Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Svenska hjältar-galan 17 december 2020 – hyllar hjältar på helt nytt sätt

Pandemin har gjort 2020 till ett tungt år för många människor.

Samtidigt har det varit ett år med rekordmånga hjälteinsatser.

– Det känns viktigare än någonsin att lyfta hjälteberättelserna men i år behöver vi göra det på ett lite annorlunda sätt, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

En av höjdpunkterna i december varje år är den varma och stjärnspäckade Svenska hjältar-galan. Vanligtvis hyllar tusentals personer i publiken vardagshjältarna uppe på scen. Men pandemin gör att tv-inspelningen kommer att se annorlunda ut i år.

Krisen har gjort att fler svenskar än vanligt ställt upp för att hjälpa sina medmänniskor, och Aftonbladet har fått in rekordmånga nomineringar. Av dessa har Svenska hjältars jury valt ut sex hjältedåd som kommer att prisas på galainspelningen, som i år utgår ifrån Cirkus i Stockholm men sedan tar sig ut i landet.

Årets programledare är Kristin Kaspersen.
Årets programledare är Kristin Kaspersen.

En gala på väg

Nytt för i år är att Svenska hjältar-galan kommer genomföras utan publik. Det blir inga stjärnor på blå mattan och inget mingel. Tittarna kommer i stället att möta hjältarna och juryn på en rad olika platser i Sverige. Allt för att säkerställa att Svenska hjältar-galan bidrar med värme och glädje på ett coronaanpassat vis.

Årets programledare för Svenska hjältar-galan är Kristin Kaspersen och precis som vanligt kommer artister och andra kända ansikten att vara med och hylla hjältarna.

I år kommer även juryn att få en mer framträdande roll. Svenska hjältars jury 2020 består av prinsessan Sofia, förbundskapten Janne Andersson, ärkebiskop Antje Jackelén, radioprofilen Kodjo Akolor, influencern Margaux Dietz, överbefälhavare Micael Bydén, komikern Marika Carlsson, skådespelaren Shima Niavarani och skådespelaren Morgan Alling.

Ny kategori för i år

Hjältarna kommer att prisas i sex olika kategorier, varav Årets miljöhjälte är ny för i år. De övriga kategorierna är Årets livräddare, Årets medborgare, Årets vårdhjälte, Årets ungdomshjälte och Årets eldsjäl.

Svenska hjältar-galan sänds den 17 december kl 20.00 och går att se på Aftonbladet, TV3, Viaplay och Viafree.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sex hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.