Camilla Henemark slår tillbaka mot lat-kritiken: ”Orättvist”

avLinn Elmervik

1 av 3

Hon kallades lat av de andra deltagarna.

Nu slår ”Farmen VIP”-förloraren Camilla Henemark, 53, tillbaka mot dissarna i programmet.

– Att Patrik Sjöberg står och spikar sig i tummen framför kameran och gör lite dramatik av det är väl bra tv, säger hon.

Camilla Henemark tvingades lämna ”Farmen VIP” efter kunskapstestet mot Sigrid Bergåkra.

Nu svarar hon på de andra deltagarnas kritik om att hon inte hjälpte till på gården.

I flera avsnitt har hennes mottävlande poängterat att artisten inte tog sig an sysslorna i hushållet med samma liv och lust på som de andra. I stället menade de att hon hellre tog det lugnt.

– Hela gruppen som är här är till 99 procent helt perfekt, förutom en person som inte vill jobba. Som inte vill göra de enklaste uppgifterna, säger före detta höjdhoppstjärnan Patrik Sjöberg i programmet.

”Är inte sant”

Det stämmer inte, menar Camilla.

– Det är inte sant någonstans. Att han står och spikar sig i tummen framför kameran och gör lite dramatik av det är väl bra tv. Att jag skalar potatis i två timmar är inte lika bra tv. Jag kanske inte kan göra de tunga grejen på ”Farmen”, men det är väl inte så konstigt. Jag tycker Patrik var lite orättvis där, säger hon.

Camilla Henemark tror inte att Patrik och de övriga deltagarna förstod hur mycket hon faktiskt jobbade.

– Det är vissa som påstår att jag inte jobbade som inte var i närheten av där jag var. Jag hade kökstjänsten och det är inte som i ett vanligt kök, det är inte som att man bara går till kylskåpet och stoppar in någonting i ugnen. Utan man ska ut i grönsakslandet och gräva upp skiten.

La sig i tävlingen

Samtidigt avslöjar hon att hon valde hästbonden och lantbrukarexperten Sigrid Bergåkra som sin motståndare i kunskapstesten för att hon visste att hon skulle förlora.

Hon ville hem.

– Jag var hungrig och trött. Jag valde med flit den svåraste motståndaren för att jag kände att om jag skulle bli respekterad i gruppen måste jag visa att jag förtjänade det. Jag hade kunnat göra det mycket svårare för mig. Jag förstod redan innan att jag skulle förlora, säger hon.

”Farmen VIP” sänds måndagar på TV4 och TV4 Play klockan 20:00.

ARTIKELN HANDLAR OM