”Min V75-skräll är ett fynd till fyra procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Publicerad:
Uppdaterad:
Amazon Font är en av skrällarna på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Amazon Font är en av skrällarna på V75.

TRAV

V75 på Åby och Sportbladet-experterna har hittat omgångens skrällar.

Här är djupanalysen i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Jag har ett mycket tidigt streck som kan chansspikas, säger Mattias Karlsson.

– Mitt drag är ett fynd till fyra procent, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Åby lördagen den 6 mars. Omgången har spelstopp klockan 16.20.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.36 fredagen den 5 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Öppen och rolig omgång där jag har svårt med singelstrecken. Men jag tycker att jänkarvagns-snacket kring 1 Zaffiro Jet (V75-7) är mycket intressant. Det är inte säkert att det blir så, det här får man följa upp under lördagen. Hästen bör få en fin resa på innerspår och det luktar högt tempo här. Hästen är kvick ut, men tror inte han kan svara upp, men skulle han mot förmodan ta ledningen tror jag ingen tar sig förbi över korta häcken. Ett mycket tidigt streck! Sex procent.

Miljonrensarna

7 Lumbermans Kalle (V75-4) var riktigt bra vid segern näst senast. Strykningen gynnar och nu kommer hästen att utrustas med ett helstängt huvudlag för första gången. En intressant ändring på en ganska startsnabb och lite flegmatisk häst. Två procent...

7 M.T.Oscar (V75-5) joggade med i V75-finalen senast – men fick aldrig någon lucka. Nu är spåret lurigt, men formen är bra och den här hästen är underskattad. Barfota! Fyra procent.

8 Just Make It (V75-6) kan få det perfekta loppet den här gången. Blåser till!? Fyra procent.

Tänk på att...

... det är Åbytravet i Mölndal som står värd för V75-cirkusen den här lördagen. Som ofta har banan fått ihop stora fält och kluriga lopp. Som det ska vara på V75.

... det är dubbla open stretch på banan. När upploppet nalkas finns det två extraspår invändigt att bruka.

... 2 Mr Perfection (V75-1) har varit en ”nästagångare” länge nu. Kanske slår till den här gången? Jim Oscarssons travare ska få trava utan skor på sina fyra hovar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Som jag läser loppet blir det rejäl körning från start – och hela vägen i V75-3. Jag tror att 6 Floris Baldwin hittar ner i en bra position och sänker rasket när övriga har kört klart. Det blir jänkarvagn nu, så går hästen sina bästa lopp, dessutom barfota runt om som är ett plus. Han har utmanat Very Kronos under vintern och såna djur finns inte med här. Det krävs att det blir rätt typ av resa, men det vet kusken Magnus Djuse också och hoppas att han löser det.

Miljonrensarna

12 Spickleback Face (V75-1) har varit nere på stybben och fått lite hårdhet. Robert Bergh låter nöjd inför det här och det kan bli barfota runt om. Tränaren tror att hästen är redo nu (galopp med den balansen tidigare) och i ett öppet och lurigt lopp kan han skrälla. Sju procent.

15 Amazon Font (V75-2) kommer från ett formstall och körs av vass kusk nu. Kommer att gå barfota den här gången och med ett helstängt. Senast hästen gick med helstängt? Då blev det seger. Mycket tidig! Fyra procent.

Tänk på att...

... V75-loppen avgörs på Åbytravet den här lördagen. Där finns som bekant dubbla open stretch, alltså två extra innerspår över upploppet. Positionen rygg på ledaren är fin.

... det är första V75-omgången sedan barfotaförbudet hävdes (1 mars) och det är väldigt många tränare som tar chansen att köra sina hästar barfota i den här omgången.

... favoriten i V75-5, 1 Billi Time, inte gått barfota på ett halvår. Jensen uppåt!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Dark Roadster (V75-7) var tillbaka efter liten paus näst senast och spurtade bra som tvåa den gången. Senast var han med från ett omöjligt utgångsläge på V75 och hade krafter kvar i mål. Jag vet att man har siktat på den här uppgiften – med stigande form och optimal utrustning tror jag chansen är god till seger. Han är mycket snabb ut och Oskar J Andersson siktar på ledningen, kommer man dit tror jag han är hästen att slå för övriga.

Miljonrensarna

8 Archidamia (V75-2) är en häst jag gillar, jag tror det finns mer kapacitet i henne än vad hon bevisat men hon verkar lite svår. Senast avgjorde hon säkert i ett billigare gäng men jag tror hon hävdar sig bra på V75. Klarar hon ett snävt spår tror jag hon är med långt framme. Åtta procent.

5 Pre Calculated (V75-4) var bra senast och gör ofta fina dagsverk. Jag tror han kan öppna bättre än vad han visat och är inne på att han kan köra sig till ledningen. Därifrån kan det räcka långt i ett öppet lopp. 12 procent.

Tänk på att...

... Åby, med sina dubbla open stretch, står för veckans V75-omgång. Det är första V75-omgången där man får köra barfota.

... 6 Mr Clayton J.F. (V75-1) har tagit alla sina segrar barfota runt om.

... 3 Pacific Face (V75-3) startar för första gången över kort distans i sin 80:e start.

... 6 Follow My Lead (V75-6) har det varit snack om varje gång på slutet men hon har inte fått till det. Bra läge för ett smyglopp, intressant till låg procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Slide So Easy (V75-3) ska ses med hög segerchans i denna gulddivision. Jag gillade insatsen senast och det låter fortsatt fint från den danske tränaren Flemming Jensen. Jag trivs med förutsättningarna med innerspår på Åby och jag tror man kan känna sig hyfsat trygg med en spik.

4 Dark Roadster (V75-7) är snabb ut och satt fast med krafter senast. Sunt singelstreck.

Miljonrensarna

15 Amazon Font (V75-2) kommer med full form och Christian Fiores hästar går som tåget för dagen. Hur hon ska ta sig förbi alla har jag ingen aning om, det lämnar jag åt kusken Magnus A Djuse. Tränaren själv låter nöjd och fyra procent är mycket lockande.

7 Bazinga Cheri (V75-6) kanske kan ta sig till ledningen från sitt springspår och därifrån blir hon att räkna med. Fin i nya regin. Fem procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Åby och omgången känns spelmässigt öppen. Jag tror på en utdelning på över 100 000 kronor.

... det lyser mycket rött i listorna då skotvånget nyligen upphört, värt att se vilka som höjer sig mest.

... 3 Pacific Face (V75-3) är en häst jag fullkomligt älskar, men att han ska vara streckad på 20 procent i gulddivisionen över kort distans, nej det går bara inte i min bok.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Tidiga V75-tanken” med Micke Korhonen. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

1 Garca (V75-6) är en häst som kommer med full form. Läget är kanon med spår 1 i voltstart. Planen är enkel: Jepson hittar till spets och dirigerar tempot runt om. Värdespik till 22 procent i skrivande stund. Värsta motståndet, 14 Ultra Bright, står på 40 meters tillägg och därifrån tror jag man får för långt fram till min spik och när dessa två är jämnspelade måste man ta ta ställning.

Miljonrensarna

7 M.T. Oscar (V75-5) är streckad på fyra procent i nuläget – på tok för lite. Hästen galopperade som ”klar” näst senast på Jägerso. Snöpligt, men sådant som händer. Nu rycker man skorna runt om jag tror Tomas Malmqvist har ställt i ordning inför denna start. Roligt drag.

15 Amazon Font (V75-2) gjorde ett godkänt lopp senast på Åby och hade fint intryck över mål. Tränare Christian Fiore rycker skorna runt om för andra gången i hans regi. Första gången slutade det med seger. Dessutom hoppar kusktalangen Magnus A Djuse upp i vagnen vilket är intressant. Ett fynd till fyra procent.

Tänk på att...

... Åby har dubbla open strech som gör loppen väldigt mycket mer intressanta i min bok. Sitter man tredje invändigt behöver det inte vara fel!

... 10 Lucky Truc (V75-4) är en fin häst men 49 procent på strecken är alldeles för mycket. Hästen ska få göra grovjobbet denna gång och jag väljer att syna favoriten i detta klass II-försök.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Mr Clayton J.F. (V75-1) går bra jämt och ständigt utan att få vinna. Passande förutsättningar nu och gynnas av att det finns open stretch att tillgå. Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn.

1 Billi Time (V75-5) slog Oxidizer vid senaste segern i Sverige och har tagit två enkla vinster i Danmark efter det. Är startsnabb och kommer att gå barfota runt om.

Miljonrensarna

4 Speedy Face (V75-3) har fått två lopp i kroppen efter Frankrike-sejouren. Kom aldrig till i loppet senast men börjar komma i form. Behöver inte vara helt borta. Åtta procent.

5 Hurricane River (V75-7) har bättre form än vad resultatraden visar. Med lite tur kan han vara först över mållinjen. Två procent.

Tänk på att...

... det är årets första V75-omgång med valfri balans på hästarna.

... det är dubbla open stretch på Åby.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!