Husägare sköt tjuv med luftgevär

Publicerad 2018-11-14

När det rasslade till på nedervåningen plockade villaägaren fram sitt luftgevär. Plötsligt stod han öga mot öga med en inbrottstjuv – och när denne flydde sköt han tjuven med tre skott, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Det var vid lunchtid på tisdagen som en husägare i Svista, utanför Eskilstuna, utsattes för ett inbrott. Ägaren vaknade av ljud på nedervåningen och skickade ett sms till sin sambo, enligt Eskilstuna-Kuriren.

– När mannen fick svar från sambon att hon inte var hemma beväpnade han sig med ett luftgevär och gick ner på undervåningen. Han ville freda sitt hus. Han mötte en vilt främmande man i trappan, säger polisen Benny Ljungkvist till Eskilstuna-Kuriren.

Bråk utbröt och tjuven ska ha fått sig ett par smällar med gevärskolven. När denne sedan flydde följde husägaren efter och sköt.

– När tjuven sprang ut, kunde fastighetsägaren se att också en annan man fanns därute och de sprang mot en bil. De var rädda. En av dem träffades med tre luftgevärsskott, säger Benny Ljungkvist.

Ägaren noterade några bokstäver av registreringsnumret på den utlandsregistrerade bilen. Senare på dagen fick Södertäljepolisen syn på en bil som stämde överens med beskrivningen. Två män i 20-årsåldern anhölls och är nu misstänkta för bland annat misshandel och försök till inbrott.

Följ ämnen i artikeln