Man i 45-årsåldern anhållen – misstänkt för mord på ”Kjelle Blues”

Uppdaterad 2021-11-10 | Publicerad 2021-11-09

Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Anderssons försvinnande är ett mysterium. Han är spårlöst försvunnen sedan 2008 – trots massiva sökinsatser.

En man i 45-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp på Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Andersson från Sandviken

”Kjelle-Blues” har varit spårlöst försvunnen sedan 2008.

Inom de närmsta dagarna kommer Gävlepolisen att förhöra den misstänkta mannen, man planerar även flera andra förhör. Det är ett känsligt ärende, enligt polisen och åklagarkammaren, som därför inte vill kommentera ytterligare.

Det meddelar handläggaren polisinspektör Christer Löf och kammaråklagare Christer Sammens, i ett pressmeddelande. För Aftonbladet bekräftar dock åklagaren att den misstänkte mannen är i 45-årsåldern. Han är tidigare dömd för brott.

Kompisar tar bilden till höger på Kjell-Ove på midsommarafton 2008, utanför verkstadskoncern Sandviks huvudkontor. Det är den sista kända bilden på honom. Enligt kompisarna var han på gott humör och såg fram emot att hans barn skulle komma och hälsa på.

Bragts om livet

Trots mer än 500 utredningsåtgärder har polisen inte lyckats lösa mysteriet med Sandvikenmusikerns plötsliga försvinnande. Polisen är dock övertygade om att han bragts om livet.

Två personer har tidigare varit anhållna misstänkta för att ha haft med hans försvinnande att göra. Men båda släpptes fria.

”Kjelle Blues” lämnade sina vänner utanför Sandviks kontor och gick i väg med sin cykel och röda ryggsäck på midsommarafton 2008. Det blev det sista livstecknet från honom.

Polisen under sökandet efter Kjell-Ove Andersson.

Återupptagit sökandet

Kjell-Ove Andersson var en känd person i Sandviken genom sin musik. Han uppträdde som trubadur och i ett eget bluesband, vilket gav honom smeknamnet ”Kjelle Blues”.

– Jag är övertygad om att det finns personer som vet vad som har hänt Kjell-Ove, sa Christer Löf vid Gävleborgspolisen på en tidigare presskonferens.

Polisen sa också att man fått upplysningar och tips som gjort att man valt att återuppta sökandet efter honom. Aftonbladet var plats när Sjöpolisen gjorde dykningar i Ältebosjön i Gästrike Hammarby för några veckor sedan, men inga spår efter ”Kjelle Blues” hittades där.

Följ ämnen i artikeln