TV4-profilen ber om ursäkt för rasistiskt inlägg

Felicia Bergström: ”Förlåt från hela mitt hjärta. Idag vet jag bättre”

avTorbjörn Ek

”Farmen VIP”-deltagaren Felicia Bergström ber sina följare om ursäkt för ett gammalt blogginlägg.

”Hur jag uttryckte mig då är för jävligt, fel och rasistiskt”, skriver hon på instagram.

Efter valet har ”Farmen VIP”-deltagaren Felicia Bergström, 25, hårt kritiserat en annan svensk kändis för rasistiska inlägg och uttalanden.

Men i sociala medier slog det tillbaka på henne efter att följare hittat ett blogginlägg från 2010 där Felicia själv uttryckt sig rasistiskt.

I blogginlägget, med rubriken ”sv*rtskallar”, beklagade hon sig över språkkunskaper och hur personal på en snabbmatsrestaurang missförstått en matbeställning.

1 av 3 | Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå
Felicia Bergström.

”Är för jävligt”

Nu går Felicia Bergström ut på sin Instagram och ber om ursäkt för hur hon uttryckte sig i blogginlägget.

”Hur jag uttryckte mig då är för jävligt, fel och rasistiskt. Detta är nåt jag vet om idag då jag är mer påläst har backat och lyssnat på de människor som är utsatta för rasism och förtryck. Det här är så långt ifrån vart jag står idag”, skriver hon i inlägget som har gillats 6 600 gånger.

Tar avstånd från rasism

Hennes Instagramkonto följs av 259 000 personer, på Youtube har hon 280 000 prenumeranter och hennes videor har visats över 60 miljoner gånger.

”Jag förstår att ni är arga och besvikna det är med all rätt. Jag vill att ni ska veta att jag till 100% tar avstånd från rasism och all form av förtryck. Ja, jag Felicia Bergström var en människa med då vidriga sätt att utrycka mig på. Förlåt från hela mitt hjärta. Idag vet jag bättre”, skriver hon på Instagram.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Felicia Bergström som inte vill kommentera ytterligare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen VIP

AB Voice

Rasism