Nu letar vi efter Svenska Hjältar i världen

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Hjälp oss att hitta hjältar som vill göra världen mer medmänsklig för människor på flykt!

Nu startar vi nya kategorin ”Svenska hjältar i världen” – och vi behöver din hjälp att få in de bästa tipsen!

Nu startar vi den nya hjältekategorin “Svenska Hjältar i världen”, där vi lyfter historier om människor som gör en insats för att hjälpa flyktingar till en bättre tillvaro.

Här kommer läsarna bland annat att kunna följa eldsjälar som kämpar för de nära 70 miljoner människor i världen som tvingats fly från sina hem och som lever under mycket svåra förhållanden. 

Här berättar vi historier om svenskar som driver projekt i andra länder för att hjälpa andra och om om eldsjälar i Sverige och världen som ger allt av sin fritid för att göra framtiden mer ljus. Vi berättar också om människor som flytt till Sverige, och som delar sin historia för att hjälpa andra.

Alla nominerade har chansen att bli en av dem som prisas på Aftonbladets stora Svenska Hjältar-galan i december 2019. Redaktionen läser igenom alla tips, och sedan är det upp till Svenska Hjältars stjärnspäckade jury att utse årets hjältar.

Sverige för UNHCR är samarbetspartner i Sverige för FN:s flyktingorgan UNHCR och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Svenska Hjältar samlar nu in pengar till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Du kan rädda liv och ge människor på flykt en bättre framtid. Bli månadsgivare till Sverige för UNHCR via autogiro eller genom att SMS:a HJÄLTE till 729 30 (100 kr i månaden).

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.