Uppgifter: Efterlyst tv-profil gripen på hotell efter polisinsats

Misstänkt i stor bedrägerihärva

avJamshid Jamshidi

En svensk tv-profil har efter månader på flykt gripits på ett hotell i Mellansverige, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Tv-profilen misstänks för en lång rad grova bedrägerier.

– Det handlar om miljonbelopp, säger åklagaren.

Den svenska tv-profilen greps av polis i Mellansverige under natten mot tisdag, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Det var när han gick in på ett hotell som personer ur allmänheten kände igen honom och slog larm till polisen, uppger källor för Nöjesbladet. Flera patruller skickades ut till adressen och anträffade mannen inne på hotellet.

Varken polis eller åklagare vill bekräfta uppgifterna.

– Jag vill inte svara på det du uppger för att det är sekretess med hänsyn till hans person, säger åklagaren i fallet.

Källa: 70 fall av bedrägeri

När Nöjesbladet ställer frågor till Åklagarmyndighetens presstjänst om gripandet på den aktuella adressen hänvisar man till en ”förundersökning om misstänkta grova bedrägerier”, ledd av samma åklagare som bedriver ärendet där tv-profilen är misstänkt. Man vill dock inte kommentera Nöjesbladets uppgifter närmare.

Tv-profilen efterlystes tidigt i somras som inblandad in i en stor bedrägerihärva. Han var då misstänkt för sex fall av grovt bedrägeri, vilket Nöjesbladet tidigare rapporterat om.

Polisens spanare har vid flera tillfällen slagit till mot olika adresser som tv-profilen har koppling till – och under sin tid på flykt har ärendet växt.

Enligt Nöjesbladets källor är tv-profilen misstänkt för uppemot 70 bedrägerifall. Åklagaren vill inte kommentera uppgifterna men säger att det handlar om ett omfattande ärende.

– Det är ett stort antal grova bedrägerier som han misstänks för, men jag vill inte gå in på några detaljer. Det handlar om miljonbelopp och ett stort antal målsägande, men jag har inte den exakta siffran på rak arm, säger åklagaren.

1 av 2
Tv-profilen har drivit en hälsoverksamhet.

”Jag är ingen dålig människa”

Enligt åklagaren finns det flera personer misstänkta för penningtvättbrott i samma ärende. Deras koppling till tv-profilen är i nuläget inte känd.

Tv-profilen blev känd genom sin medverkan i ett stort program. Flera personer har tidigare vittnat för Nöjesbladet hur han ska ha blåst deltagare på stora summor pengar genom ett hälsohem som tv-profilen driver.

När Nöjesbladet pratade med honom i februari medgav han att vissa felaktigheter förekommit, men att han alltid gör rätt för sig och betalar sina skulder i slutänden.

– Jag har haft det tufft, jag har gjort fel i vissa situationer, men jag är ingen dålig människa. Jag försöker inte lura någon eller äta upp någons pengar, sa tv-profilen och ville inte kommentera något ytterligare.

Nöjesbladet har utan framgång sökt tv-profilens advokat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bedrägeri

Brott