Man död efter skottlossning i Göteborg

Uppdaterad 2016-09-03 | Publicerad 2016-09-02

En man har skjutits ihjäl i en bil vid Frölunda torg i Göteborg.

Vid midnatt meddelade polisen att två bilar påträffats i närheten av brottsplatsen och bärgats av utredningstekniska skäl.

Två personer som befann sig i närheten av bilarna är medtagna till förhör.

Polisen fick vid 21.15-tiden på fredagskvällen in ett stort antal samtal om skottlossning vid Frölunda torg i Göteborg.

– När vi kommer fram anträffas en person avliden på platsen. Vi har inlett en förundersökning om mord. Det är en stor avspärrning på platsen, vi håller på att lägga ihop vittnesuppgifter och jobbar brett, men vi har ingen gripen i nuläget, säger Anki Larsson, gruppchef vid polisen region väst, strax efter klockan 22.30.

”Perforerad av kulhål”

– Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GT.

Enligt en källa med insyn i utredningen var bilen helt perforerad av kulhål och den skjutne mannen träffad av så många skott att han inte kunnat identifieras.

På sin webbplats skriver polisen att flera personer har lämnat brottsplatsen i bil och kört iväg i okänd riktning.

Strax före midnatt bekräftade polisen att en mörk bil som påträffats i närheten av brottsplatsen har bärgats.

– Bilen har bärgats av utredningstekniska skäl. Vi får se om den kan ha något samband med händelsen, säger presstalesman Hans Lippens.

Var bilen övergiven när ni påträffade den?

– Enligt uppgift fanns det någon person i närheten som är medtagen till förhör. Personen hörs upplysningsvis och är inte misstänkt.

Klockan 00.15 meddelade polisen att ytterligare en bil tagits i beslag. Det rör sig om en mindre vit bil och även vid den befann sig en man som ska höras upplysningsvis.

Misstänker gänguppgörelse

Polisen misstänker att mordet är kopplat till en gänguppgörelse, enligt en källa med insyn. Men enligt uppgift till Aftonbladet ser polisen ingen direkt koppling till gängkriget i Biskopsgården.

Ett vittne som bor i höghusen vid Frölunda torg och säger till Aftonbladet att han hörde 15-20 skott i snabb följd.

– Det lät som automatvapen.

Han gick ner till parkeringen och såg en svart bil med kulhål i. Han beskriver framrutan som ”helt nermejad”. Även den högra framdörren hade kulhål i sig och var dessutom öppen. Polisen var snabbt framme och spärrade av platsen.

– Det har kommit ambulanser i snabb fart som lämnat också, säger han.

”Jag blir ju orolig”

Tristan, 19, åkte förbi platsen med några kompisar och säger att han hörde höga smällar. Sedan kom ett ett massivt polispådrag med uppåt 20 polisbilar, flera piketbussar och civilpoliser. Han känner sig inte trygg med utvecklingen i Göteborg.

– Jag blir ju orolig, men jag bor en liten bit ifrån och här märker jag inte av det så mycket. Men det är läskigt att det sker så nära inpå, säger Tristan.

Brottsplatsen var avspärrad för teknisk undersökning hela natten. Hela resecentrum vid Frölunda torg spärrades av och boende blev instängda i sina lägenheter på grund av polisens stora avspärrningar. Även Västtrafik fick stänga av ett flertal av sina busslinjer. På lördagmorgonen var avspärrningarna hävda.

Följ ämnen i artikeln