Mireille och hennes bebis föll ned i brunn

Publicerad 2018-09-05

Med sin tre veckor gamla dotter i en bärsele på magen försvann plötsligt marken under trebarnsmamman Mireille Lindgren i torsdags.

Det var ett brunnslock som gav vika.

– Det har blivit som ett trauma. Jag känner mig inte trygg med att vara ute och gå längre, säger trebarnsmamman.

När Mireille Lindgren, 32, från Umeå var på väg hem tillsammans med sin sambo och sin tre veckor gamla bebis i torsdags eftermiddag hände något oväntat, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Helt plötsligt försvann marken under mig, säger den unga mamman som bar sin dotter i bärsele, till Aftonbladet.

Det var när Mireille satte foten på en brunn som locket lossnade. Mammans ena ben föll rätt ner och det andra benet veks och fastnade vid kanten så att hon föll framåtböjd och spädbarnet hamnade under henne.

– Jag förstod inte vad som hände. Det blev en fullständig chock.

Bebisen började genast skrika och föräldrarna fokuserade på att trösta henne och se så att hon inte var skadad, samtidigt som Mireille hade rejält ont i båda benen.

”Hade kunnat försvinna ner”

Mireille uppskattar att brunnen var två-tre meter djup och hon tänkte genast på hur illa det hade kunnat gå om något av parets andra två barn varit med.

– De hade kunnat försvinna ner i den där brunnen, säger hon.

Eftersom de var oroliga att någon annan skulle skadas vid brunnen ringde de genast till Securitas för att anmäla händelsen. Sedan åkte de till sjukhus där läkarna kunde konstatera att bebisen var oskadd och att Mireille skadat ena knäet och fått mjukdelsskador.

Kräver ansvar

Efter helgen börjar Mireille må bättre, men hon har behövt använda kryckor efter händelsen. Nu uppmanar hon det ansvariga fastighetsbolaget Bostaden att ta ansvar för underhållet av brunnar.

– De måste ju se till så att det där fungerar.

För egen del tror hon inte att hon kommer gå på brunnar i framtiden och hon har redan börjat lära sina barn att göra likadant.

– Det har blivit som ett trauma. Man känner sig inte trygg med att vara ute och gå, säger Mireille.

Bostaden beklagar händelsen

När Aftonbladet når Bostadens förvaltningschef Mikael Lundgren beklagar han händelsen.

– Vi ska utreda vad som hänt, men vi gör ju tillsyn av våra brunnar varje år. Och i nuläget har vi åtgärdat brunnen så att den ska vara säker, säger han.

Skulle du säga att man ska undvika att gå på brunnar i området?

– Nej, absolut inte. Brunnslock ska ju vara säkra att gå på.

Följ ämnen i artikeln