Enorm (kli)matprotest med Greta Thunberg

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Guido Kirchner
En bonde har avbildat Greta Thunberg i sitt majsfält.

Klimataktivisten Greta Thunberg flyger inte och kan inte se det med egna ögon. Men i tyska Selm har en bonde skapat ett enormt porträtt av henne i sin majsåker.

16-åringen är avtecknad med ett plakat med texten "Fridays for future", namnet på den globala rörelse som följt på hennes klimatstrejkande.

Porträttet är 180 gånger 100 meter stort och i majsfältet finns nu en två kilometer lång labyrint. Jobbet tog 15 timmar.

Bonden Benedikt Lünemann är engagerad i klimatfrågan och har gjort porträttet för sin åtta månader gamla son Davids skull.

– År 2100 kommer han att vara 82 år. Då ska han kunna leva i en värld som inte förändrats, med en miljö som inte förändrats, säger lantbrukaren enligt tyska nyhetsbyrån DPA som publicerat bilden på Twitter och citeras i flera tyska medier.

PODD: Aftonbladet Daily om Greta Thunberg & skolstrejkerna

Aftonbladet Daily om vad det är som gör att Gretas rörelse har vuxit sig så här stor, varför den lockar massor av demonstranter i länder världen över och varför manifestationerna i Sverige fortfarande är förhållandevis små.
Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen


Publicerad: