”Är bra hela tiden – kan skrälla på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Jägersro • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad:
Uppdaterad:
Payet D.E. är en av V75-skrällarna.
Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Payet D.E. är en av V75-skrällarna.

TRAV

V75 på Jägersro med kval till finalen av Paralympiatravet.

Det står på menyn på lördag.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Mitt drag är bra hela tiden, kan slå till, säger Mattias Karlsson.

– Omgångens bästa spik är streckad på 14 procent, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Jägersro lördagen den 10 april med bland annat ett uttagningslopp till Paralympiatravet. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan xx.xx fredagen den 9 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

6 Racing Mange (V75-7) såg verkligen fin ut i årsdebuten och verkar ha utvecklat sig ytterligare med omlagd träning. Här vann han spårlottningen mot värsta konkurrenten 7 Cyber Lane och jag läser ledning. Väl där borde han kunna hålla undan. Rätt att ta ställning här.

Miljonrensarna

Alltid svårt att vinna från bakspår på kort distans. Speciellt på ”Jägers”, men varnar ändå för 9 Filip Winner (V75-3) då denne var bra senast. Bajken på. Kan vi beställa tokkörning?! Fyra procent.

Svag för 10 Payet D.E. (V75-5). Är bra hela tiden och nu blir det lättning i balansen. Skulle kunna slå till. Två procent.

1 Osterc (V75-7) kanske bara är ett lyxstreck. Men han såg lavad ut i årsdebuten och nu blir det barfota bak. Garanterad en fin resa därframme. Skulle kunna storskrälla.

Tänk på att...

... det är V75 på Jägersro. Spets är mycket viktigt.

... Robert Bergh har många hästar i omgången, men kör inte själv då han kör superhästen Hail Mary i Boden på fredag och inte hinner från norr till söder.

... 2 Under Armour (V75-4) var rent grym senast. Om spets här blir den inte lättfunnen. Spets och slut, är troligt.

... V75-7 är ett uttagningslopp till Paralympiatravet där vinnaren får en friplats.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

1 Demon Ima (V75-6) gick på pumpen senast, men stötte på en riktigt bra häst och fick göra jobb sista 500 metrarna. Han hade inte startat på ett tag innan det och lär vara betydligt vassare nu. Han kan öppna och när han fick ett toppspår borde han bli svårslagen i loppet. Jag spikar till intressant procent.

Miljonrensarna

Spelarna glömmer fort. Vi får ett exempel redan i V75-1. 9 M.T.Oscar var stallskrik senast. Nu? Ser ut att bli helt glömd. Motståndet skrämmer inte det minsta. Han kan tugga ner dessa med minsta klaff. Jättetidig för mig. Sex procent.

1 Domingoa (V75-2) kanske inte är någon stjärna, men spår, kusk och lättning gör det hela riktigt intressant. Få är så duktiga att köra i ledningen som Erik Adielsson. Dessutom kan han Jägersro utan och innan. Jag ramlar inte av stolen om Erik lurar övriga och leder hela vägen. Åtta procent.

Intressant med barfota runt om på 6 Imagine Boko (V75-4). Även om det blir svårt att slå 2 Under Armour som den såg ut senast. Tre procent.

Tänk på att...

... det är Malmö-banan Jägersro som arrangerar V75-tävlingar den här lördagen. Det ska bli sol och några plusgrader. Räkna med snabb bana och det är klart gynnsamt med ledningen på just den banan.

... det är anmält barfota runt om på 3 Scorpion’s Madness (V75-1) för första gången. Hästen var grym senast och skulle det bli spets igen så kan det bli pott.

... Robert Bergh var väldigt uppåt på 14 Mellby Harissa (V75-2) senast. Då blev det galopp. Slår till nu i stället?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

I V75-7 sticker två hästar ut streckmässigt, det är 6 Racing Mange och 7 Cyber Lane. Jag tänker ta ställning för den förstnämnde som såg riktigt fin ut i årsdebuten senast. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och är ruskigt startsnabb, jag ser honom i ledningen tidigt och sedan vet jag inte vem som ska sätta upp tempot. Får han fuska bort en del av loppet då blir han inte lätt att slå. Håll igång Lövgren!

Miljonrensarna

I V75-2 får vi se en av omgångens största favoriter testa voltstart för första gången i Sverige. Det är ett litet frågetecken som gör att jag blir sugen på att gardera. Den jag vill varna för är 9 M.T. Oscar som jag jagat på slutet. Han har inte fått sätta nosen först men det kommer när som helst. Till sex procent är han given på min kupong.

Tänk på att...

... Jägersro står för helgen V75-omgång, i avslutningen får vi se omgångens clou där vinnaren får en biljett till Paralympiatravet.

... 8 Rotate (V75-4) har övertygat i de två senaste starterna och måste streckad tidigt.

... 1 Demon Ima (V75-6) är en häst man gillar, han är snabb ut men innerspår är inte ett önskespår och kan bli en fälla. Gnugga spetsstrid blir viktigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Joakim Lövgren är en duktig tränare samt även oerhört trevlig och öppen i media vilket är viktigt i dagens travsport. Att han dessutom haft spårlottningen på sin sida denna V75-omgång på Jägersro gör inte saken sämre. I V75–2 får han överta ledningen tidigt med 3 Lady Beluga, sen kommer ingen i närheten. Omgångens bästa spik till 14 procent.

Jag kan aldrig tänka mig att någon svarar 6 Racing Mange (V75-7) om ledningen – i och med att Johan Untersteiner anmält 7 Cyber Lane med skor så är det en klassisk spets och slut.

Miljonrensarna

6 Imagine Boko (V75-4) har jag jagat länge. Årsdebut, barfota och Lennartsson samt vältränat av Bergh gillas. Tre procent.

I V75-1 siktar nog Jörgen Sjunnesson på rygg ledaren med 2 Run Brodde Run. Kan gå till fyra procent.

Tänk på att...

... 3 Sweetman (V75-5) har tjänat 550 000 kronor på två månader. Snyggt tränarjobb.

... det är väldigt hög klass på omgången med en del favoriter i fara. Jag tror på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

3 Bravo Sabotage (V75-3) leder detta lopp runt om och jag tror loppet blir helt odramatiskt. Hästen såg väldigt fin ut senast då han enkelt dansade undan från ledningen. På Jägersro är melodin att sitta i främre träffen eftersom det är en spetsbana. Spik till rimliga procent. Hela vägen Uhrberg!

Miljonrensarna

9 M.T. Oscar (V75-1) är streckad på sex procent. En kapabel häst och strecken gillas skarpt. Det handlar om att Ken Ecce ska köra felfritt i starten och placera hästen i andraspår, då tuggar han ner många över upploppet. Inga ändringar gällande utrustningsbiten utan går som senast. Värsta motbudet är favoriten 6 Laradja Vritjhout som har springspår och jag förstår ingenting. Hästen har aldrig startat i volt och är orutinerad. Given gardering till hans spelprocent.

5 Mystic Mom (V75-1) går det rykten om att hästen gjort ett ruggigt banjobb på Halmstad. Då får man ta till sig öronen när han är streckad på tre procent. Samma utrustning som senast, skor och vanlig vagn. Nu fäller vi favoriten i inledningen.

5 Night Brodde (V75-7) är en läcker travare som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Conrad Lugauer har väldigt fin författning på sina hästar. Jag hoppas ”Conni” kör sig till ledningen och kör där! Kommer gå med en bike och skor runt om, som han brukar gå. Fem procent är mumma.

Tänk på att...

... Jägersro är en spetsbana och det är svårt att ta något från kön.

... 7 Cyber Lane (V75-7) gör årsdebut och det ska bli kul att se om pausen har gjort honom gott. Det är en häst som aldrig gör bort sig, men jag tror han får bekänna färg i detta lopp mot 5 Night Brodde och 6 Racing Mange. Givet garderingslopp för mig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Laradja Vrijthout (V75-1) har sett otroligt fin ut i den nya regin Conrad Lugauer. Det verkar vara en förnuftig häst som borde klara voltstarten väl. Jag tror Marc Elias skickar honom till ledning och skulle någon plocka ner honom därifrån skulle jag bli väldigt förvånad. Det finns alltid ett värde i att spika i inledningen, även om procenten är hög. Tränaren själv säger rakt ut att det är en toppchans och jag säger inte emot.

2 Classic Gal (V75-3) är snabb från start och jag tror hon kan leda detta sprinterlopp runt om. Senast så startade hon från ett hopplöst läge och kördes bara runt utan att kusken hade några större ambitioner. Det fanns krafter kvar i mål och som om inte det vore nog så annonseras det barfota runt om och Erik Adielsson tillbaka i vagnen. 16 procent.

Miljonrensarna

8 Il Duce Boko (V75-6) ska eventuellt gå barfota runt om för första gången och samtidigt utrustas med en amerikansk vagn. En så här bra häst ska inte vara spelad på två procent. Jag vet att Demon Ima är med i loppet och att läget är uselt, men det kan gå.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Jägersro och det är en omgång som spelmässigt ser otroligt intressant ut. Det luktar hög utdelning.

... första deltävlingen till Paralympiatravet avgörs som avslutning på V75-spelet.

... den forne Derbyvinnaren 7 Cyber Lane gör en mycket spännande årsdebut i V75-7.

... Johan Untersteiners 1 Demon Ima (V75-6) fick sin segerrad bruten senast. Dags att starta en ny?

... flera av Conrad Lugauers hästar väntas gå barfota runt om för första gången, se upp!

▪▪▪ V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Jägersro under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V75-intervjuer med Nils Larsson. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Laradja Vrijthout (V75-1) kommer med en enkel spetsseger i bagaget. Kan vara ett frågetecken eftersom han startar för första gången i volt. Blir svårslagen ifrån spets om han kommer dit.

14 Ganyboy (V75-4) såg fin ut vid sin seger med samma förutsättningar senast. Har hittat toppformen och trivs över distansen. Ska räknas tidigt. 18 procent.

Miljonrensarna

1 Domingoa (V75-2) är fin i voltstart och spår ett passar henne bra. Har gjort sina bästa lopp där framme. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn och siktar mot spets, kommer hon dit blir hon svårslagen. Åtta procent.

Tänk på att...

... det är den första delfinalen till Paralympiatravet (V75-7) när Jägersro står för värdskapet. Många spännande lopp att se fram emot.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!