Jättefavoriten på V75: ”Tror alltid på henne”

Double Exposure gör första starten på över två månader – blir omgångens största favorit

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Daniel Redéns Double Exposure blir största V75-favoriten på lördag.
Foto: LARS JAKOBSSON, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Daniel Redéns Double Exposure blir största V75-favoriten på lördag.

Stjärnhästen Double Exposure har inte startat på över två månader.

På lördag blir hon omgångens största V75-favorit – trots att Daniel Redén har haft problem med sin träningsbana under vintern. Men det är ingenting som verkar ha påverkat det sexåriga stoet.

– Hon tog sig igenom vår lerbana utan bekymmer. Jag tror alltid på henne, säger han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelstips på V75 och V86. Här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Den långa vintern har satt sina spår.

För stortränaren Daniel Redén har det inneburit problem med sandbanan hemma på gården.

”Välkommen tillbaka kan man säga till sand/lerbanan (problem senaste månaden)”, skrev Daniel Redén på Twitter.

– Vi ligger lite efter då det har varit krångligt väder för min lerbana. Nu börjar den sätta sig lite, men vi är lite efter, säger han till Trav365.

”Känner en stolthet”

Daniel Redén kan blicka tillbaka på ett fjolår då stallet körde in över 43 miljoner kronor. Om de resultaten innebär en press i år?

– Nej, jag känner en stolthet och det var enormt att köra in så mycket pengar. Det var mycket stolpe in men man vet att det är många som vill vinna de största loppen, så man kan lika gärna komma sexa. Jag fokuserar bara på att få alla hästar i ordning.

På lördag startar två av Daniel Redéns hästar när Solvalla arrangerar V75-finalerna. Det handlar om 2 In Toto Sund och 8 Double Exposure i V75-1, Stoeliten över 1 640 meter auto.

Sexåriga Double Exposure med Örjan Kihlström i sulkyn startade senast den 15 januari med seger och avslutade fjolåret med tre raka segrar.

På lördag blir hon hela omgångens största favorit av spelarkollektivet. Och Daniel Redén tror på sitt stjärnsto.

”En av de bästa märrarna”

– Jag körde henne i måndags och hon tog sig igenom vår lerbana utan bekymmer. Hon känns bra i ordning, fin i kroppen och det var bra tryck i henne. Hon kommer gå barfota med öppet huvudlag och gör alltid bra lopp, säger han och forstätter:

– Hon är en av de bästa märrarna och normalt brukar hon vara huvudet högre om hon har form. Jag tror alltid på henne när hon startar.

Om In Toto Sund med Erik Adielsson i sulkyn säger Daniel Redén så här:

– Hon kanske inte känns i samma form som Double Exposure och har lite mer mage och kan behöva ett eller två lopp. Hon brukar alltid göra bra lopp men normalt slår hon inte Double Exposure. Hon kommer gå med helstängt och barfota.

”Bara att gilla läget”

Och apropå stjärnhästar så laddar Propulsion batterierna efter starten i Prix d’Amérique sista helgen i januari. Daniel Redén laddar hästen mot Elitloppet där även storstjärnor som Readly Express, Aubrion du Gers och Dijon är klara.

– Det är kanonhästar med och det är bara att gilla läget, men jag fokuserar inte på motståndet utan fokuserar bara på att ha min häst i absolut toppskick.

Nästa start för Propulsion har inte Redén bestämt.

– Det kommer – när han är redo, avslutar han.

V75 startar klockan 16.20 på lördag och vinnaren i V75-1 tar hem 250 000 kronor. Du följer liverapporteringen på Trav365 från klockan 15.00.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelstips på V75 och V86. Här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE