Kvinna svårt skadad – ska ha huggits med yxa

Uppdaterad 2017-10-27 | Publicerad 2017-05-21

En 22-årig kvinna utsattes för ett mordförsök utanför Sunne på söndagskvällen – och flögs till sjukhus med ambulanshelikopter.

En man har gripits. Enligt uppgifter till Aftonbladet högg han kvinnan i huvudet med en yxa.

– Hon är mycket svårt skadad, säger Anders Sjöberg, presstalesperson vid polisen.

Polisen larmades till ett bostadshus i en ort norr om värmländska Sunne vid 19-tiden på söndagskvällen. En 22-år gammal kvinna hade blivit utsatt för ett mordförsök, vilket NWT var först att rapportera.

Kvinnan ska ha fått flera slag mot huvudet med någon form av tillhygge. Hon hämtades med ambulanshelikopter och fördes till Universitetssjukhuset i Örebro.

– Hon är allvarligt skadad, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen, till Aftonbladet.

Ska ha huggits med yxa

Enligt uppgifter till Aftonbladet attackerades kvinnan med en yxa. Det vill dock inte polisen bekräfta.

– Jag kan inte gå in på det i nuläget. Det är en förundersökning som pågår och jag vill inte riskera att förstöra den genom att gå ut med för mycket information, säger Erik Hiding, även han vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Vid lunchtid på måndagen uppgav polisen att kvinnans tillstånd är kritiskt.

– Hon har utsatts för kraftigt yttre våld mot huvudet. Hon är mycket svårt skadad, säger presstalespersonen Anders Sjöberg.

En gripen

På plats kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman. De ska enligt polisen vara bekanta med varandra.

– Vi har en person som är gripen och som på sannolika skäl misstänks vara gärningsman. Han är äldre än den skadade kvinnan, men jag kan inte gå in på vad de har för relation, säger Anders Sjöberg.

Brottsplatsen, bostadshuset, spärrades av för teknisk undersökning. Polisen ska också ha hört ett okänt antal vittnen. Även den misstänkte har förhörts under dagen.

Polisen lägger locket på

Polisen förtegen om hur brottet ska ha gått till och vad som har framkommit under förhören.

– Just nu pågår förundersökning så vi har inte så mycket mer att säga. Vi får knyta ihop de här trådarna. Så vitt jag vet har vi inga lösa trådar med fler personer inblandade i alla fall, säger vakthavande befälet Peter Persson.

Följ ämnen i artikeln