Aftonbladets samlade recept under Mat & Dryck. Här hittar du goda och välsmakande recept för vardag, fest och högtid.
35 min
▸ Kycklingfilé hamnar ofta på middagsbordet. Här är en lättlagad och god rätt med krämig och smakrik sås som kan bli hela…
▸ Markiz Tainton tipsar
2 h
▸ Superenkelt att göra med rulltårta
40 min
▸ Den här desserten kan vara en av våra äldsta, en riktig räddaren i nöden.
3 h 20 min
▸ Klassiska desserten marängsviss får lite extra guldkant med snygg uppläggning och nya smaker.
30 min
▸ Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin
1 h 15 min
▸ Härligt doftande honungsfrallor smakar gott av rågsikt.
▸ Är du trött på torra kycklingfiléer? I videon visar Markiz Tainton ett smart knep för att få kycklingen extra saftig.
▸ Nytt år, nya vanor! Dags att knyta på sig löparskorna, ta sig ut i friska luften och se över kosten.
▸ Penne vodka – en skvätt vodka i såsen ger lite extra bett åt chilismaken. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.
▸ Bifteki – kryddiga och goda köttfärsbiffar som enkelt går att variera i smak.
▸ Taquitos – fyll en tortilla med något gott, rulla ihop och stek den gyllenbrun – tada – du har gjort en taquito.
1 h
▸ Sofia Henriksson: ”Du kommer inte att ångra dig”
▸ Kycklingklubbor finns ofta till bra pris i matbutikerna. Pensla på en glace och rosta dem i ugnen så blir de supergoda.
▸ Lättlagad och smakrik pasta med pancetta och pecorino
▸ Varma mackor är enkelt att förbereda och med en matig sallad blir det en middag.
▸ Sedan några år har smålänningarna fått en egen liten nationaldag på den första torsdagen i mars, i år firas dagen den 4…
▸ Pimpa moset med brynt smör och crème fraiche, det blir så gott!
▸ ”Minskar din klimatpåverkan med 20 procent”
▸ Läcker pasta med härligt gröna smaker och med en doft av citron.
▸ Härligt smakrik gryta som blir extra god om du gör buljongen själv.
▸ Oväntat knep av kocken Markiz Tainton.
15 min
▸ Blomkålsstuvning är så otroligt gott med sin läckra krämighet, perfekt till stekt falukorv.
55 min
▸ Ladda med en välgjord bolognese och du har lunch för hela veckan
▸ Den här omeletten är god även kall, med lite färdigblandad sallad till.
▸ Om du ska göra potatismos eller puré så har kocken Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen…