Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Rekordår för Svenska Hjältar 2018 – nu fortsätter succén!

Publicerad:
Uppdaterad:

SVENSKA HJÄLTAR

Inget tidigare år har så många hjältar nominerats till Aftonbladets gala Svenska Hjältar 2018.

Över 5 000 bidrag har kommit in till Aftonbladet under året

Svenska Hjältar har dessutom haft rekordsiffror med 21 miljoner visningar på hjälteklippen och 33 miljoner startade strömmar i år på aftonbladet.se.

Lena K Samuelsson är chefredaktör, vd och ansvarig utgivare på Aftonbladet.

– Vi har aldrig haft en sådan stjärntät gala som det här året. Rekordet i inlämnade bidrag visar att den här typen av hyllningar behövs för att sprida hopp i världen, säger hon.

Galan sändes också på fler plattformar än någonsin: TV3, Viaplay, Viafree och Aftonbladet.se. Budskapet om att alla kan bli en hjälte har levt under hela året där de nominerade hjältarna medverkat i Rix Morronzoo.

Tv-sändningen från Cirkus i Stockholm lockade som mest 620 000 tittare till TV3 och galan var vinnare på 21-slotten. Hela galan hade i snitt 450 000 tittare på TV3. Ratingen i TV3:s huvudmålgrupp 15-49 år var 2,8 procent. Det totala tittandet på galan på alla Nordic Entertainment Groups plattformar var långt över en halv miljon och räckvidden landade på 1 133 000. Även på Aftonbladet sågs galan av en miljonpublik.

Zlatan chockade hjälten

Fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic och fredspristagaren Desmund Tutu fanns bland de som ville dela med sig av hyllningarna till hjältarna. Alcazar gjorde sitt sista tv-framträdande som grupp, Carola bjöd på ett storslaget framträdande med sin kör och Oscar Zia gjorde ett avskalat och känslosamt nummer i sin hyllning till Jontefonden som mottog priset för Årets Vårdhjälte. Influencern och jurymedlemmen Margaux Dietz berättade om hur hon räddats från att ha varit nära att drunkna när hon var liten, av självaste kronprinsen av Holland.

Hjältarnas mod hyllades av sportlegendar

Svenska fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson hyllade Årets Sporthjälte Denita Landegren för hennes insatser för att ungdomar med funktionsnedsättningar ska få idrotta.

– Det du gör och har skapat med dina lag är precis det som fotboll handlar om. Alla kan och ska få vara med, sa Janne Andersson under stående ovationer från hela Cirkus där Denitas fotbollslag Sumpan Allstars och Sumpan United färgade publikhavet i gröna färger.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.