Modeexperten om de kungliga klänningarna

Publicerad 2018-05-27

Kronprinsessan Victoria Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Klassisk Victoria-klänning både vad gäller snitt och tänk. Det här är en klänning Kronprinsessan burit tidigare och bara genom lite nytänk men omsömnad av klänningens designer Camilla Thulin så har man vips en hel nygammal klänning att använda vid detta flotta tillfälle. Hållbart och ekonomiskt tänk, precis som vi alla borde tänka! Men inte bara det, det här är också en otroligt vacker klänning i ljusa pasteller och trendigt blommigt som sitter perfekt på Victoria!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till galamiddagen.

Drottning Silvia Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Älskar när Drottningen bär starka färger. Det både klär henne och ger också en klar och tydlig vink till alla därute att man inte behöver ”gömma” sig eller tona ner sig med åldern. Kräma på bara! Klänningen som sådan är kanske inte den mest spännande hon burit men livet med blommorna känns ändå härliga och lekfulla. 

Kungen och drottning Silvia.

Mette-Marit Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Hm. Jag blir otroligt kluven. Å ena sidan känns det lite som en brudklänning som man lite slarvigt sytt om i all hast. Å andra sidan är blomdetaljerna och den lite kyska stilen väldigt härlig. Men, jag landar ändå i ett: njä. 

Norske kronprinsparet Haakon och Mette-Marit.

Kronprinsessan Mary  Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Mary har väl aldrig gjort ett trist klänningsval i sitt liv och naturligtvis ej heller en kväll så som denna. Otroligt vacker och delikat klänning med en hel drös av stenar som gnistrar ikapp. Den fyrkantiga urringningen visar också trendkoll och så sitter den naturligtvis som om den vore sydd på kroppen. Kvällens lyxigaste look!

Prinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark.

Grevinna Alexandra Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Åh wow, jag älskar det här! Jag är otroligt svag för ljust, lite smutsig, rosa och den här åtsittande drömmen med lite ”fluff” är otroligt smickrande och levande. Egentligen väldigt enkel - men är inte det oftast bäst?

Grevinnan Alexandra av Frederiksborg.

Prinsessan Marie Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Läckert! Både blått och glitter och gnister är superhett just nu och prinsessan ser ju helt klart strålande ut i denna klassiska aftonklänning. Kul med detaljerna som skär igenom klänningen. 

Hollands drottning Máxima Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kvällens mest detaljrika klänning vilket inte nödvändigtvis är en komplimang. Klänningens alla detaljer gör tyvärr att den känns stökig och upplevs lite som ett syslöjdsarbete snarare än en toppdesignerlook. Men, om det nu vore en mellanstadieelev som sytt klänning så är det inget mindre än fantastisk. 

Drottning Margarehte Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Men åh wow, blir helt lycklig av detta. Precis som vår Drottning är Margarethe inte rädd för att kräma på och det här visar också vilken trendkoll hon har då hon bär både spets och blommigt samtidigt som vi ser volanger och trendigt rosa nyans. Underbart!

Drottning Margrethe var värdinna för kvällens galamiddag.

ANNONS