Kommer avsluta vasst – given till låg procent

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Färjestad den 19 september • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Färjestad den 19 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avdelningen får vi se Unionskampen där kallbloden skall göra upp, här har Norge stor fördel för dagen då världens bästa kallblod 4 Odd Herakles kommer till start. Han har tagit sjutton segrar på dem arton senaste starterna och senast drog han bara på och var överlägsen. Han har slagit detta motstånd många gånger och är han inte jättesjuk eller något annat konstigt spökar då vinner han detta nio av tio gånger tror jag. Han är snabb ut och jag tror ingen vill ta emot honom utan han får styra i ledningen och sedan är det över.

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi ett sprinterlopp i näst lägsta klassen och här han det gå undan, många startsnabba hästar bäddar för körning och det kan bjuda in min skräll i loppet. Johan Untersteiners 11 Kick The Dust Ås har varit ute i tuffa sällskap på slutet och gjort det godkänt. Jag tycker han står sig bra kapacitetsmässigt mot detta motstånd men behöver givetvis lite hjälp med tempot. Blir det som jag tror då kommer han avsluta vasst och till låg procent är han given trots att det är ett kort upplopp och det inte är lätt att vinna bakifrån.  

Superkusken

När vi kör tävlingar på Färjestad då finn det bara en nyckelkusk och det är Björn Goop. Han kan varje gruskorn på banan och brukar ofta vinna något lopp. Han kör i alla V75 loppen och jag blir förvånad om han inte är med och hugger om det i något lopp. Tycker inte han har någon toppchans men några av hans styrningar ska med tidigt. Går igenom hans hästar lite kort. 

1 Gazza B.R (V75-1) är spetsfavorit och jag blir förvånad om Björn släpper ledningen till värsta konkurrenten. Han visade inget speciellt senast efter uppehåll men går säkert framåt med loppet i kroppen. Ska räknas mycket tidigt på ledningen och Björn.     

12 Astronascente Zac (V75-2) stumnade i ledingen senast men är ute över rätt distans denna gången. Utgångsläget är bedrövligt och han behöver mycket klaff och hjälp för att vinna.       

2 Roli Eld (V75-3) ska Björn köra för första gången vilket är intressant då det brukar ge bra effekt. Jag har varnat för honom många gånger men han har gjort mig besviken, har även galopperat i dem två senaste starterna och det sätter frågetecken. Får svårt att slå favoriten men given om man skulle gardera. 

7 Equal To None (V75-4) svek på V75 senast en fick inget fäste på Solängets bana så den starten glömmer vi. Banan idag kommer vara bättre och från springspåret kan det bli en bra start, får Björn ledningen då kan loppet vara över men i lägsta klassen kan det hända en del och jag tycker man ska gardera. 

7 Voltaire Gifont (V75-5) avslutade bra som fyra senast och har två lopp i kroppen. Björn kör själv denna gången vilket jag gillar och till mycket låg procent kan han skrälla i en Gulddivision där favoriterna har lite frågetecken på sig. 

5 Giant Shadow (V75-6) har lite diffus form men var ändå godkänd som trea senast. Han nöter på i klassen och är inte mycket sämre än någon annan, ska med vid gardering. 

11 Bear Hope (V75-7) trivs över distansen och avslutade bra som trea senast. Tror han får svårt att vinna men plockar man med några stycken då ska han med men favoriten känns befogad i loppet. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 5 Dark Roadster (V75-2) som såg fin ut som fastlåst senast. Han skall gå barfota runt om för första gången vilket är intressant och man sätter även på en jänkarvagn denna gången. Han kan öppna och kommer Oskar ner i vettigt läge kan han skrälla.        

Förutsättningarna

V75 drar till Karlstad och Färjestad denna lördagen och det är dags för det årliga Unionstravet. Vi slåss mot norrmännen och jag blir förvånad om vi inte vinner mot dem, i kallblodsloppet har vi ingen chans men i övriga lopp ska dem två svårt. Trots att vi har en megafavorit som bara vinner tycker jag omgången ser småintressant ut, vi får även en liten jackpot som kryddar till det. Tänk på att Färjestad har ett 177 meter kort upplopp och det gäller att vara med där fram när det avgörs, man får även ha koll på Björn Goop som kan sin hemmabana. Stort lycka till! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad: