Jessica Almenäs svarar på vikthets-kritiken

Tv-profilen: ”Vill absolut inte bidra till det”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Jessica Almenäs upplever att det är svårare att gå ner gravidkilona efter tredje graviditeten.

Hon har uttryckt missnöje för sin mage och kritiserats för att bidra till vikthets.

– Det vill jag absolut inte bidra till, säger tv-profilen till Expressen.

För Jessica Almenäs, 42, är träning en viktig byggsten för välmåendet. I en intervju med Expressen berättar hon att träningen fungerat som en tillflyktsort när annat i livet känts jobbigt.

Samtidigt har hennes träningsbilder på exempelvis Instagram fått kritik. I april förra året kände sig tv-profilen tvungen att ryta ifrån. Hon upplevde att andra kvinnor skuldbelade henne för att träna och lägga ut bilder på sin kropp på sociala medier.

Jessica Almenäs tröttnade på att anklagas för att vara hälsohetsande.

”Är det bara okej att visa sin kropp om den INTE ser ut som den så kallade ’normen’? Gäller det bara det så kallade ’systerskapet’ åt ett håll? För kvinnor som tränar/är smala/vill komma i form efter en graviditet är det visst fritt fram att hoppa på och hänga ut och anklaga för att vara hälsohetsande, skuldbeläggande, dåliga förebilder osv. Och hör och häpna, man kan faktiskt vara feminist OCH vältränad och/eller smal”, skrev hon i ett inlägg då.

1 av 2 | Foto: Anders Andersson
Jessica Almenäs.

Kritiska röster svarade då att det hela handlade om offentliga personers ansvar på sociala medier, inte att ifrågasätta vad var och en gör med sin kropp.

För Expressen utvecklar Jessica Almenäs, som födde sin tredje son för nio månader sedan, sitt resonemang och säger att hon inte vill bidra till vikthets.

– Det vill jag absolut inte bidra till. Det är inte så att jag inte känner mig tillräcklig. Jag har inte känt mig mer tillräcklig i hela mitt liv än vad jag gör nu. Och det är inte så att jag tänker att ”sedan när jag är smal igen ska jag äntligen tycka om mig själv och känna att jag duger”. Jag vill bara känna igen mig själv. Men jag tycker att jag duger och räcker till som jag är, oavsett om några gravidkilon hänger kvar eller ej.

Jessica Almenäs är aktuell som programledare tillsammans med Carina Berg för Kanal 5:s underhållningssatsning ”Vem kan slå Anja och Foppa”. Inspelningarna av programmet börjar i maj.

Visste du det här om Jessica Almenäs? 00:21
ARTIKELN HANDLAR OM