Hyllningen: Bland det bästa jag har kört

Geir Vegard Gundersen om • Succéhelgen • Supertalangen • Matchen mot sjukdomen: ”Prognoserna är goda”

Av: Trav365

Publicerad:
Geir Vegard Gundersen.
Foto: LARS JAKOBSSON, MIA TÖRNBERG/TR BILD
Geir Vegard Gundersen.

Den norske topptränaren Geir Vegard Gundersen, 44, lyckades vinna det mesta under den gångna helgen – och hyllar supertalangen Hillary B.R..

Vid sidan om framgångarna på travbanan går tränaren den tuffa matchen mot cancer.

– Prognoserna är goda men jag kör inte så många lopp just nu när inte den där riktiga kraften finns, säger han till Trav365.

Den var i mitten av juni som tidningen TGN.no skrev om den norske topptränaren Geir Vegard Gundersens besked.

Efter att 44-åringen haft ont i magen sökte han upp läkare i april – och fick då det tråkiga beskedet: cancer i tarmen.

– Det är självklart ett obehagligt besked att få, man tänker att sådant här drabbar inte en själv. Jag har varit på två behandlingar som kroppen har svarat bra på. Jag mår bra och jobbar på i stallet som vanligt, men cancern har gjort att jag inte kört så många lopp på sistone, sa Gundersen då till tgn.no.

Ska genomföra operation

Behandlingarna biter bra och Gundersen hoppas på att bli helt återställd.

– Behandlingen fungerar som den ska och jag hoppas kunna bli helt återställd. Läkarna säger att det inte spridit sig och jag ska genomföra en operation i höst. Prognoserna är goda men jag kör inte så många lopp just nu när inte den där riktiga kraften finns, säger han till Trav365.

Vid sidan om matchen mot sjukdomen så går stallet som tåget där även sonen Magnus Teien Gundersen finns med.

Den gångna helgen vann Gundersens stall det mesta på Jarlsberg.

– Ja, det var en sanslöst bra vecka med flera fina segrar. Hästarna går verkligen bra just nu och jag kan inte annat än att vara otroligt tacksam och nöjd över resultaten, säger han.

Tog dubbelseger

Under fredagen hade Gundersen kvalat in två hästar till final i Jarlsberg Grand Prix. Både Max Brady och Noble Boy vann sina heat och möttes i finalen för hingstar/valacker. Familjen tog en dubbelseger där Geir lyckades vinna med Max Brady och sonen Magnus Teien Gundersen blev tvåa med Noble Boy.

– Det var enorm skönt att sätta dit den dubbeln. Max Brady som jag själv körde är en riktigt fin fyraåring som jag hoppas mycket på inför framtiden.

”Bland det bästa jag kört”

Under lördagen skulle de fyraåriga stona ut i samma årgångslopp på Jarlsberg – och framgångarna var inte färdiga för Gundersen. Här lyckades han vinna finalen med supertalangen Hillary B.R..

– Det är en fantastisk häst som är bland det bästa jag någonsin kört, och då ska man veta att jag kört 26 000 travlopp. Hon har en styrka som inte liknar någonting annat jag känt tidigare och det finns en enorm potential och utveckling i henne, säger han och tillägger:

– Hon joggade till seger med skor och fast bomull på ett sätt som är helt otroligt. Tjejerna kan ju vara speediga, men att vara så här stark är ovanligt.

Hur bra kan hon bli?

– Det är ju givetvis omöjligt att säga, men att det är en undantagshäst råder ingen tvekan om. Det ska bli mycket spännande att se vad hon kan hitta på i framtiden.


ANDREAS ÖRTENGREN/TRAV365

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN