Lisbeth vaknade upp till död älg i trädgården

Publicerad 2018-10-25

Tidigt i tisdags vaknade Lisbeth Claesson upp till vad hon trodde var en sovande älgtjur. Men den var i själva verket död, skriver Hallands Nyheter.

– Det låg en jättebjässe i vår trädgård, det är inte konstigt att man hajar till, säger hon till Aftonbladet.

Strax före klockan sex på tisdagsmorgonen väcktes Veddigebon Lisbeth Claesson av sin sambo. Han var uppspelt och berättade för Lisbeth om den stora älgtjur som somnat i trädgården intill hennes bil, rapporterar Hallands Nyheter.

– Jag visste inte vad jag skulle tro. Det låg en jättebjässe i vår trädgård, det är inte konstigt att man hajar till, säger Lisbeth Claesson.

Vid närmare inspektion visade det sig att älgen inte alls sov. Stora sår på magen vittnade om att älgen skadat sig och sedan dött i Lisbeths trädgård.

– Troligtvis har den blivit påkörd ett par dagar tidigare. Sedan har den väl kommit in i min trädgård, ätit ett par äpplen och segnat ner, säger hon.

Tomtägarens ansvar

Men vem ansvarar egentligen för en död älgtjur på en bakgård? Tomtägaren, Lisbeth Claesson alltså, skulle det visa sig. Efter flera samtal till olika jaktlag och andra bekanta fick hon till slut napp. En jägare kom förbi och fick med sig älgen hem. Då blev det tydligt att älgen inte var ätbar.

– Det luktade apa om den.

Hade du tänkt äta den?

– Ja, lite tankar hade jag ju. Det skulle vara gott med en älgstek och då hade jag ju kunnat bjuda barn och barnbarn på det.

Men nu är älgen nedgrävd.