Bank & finans

Aftonbladets samlade artiklar inom ämnet bank och finans.

1 JUNI NYHETER

Efter Klarnas haveri: hur säkra är vi online?

 Det blev trettioen svettiga minuter för några av banken Klarnas kunder torsdagen 27 maj.

1 JUNI AFTONBLADET TV NYHETER

31 minuters Klarnakaos

 Det blev trettioen svettiga minuter för några av banken Klarnas kunder torsdagen 27 maj. När de loggade in på sina konton kom de i stället in på andra kunders konton och kunde plötsligt ta del av känsliga uppgifter som köp- och betalningshistorik, namn, adresser och delar av kontonummer.
Enligt de första uppgifterna drabbades omkring 90 000 av Klarnas användare av säkerhetshaveriet. Dagen efter meddelade Klarna att det bara handlade om 9 500. De säger att det inte handlar om någon cyberattack och förtydligar att ”det inte har varit möjligt att få tillgång till en specifik användares data”. Men flera personer har anmält betaljätten till Finansinspektionen efter det tekniska haveriet.
Så – vad var det egentligen som hände? Hur transparenta har Klarna varit kring händelsen? Vågar man som konsument lita på säkerheten eller har vi för höga förväntningar? Och hur kan vi skydda oss i framtiden?
Det talar vi om i Aftonbladet Daily.
Gäst: David Jacoby, säkerhetsexpert på antivirusföretaget Kaspersky.
Programledare: Olivia Svenson.

22 MARS LEDARE

En osannolik klimataktivist

 INGVAR PERSSON Att låna ut till miljöbovar kan bli en dålig affär för banken

3 MAJ 2020 NYHETER

Buffett säljer innehav i flygbolag

 Investmentbolaget och jättekonglomeratet Berkshire Hathaway har sålt hela sitt innehav på runt 10 procent i vart och ett…

1

2

3

4

5

6

>