Aftonbladet Daily

Det senaste om Aftonbladet Daily. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Aftonbladet Daily på Aftonbladet.se.

14.34 AFTONBLADET TV NYHETER

Nya bevisen i Malinfallet

 16-åriga Malin Lindström försvann spårlöst i Husum, norr om Örnsköldsvik i november 1996. Ett halvår senare hittades hon brutalt mördad i ett skogsområde. På hennes byxor fanns en spermafläck, men på den tiden fanns ingen teknik till att få fram en dna-profil. En då 20-årig man dömdes i tingsrätten sommaren efter att Malin hittats, men friades av hovrätten.
Så kom vändningen. För två år sedan lyckades man nämligen få fram en dna-profil med hjälp av ny teknik. Man hittade ett gammalt blodprov som tagits på den friade mannen och som hade sparats av misstag. Spermafläcken kom från honom, kunde man ställa fast. HD har beviljat resning i fallet och nu väntar en ny rättegång.
Så vad har den misstänkte mannen för förklaring nu? Varför friades han till att börja med? Hur fungerar den här nya tekniken egentligen?
Gäst: Anders Johansson, krimreporter på Aftonbladet
Programledare: Ronja de Boer
Kontakt: podcast@aftonbladet.se

I GÅR 13.09 AFTONBLADET TV NYHETER

Priset för Natouppgörelsen

 Turkiet har sänkt garden och accepterat Sverige och Finlands Nato-ansökan. Men öppningen kom inte villkorslöst. Sverige har nu lovat Turkiet flertalet saker gällande kurderna, löften som fått stark kritik. Samtidigt kan USA haft ett finger med i spelet. Vilka är personerna som Turkiet vill ha utlämnade? Hur turbulent kommer den närmaste tiden att bli? Vad var det som fick Turkiet att ändra sig? Hur ser hotbilden från Ryssland ut just nu – de som sagt att ett svenskt och finskt Natomedlemskap kommer att få konsekvenser? I detta avsnitt från Aftonbladet Daily dyker vi ned i den nya Natouppgörelsen.
Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator Aftonbladet
Programledare: Vilma Ljunggren

1

2

3

4

5

...

36

>