Dermot Clemenger gjorde comeback i ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

Dermot Clemenger vikarierade för Ann Wilson i fredagens ”Let’s dance”, som blivit sjuk.

Han petades från programmet 2016 och ersattes av Cecilia Lazar.

– Det kändes jättebra att hoppa in och sedan få åka hem, säger han.

Sjukdomarna har avlöst varandra i ”Let’s dance”-lägret.

Under fredagen lät TV4 meddela att jurymedlemmen Ann Wilson tvingades stanna hemma från programmet, då hon blivit sjuk. Istället blixtinkallades Dermot Clemenger.

”Hon är krasslig och därför inte på plats. Det är den informationen jag kan ge”, hälsar Anika Beclijevski, exekutiv producent, i ett sms till Nöjesbladet.

Dermot Clemenger satt i ”Let’s dance”-juryn i tio års tid. Men 2016 krävde TV4 förändringar i ”Let's dance” som Dermot Clemenger inte kunde gå med på. Då petade produktionen honom – och valde att i stället ta in Cecilia Lazar.

– De ville ha någon som är hårdare och det är inte min stil. Att såra folk för att få resultat, sa Clemenger då.

”Har gått så fort”

Han tvekade inte över att tacka ja till ett inhopp. Men han ångrar inte heller att han satte ner foten mot TV4:s krav den där gången.

– Nej, absolut inte. De här tre åren har gått så fort. Det har varit andra projekt som gjort att jag inte hunnit fundera över det, säger han och fortsätter:

– Det känns jättebra att hoppa in och sedan få åka hem. Det kändes jätteskoj. Jag har tio säsonger i ryggsäcken, så det kändes inte som att det har gått tre år. Jag kom in i det på en gång. Jag tycker att jag, Cecilia och Tony hade bra dynamik också.

Foto: CAROLINA BYRMO
Dermot Clemenger.

Under sändningen bannade han Viktor Frisk och Martina Haag för att tappa takten. Han tog Gunde Svans parti när Tony Irving dissade skidlegendarens bugg som gammal och mossig. Och han hyllade Jon Henrik Fjällgren.

– Jag var mig själv ikväll bara och har alltid tyckt att man kan kritisera folk, men man behöver inte såra folk. Jag upplever att man får mer utav det genom att vara konstruktiv än att bara vara elak.

Dermot Clemenger har medverkat som medium i ”Det okända” och slagit in på en artistkarriär efter ”Let’s dance”. Men han är inte helt främmande för att komma tillbaka till juryn, om han skulle få frågan.

– Den här säsongen som är kvar de närmaste veckorna blir det svårt. Jag åker till Palma på söndag och är borta i två veckor, men en annan säsong... Ärligt talat så vet jag inte. Det är svårt att inte svepas med av känslan i studion. Det är ett härligt team. Kicken man får är jättekul. Jag säger inte ja, men absolut inte nej heller.

ARTIKELN HANDLAR OM