”Jag är helt knockad”

Av: Ebba von Essen

Publicerad:
Uppdaterad:

Sanna Nerstrand blev inbjuden till idolen i Los Angeles

räddande ängel Sanna Nerstrand belönades med utmärkelsen ”Skyddsängel”. På scen fick hon sällskap av de två flickorna hon räddade livet på.
Foto: magnus sandberg
räddande ängel Sanna Nerstrand belönades med utmärkelsen ”Skyddsängel”. På scen fick hon sällskap av de två flickorna hon räddade livet på.

Årets skyddsängel Sanna Nerstrand kunde nästan inte greppa allt som hände på scenen.

Först kom flickorna hon räddade från att drunkna.

Sedan blev hon inbjuden till sin stora idol Super Dave i Los Angeles.

Efteråt var ”skyddsängeln” helt tagen.

– Bara att flickorna plötsligt kom in på scenen blev en så stark upplevelse. Minnena från dramat i vattnet vällde upp, men sedan tog glädjen över. Lättnaden att få se dem igen och krama om dem – gud så skönt det kändes!

– All galanervositet bara försvann.

Bjuden till USA

Mitt i den rörande situationen bryter en amerikansk röst in från stora bildskärmen till vänster på scenen.

Det är den världsberömde koreografen Super Dave, Millennium Dance Complex i Los Angeles, som har ett budskap till Sanna:

– Du har gjort något fantastiskt – och nu vill jag bjuda över dig hit till LA, till min dansstudio. Jag ser fram emot att få träffa dig.

”Jag är chockad”

Glädjechock är nog det ord som passar bäst i sammanhanget.

– Tänk han talade direkt till mig! Jag får komma dit och lära mig dansa av killen som tränat superstjärnor som Beyoncé. Vad säger man? Jag är helt knockad.

Sanna har svårt att sortera bland kvällens höjdpunkter.

– Allt var så omtumlande. Inte bara det som hände mig utan också att få lära känna och höra om de andra hjältarnas enastående insatser. Var och en har ju gjort något stort och betydelsefullt. Det känns inspirerande att få vara del av en sådan grupp.

Stöd på distans

Hemma i Årjäng följde en fullsatt fritidsgård dramatiken i Stockholm. Också på Sannas arbetsplats tingshuset var det nämligen mingel och fest och storbildsskärm hela kvällen.

– Hoppas de haft lika roligt som jag och verkligen känt den magiska stämningen, hälsar bygdens Svenska Hjälte från efterfesten på Cirkus.

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.