Man med permobil hittad död i å – en anhållen

Uppdaterad 2018-05-20 | Publicerad 2018-05-19

En död man hittades i Säveån i Partille utanför Göteborg under natten mellan fredag och lördag.

– Vi fått uppgifter som pekar på att han kan ha utsatts för brott, säger Stefan Gustafsson vid polisens ledningscentral.

Nu har en man anhållits misstänkt för mord.

Kroppen hittades i Säveån i Partille utanför Göteborg, strax efter midnatt natten mot lördag.

I ån fanns även en elrullstol som mannen tros ha färdats på när han hamnade i vattnet. Ett område i anslutning till Säveån spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi är intresserad av alla iakttagelser om en man i permobil som rört sig i centrala Partille, sa Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen, under lördagen.

Brottsmisstanke uppstod

Ärendet hanterades först som ett olycksfall.

Men när polisen genomförde utredningsåtgärder och talade med anhöriga till mannen som hittats död framkom uppgifter om att han kunde ha varit utsatt för brott.

En person pekades ut som misstänkt och på söndagsmorgonen meddelar polisen att en man anhållits efter förhör, misstänkt för mord.

Polisen har valt att inte gå ut med ålder på vare sig den döda mannen eller den som sitter anhållen.

Polisen efterlyser tips

Polisen söker fortfarande vittnen, personer som har sett en man i elrullstol i Partille under fredagskvällen och natten mot lördagen.

– Vi vill hemskt gärna ha observationer av en person som färdats på permobil vid den här tidpunkten. Vem uppgicks han med, vilka såg man på platsen, hur många och så vidare, säger Stefan Gustafsson vid polisens ledningscentral.

Tips lämnas via telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln