Per Lennartssons hyllning till Bergh

Proffstränaren: ”Det vill jag att alla ska”

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Lennartsson hyllar sin tränarkollega Robert Bergh
Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD, THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Per Lennartsson hyllar sin tränarkollega Robert Bergh

TRAV

Per Lennartsson, 53, är tillbaka efter canceroperation.

Nu hyllar han tränarkollegan Robert Bergh.

– Utifrån mitt perspektiv finns det inte många som har större hjärta än Robert, säger Per Lennartsson.

I mitten på januari opererades Per Lennartsson för prostatacancer. Fem veckor efter operation var han tillbaka i tävlingssulkyn, och sedan har 53-åringen successivt tävlat mer och mer.

Proffstränaren Per Lennartsson har 22 hästar på sin egna träningslista, men kör cirka 550 travlopp per år – många av de styrningarna är åt andra travtränare.
En av de tränare som Per Lennartsson kört mest åt efter sin canceråterkomst är tränarkollegan Robert Bergh, och så sent som i helgen tog Lennartsson en V75-dubbel med Robert Berghs hästar på Umåker. I fredags vann han dessutom med Berghs superstjärna Hail Mary.

Nu hyllar Per Lennartsson sin tränarkollega från Åby.

”Det ska alla veta”

Redan när Per Lennartsson fick sitt cancerbesked visade stjärntränaren Robert Bergh sitt stöd.

– Robert har varit med mig hela vägen, vi har haft regelbunden kontakt, både när jag fick beskedet och även efter det, berättar Per Lennartsson och fortsätter:
– Det är alltid så i den här branschen att när du varit borta en period så minskar efterfrågan, då måste man ha hjälp av andra och Bergh har supportat mig och satt upp mig på hans hästar och verkligen gett mig chansen och det ska han ha all cred för och jag är jättetacksam.

Har ni alltid haft bra kontakt, du och Robert Bergh?

– Robert har ett hjärta av guld, det märker man. Det är när man lägger bort själva hästbiten och tävling som den rätta sidan hos människor kommer fram. Jag och Robert gick tränarskolan tillsammans för cirka 30 år sedan och han är väldigt lättsam, men sedan är han en annan person i sitt yrkesliv och det får man respektera för det är en tuff värld där ute, men skrapar man bort det finns det inte många utifrån mitt perspektiv som har ett större hjärta än Robert och det måste jag säga och det ska alla veta.

”Jag fick nästan pusha honom”

Stjärntränaren Robert Bergh blir glad när han får höra tränarkollegan Per Lennartssons hyllningar.

– Det är klart det känns bra att höra sådana ord. Jag har alltid gillat Per och lärde känna honom och hans personlighet när vi fick tränarkurs tillsammans. Han har alltid varit snäll och hjälpsam och ser saker på ett bra sätt. Sedan har jag alltid gillat honom som kusk, han har en klok och vårdad hand med hästarna och en bra taktiktavla, säger Robert Bergh.

Per Lennartsson berättar att du varit med honom hela vägen från det att han fick sitt cancerbesked.

– Jag var med från början i hans cancerbesked och fick nästan pusha honom att inse allvaret i det. Man ska inte ropa hej än men det är otroligt skönt att det blivit bra på en gång och att han är frisk och kry.

Janne Norberg har hyllat tid tidigare och nu gör Lennartsson samma sak. Vad gör att du vill hjälpa till?

– Det är lätt att sitta och prata i framgång och när man vunnit några lopp. Men gillar man människor som står för bra saker är det inte så svårt. Jag gillar ärliga och stabila människor och gillar jag dem så gör jag det på en gång och kan prata med dem om vad som helst, säger Robert Bergh. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN