fynd till fyra procent – om det blir lite tempo på loppet – vilket jag tror det blir. Kuskplus i kväll när Erik Adielsson hoppar upp i vagnen.

6 Iller Tooma (V86-5) spurtade som en kanon i senaste starten på V86 och slutade trea bakom vinnaren Jareth Boko. Med den årsdebuten avklarad tror jag hästen gått rejält framåt. Han står perfekt inne på pengarna här och tränaren/kusken har anmält barfota runt om vilket är superintressant. Sju procent.

8 Beckham (V86-8) är ingen superrensare men 15 procent är i underkant mot favoritens 39. Gjorde ett starkt lopp senast där han gick i andraspår nästan hela vägen. Hästen är stark och verkar ha ett bra löphuvud. Christian Fiore har form i stallet och ska passas här mot favoriten 3 Zacapa U.S.. Jag är säker på att vi får se en offensiv Fiore som åkt hela vägen från Halmstad till Solvalla.

Tänk på att...

... Per Lennartsson har kommit tillbaka efter sin skada och börjat köra mer frekvent. Det är kul, en helylle kille som är en kanonambassadör för travet.

... omgången är knepig i kväll, men hittar man rätt systemuppbyggnad är man med och hugger. God tur!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Skrällkoll på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!