Här finns det spelvärde – en bra spik på V86

Hedbergs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 24 februari • Jackpott 18 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
Örjan Kihlström och Cactus är ett av spikförslagen på V86.
Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Örjan Kihlström och Cactus är ett av spikförslagen på V86.

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, den 24 februari.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången som kryddas med en jackpott på 18 miljoner.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Ett relativt litet fält till trots, V86-1 känns som en öppen historia. Lägg därtill att det är ett stolopp och en årstid då skrällarna duggar tätt. Så man behöver inte ha allt för livlig fantasi för att tro att alla har någon form av vinstchans.


Tipsettan

Veiled blev slagen av Divane Godiva senast men fick ett ganska så tufft lopp. Hon stred ändå berömvärt och nu när loppet är halvvarvet längre är det mer troligt att tro på omvänd ordning i mål denna gång. Veiled lär hitta ner i en fin utvändig position och kan bli svår at stå emot den sista biten.


Motbud

Divane Godiva vann senast på bra vis från ledningen. Hennes årsfacit är fint och inget tyder på en vikande formtrend. Hon är snabb ut och har ett fint läge och kan mycket väl få överta ledningen relativt tidigt. Så långt allt bra, men så till hennes akilleshäl: kort distans är hennes bästa och nu handlar det om medeldistans. Frances Yoda har spår invändigt om Divane Godiva och är nog minst lika snabb ut. Således håller vi Frances Yoda som spetsfavorit men det är också ett ganska troligt scenario att hon i sin tur släpper vidare taktpinnen till Divane Godiva. Senast vann Frances Yoda från rygg ledaren. Kan bli repris nu.


Skrällbud

Hasty Helene har en totalt missvisande rad. Loppets mest spännande häst!


Spetsbud

Frances Yoda som släpper till Divane Godiva.


! Statistikvinnaren

Diamond Hall.

Vår rankning

Veiled

Hasty Helene

Divane Godiva

Frances Yoda

Mad Princess

Procalate

Diamond Hall

D’laina

In The Air Tonight

V86–2


Loppet

Årsdebuten är avklarad och insatsen som tipsettan svarade för får med beröm godkänt. Segermogen nu.


Tipsettan

Cactus fick gå en repa ute i spåren i sin årsdebut och gjorde det bra då, men det är svårt att plocka in så mycket när ledaren springer i 11-tempo de sista femhundra meterna under vintriga förhållanden. Från spår nio krävs en del tur, men hon har startsnabba ryggar och Örjan Kihlström i vagnen så troligtvis får hon en fin resa i andraspår. Med lopp i kroppen, något som några av de tuffare konkurrenterna saknar, tror vi på fina segermöjligheter.


Motbud

Om Whelk kommer till ledningen utan allt för tuff körning blir hon hästen att slå. Tonique är bäst utan skor, men får nog en fin resa här.


Skrällbud

Celinn Palema har hittat ny löpglädje.


Spetsbud

Tonique, Thelma De Glatigne och Whelk är snabba och har spår som gör dem aktuella i spetsstriden. Tonique får räknas som knapp spetsfavorit med sitt invändiga läge men möjligtvis kan Åke Lindblom finna ryggen på Whelk attraktiv.


! Statistikvinnaren

Cactus.

Vår rankning

Cactus

Whelk

Digital Class

Tonique

Celinn Palema

Residual Thrust

Musique d’Inverne

Thelma De Glatigne

Cikoria Frazer

Avantis Red Witch

V86–3


Loppet

Vår tipsetta är konstigt borttappad på förtidsspelet.


Tipsettan

Riley S.W. vann senast enkelt från ledningen och såg dessutom okörd ut in i mål. Läget blev bra men någon spetsgaranti kan vi inte utlova. Tar han sig till ledningen är dock segerchansen god.


Motbud

Utah Broline talar Peter Untersteiner varmt om och kanske har det nu släppt efter kastration? Hunter Dragon är en mycket fin häst och han kan mycket väl vinna igen.


Skrällbud

Emma Häggenäs kommer allt närmre första segern.


Spetsbud

Valeria Wareco är ojämnt startsnabb och laddar Jörgen Sjunnesson iväg Riley S.W. så tror vi han kan ta sig förbi.


! Statistikvinnaren

Hunter Dragon.

Vår rankning

Riley S.W.

Utah Broline

Hunter Dragon

Emma Häggenäs

Valeria Wareco

Philomenia

Typhoon Face

Four Fifty

Inox River

Nixan Run

Father Foura

Go All In

V86–4


Loppet

Tipsettan var bra redan i tidigare regi och gör nu debut för Timo Nurmos. Visst, det blir lite av en gissningslek, men nu kan han vara hur bra som helst.


Tipsettan

Aragorn As har inte startat sedan i november och står egentligen lite småhårt inne i loppet. Men samtidigt, när en häst debuterar i Nurmos regi är den väl förberedd. Är det någon gång man ska spela Aragorn As är det nu.


Motbud

Baron Frontline.


Skrällbud

Raj’s Oh Lord smyger i det längsta från innerspåret.


Spetsbud

Mission Beach laddas mot spets och ska köras i den positionen, men kanske är Jorma Kontio fast besluten om att det är han som ska köra i ledningen och då blir det nog så tids nog.


! Statistikvinnaren

Aragorn As.

Vår rankning

Aragorn As

Baron Frontline

Mission Beach

Raj’s Oh Lord

Armstron Louis 

Knifetown Hall

Evander Am

M.T.Magic Dream

Feel Speed

Daughterofdarkness

Creator Scoop

Caligula Hornline


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Ett av två lopp över 3140 meter i denna V86-omgång. Litet fält utspritt över tre distanser borgar för att bästa hästen lär få chansen.


Tipsettan

Det är mycket som stämmer för Arvid S.H. när man börjar detaljstudera förutsättningarna. Han trivs över lång distans, han trivs på Jägersro (en start, en seger) och han har gått bra de förhållandevis få gånger som tränaren Fredrik Persson själv suttit upp i sulkyn (vunnit tre av sex lopp de genomfört ihop). Senast avslutade Arvid S.H. fint i en V75-final på Solvalla och konkurrensen nu får anses av något enklare sort.  


Motbud

Happy Few ser ut att vara gynnad av lång distans. Han är inte helt att lita på dock och det finns galopprisk. Går han felfritt provar han säkert att försvara ledningen. Ornello trivs nog allra bäst då han får trava ut i eget tempo i ledningen och den positionen är nog upptagen nu? 


Skrällbud

Totti Face visade form senast. Känns på gång!


Spetsbud

Happy Few är ensam på startvolten och den som tar ledningen så länge han inte vräker sig i galopp.


! Statistikvinnaren

Happy Few.

Vår rankning

Arvid S.H.

Happy Few

Ornello

Totti Face

Volocity De Vie

Tarzan Gardenia

Unit Brodde

Isco Boko

Dumas Sand

Mr Jäger

V86–6


Loppet

Startmomentet är ett spänningsmoment. Klarar tipsettan bara det så borde sedan chansen vara god. Men favoritskapet kan bli mycket större än vad garantin för felfri avgång är.


Tipsettan

Gardner Shaw vann senast en V75-final och tjänade då 220 000 kronor. Med de pengarna på kontot står han nu perfekt inne på startvolten. Men spår fyra i voltstart är kanske det svåraste spåret som finns och Garner Shaw har bara haft framspår i voltstart två gånger i karriären. Det var precis när han var en nykläckt tävlingshäst och mycket har så klart hänt sedan dess, men det var trevande starter han stod för tidigt i sin karriär. Kommer han bara iväg felfritt är det troligtvis ingen på startvolten som sedan försöker svara om han gör ett försök att få överta. Motståndarna som kan utmana på allvar finner vi på tilläggsvolten och om de tidigt tjänar viktiga meter mot Gardner Shaw kan det bli en hård kamp om segern. Gardner Shaw är klar förstahäst, men han kan bli omåttligt stor favorit och vi ser anledning att gardera.  


Motbud

Antonio Trot ”fick” välförtjänt sätt nosen först senast. Han bildar ett fint par med Sjöström. Ferrari Sisu har nu lopp i kroppen och rundar många i ett litet fält.


Skrällbud

Om Deede Star inte tappar för mycket mark i inledningen är formen bättre än resultaten på slutet.


Spetsbud

Vikings Preacher är snabbast ur volten.


! Statistikvinnaren

Deede Star.

Vår rankning

Gardner Shaw

Antonio Trot

Ferrari Sisu

Deede Star

Stoletheshow

Betting Rebel

Vikens Preacher

Alvena Uni

This Is Alex

V86–7


Loppet

Sprinterlopp på Jägersro. Då brukar ledaren ha bra chans under normala omständigheter. Men vem hittar dit?


Tipsettan

Express A.P. har spetsat från spår åtta i Danmark och vi tror han kan ta sig förbi Quantum Roc från start, men tvärsäkra är vi inte. Streckar man de tre som gör upp i spetsstriden har man förmodligen fått med vinnaren.


Motbud

Quantum Roc är i form.


Skrällbud

Rocky Bear var tapper senast från dödens.


Spetsbud

Den så avgörande spetsstriden står mellan Quantum Roc, Express A.P. och Dream Kåsgård. Kristallkulan är lite suddig, men vid full laddning är nog Express A.P. snabbast ur blocken av dessa tre.


! Statistikvinnaren

Express A.P.

Vår rankning

Express A.P.

Quantum Roc

Dream Kåsgård

Rocky Bear

Bonny Boy

Barista Oak

Eppur Si Muove

Mystic Mom

Dominic Wibb

Durello

Borups Racing

Floalts Cesna

V86–8


Loppet

Lopp över tre varv avslutar omgången. Tipsettan lär köras offensivt och han trivs också bäst med att få gå i ett jämnt högt tempo.


Tipsettan

Jareth Boko vann på V86 så sent som i förra veckan och han gjorde det på ett sätt som satte avtryck. Han rundade fältet tidigt och bestämde framme i ledningen. Ingen kunde hota honom in mot mål och det såg dessutom ut som att han hade krafter kvar. Det är precis ett sådant intryck man vill ha för att som spelare tro lite extra på en häst till nästa start. Nu är läget bättre och troligtvis får Jareth Boko ett liknande upplägg denna gång och nog kan det då bli repris också på resultatet.


Motbud

Estelle Nordique jagar femte raka segern. Respekt. Danilo Brick har mött tufft motstånd från omöjliga lägen. Förutsättningarna ser bättre ut nu.


Skrällbud

The Bald Eagle gick bra efter galopp senast.


Spetsbud

The Bald Eagle är nog den snabbaste och bör kunna spetsa. Men släpper troligtvis till en tidigt avancerande Jareth Boko.


! Statistikvinnaren

Axl Brown.

Vår rankning


Jareth Boko

Estelle Nordique

Danilo Brick

The Bald Eagle

Accolade

Axl Brown

Vine Vision

Lennart Sjöhammar

Calvados In

Boomer


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Casper Hedbergs V86-tips:

Bästa spelet

Riley S.W. (V86–3) är bortglömd på förtidsspelet. Hinner det rätta till sig?

Spiken

Cactus (V86–2) är omgångens mest troliga vinnare men inte den mest streckade hästen i omgången. Det finns alltså till och med spelvärde i Cactus vilket gör henne till en än bättre spik.

Luringen

Hasty Helene (V86–1) gör ideligen bra lopp och snart är det dags för henne att vinna igen.

Tänk på att …

… vintern är jackpotternas gyllene årstid och veckans V86-omgång beräknas betala 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt.

Divane Godiva (V86–1) är anmäld med amerikansk sulky och det har hon inte gått med de senaste sju starterna.

Mission Beach (V86–4) har vunnit tre av fyr lopp då hon gått i ledningen och har spetsläge nu.

Arvid S.H. (V86–5) har tagit tre av sina sju segrar tillsammans med tränaren Fredrik Persson i sulkyn. Detta trots att Persson endast kört honom i sex lopp i karriären. Hästen är dessutom obesegrad på Jägersro efter ett lopp på banan.

Kuskligan Solvalla

1) Jorma Kontio, 14 segrar

2) Erik Adielsson, 9

3) Örjan Kihlström, 7

4) Claes Sjöström, 6

5) Ulf Ohlsson, 5

Stora systemet

Avd 1: Alla nio hästarna (3–7)

Avd 2: 9 Cactus (5–8)

Avd 3: 2–3–10 (8–1)

Avd 4: 2 Aragorn As (4–3)

Avd 5: 4–1–6–7 (10–3)

Avd 6: 4–8–7 (1–9)

Avd 7: 3–2–5 (7–1)

Avd 8: 2–9–4–3–7–5 (10–8)

5 832 rader/1 458 kr

Lilla systemet

Avd 1: 3–7–5–4–2 (7–9)

Avd 2: 9 Cactus (5–8)

Avd 3: 2–3–10 (8–1)

Avd 4: 2 Aragorn As (4–3)

Avd 5: 4–1 (6–7)

Avd 6: 4–8 (7–1)

Avd 7: 3–2–5 (7–1)

Avd 8: 2–9–4 (3–7)

540 rader/135 kr

Chanssystemet

Avd 1: 3–7 (5–4)

Avd 2: 9 Cactus (5–8)

Avd 3: 2–3–10–8–1–6–11 (5–9)

Avd 4: 2–4–3 (1–10)

Avd 5: 4–1–6–7 (10–3)

Avd 6: 4–8–7 (1–9)

Avd 7: 3 Express A.P. (2–5)

Avd 8: 2–9–4–3 (7–5)

2 016 rader/504 kr

DD-systemet

DD-1: 3 Express A.P.

DD-2: 2–9–4

V5 Solvalla

Avd 1: 5–2–4 (11–7)

Avd 2: 12–11–8–1 (7–9)

Avd 3: 8–2–3 (7–9)

Avd 4: 1–8 (3–5)

Avd 5: 3–4–5–2 (6–1)

288 rader/288 kr


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN