Aftonbladets samlade recept på efterrätt och tips på goda desserter att bjuda gästerna på.
▸ En maffig chokladtårta är den ultimata desserten för Emma Brink Rask
40 min
▸ Den här desserten kan vara en av våra äldsta, en riktig räddaren i nöden.
3 h 20 min
▸ Klassiska desserten marängsviss får lite extra guldkant med snygg uppläggning och nya smaker.
30 min
▸ Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin
▸ Chokladsnittar – ska du bjuda på sju sorters kakor så är den lättbakade chokladsnitten perfekt.
▸ Dessertkreatören Emma Brink Rask tipsar om en fräsch marängsviss.
▸ Kolakakor blir lite extra festliga med strössel på toppen, och minst lika goda.
▸ Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka.
▸ Toppa en ljuvligt god semifreddo med karamelliserade hasselnötter
1 h 15 min
▸ Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut.
20 min
▸ Laga efterrätt med skafferivarorna du redan har hemma.
1 h
▸ Knaprigt täcke, syrlig lemon curd och len citrondoftande kaka.
50 min
▸ Servera gärna med rårörd vaniljsås eller en fin vaniljglass.
25 min
▸ Är du sugen på bullar men orkar inte vänta på jäsningen, här är lösningen.
15 min
▸ Toppa med dina favoriter bland frukt, bär och nötter.
10 min
▸ Grädde, maränger och jordgubbar, det kan ju inte gå fel.
1 h 10 min
▸ En isande kall sorbet som smakar riktigt mycket hallon.
▸ Lyxigt krämig efterrätt som inte alls är så svår att göra som många tror.
▸ Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som…
▸ Vispa ihop och ställ kallt, servera med knapriga nötter på toppen.
▸ Vem gillar inte en len chokladmousse med härliga smaker av hallon eller körsbär.
1 h 20 min
▸ Läcker lite dessert med vit choklad.
1 h 30 min
▸ Den allra lenaste chokladkräm till mjuk mandelkaka och härliga körsbär.
▸ Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
▸ Här gör vi mandelmusslorna veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.
1 h 5 min
▸ ”Min juliga version av den klassiska desserten baba au rhum, ” säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.