Polisen om sökarbetet: ”Föremål har tagits i beslag”

Publicerad 2023-10-07

ALINGSÅS. Fem dygn har gått sedan någon såg hockeykillen Henrik, 15.

Tre sitter anhållna misstänkta för inblandning i brott i samband med försvinnandet – och polisens sökinsats fortsätter.

– Vi kommer göra allt vi kan för att hitta Henrik, säger August Brandt, polisens presstalesperson.

Under en järnvägsbro över Säveån har Kustbevakningens dykare letat efter fynd under lördagen. Intill dånet från E20:an vid skogsdungen bredvid letar polisen spår med hjälp av hundpatruller och helikopter. Sökinsatsen för att hitta Henrik, 15, fortsätter.

Aftonbladet har under dagens gång kunnat iaktta hur poliser lämnat det omkring en kilometer stora avspärrade området med påsar i hand. Vid ett tillfälle en brun papperspåse och vid ett tillfälle en blå plastkasse. Nu bekräftar polisen att fynd gjorts i området.

– Föremål har tagits i beslag. Om de fynden har något med Henriks försvinnande att göra vet vi inte i dagsläget, säger August Brandt, polisens presstalesperson på plats, till Aftonbladet.

Polisen bekräftar att föremål har tagits i beslag.

Garage har spärrats av

Två personer sitter på lördagskvällen anhållna misstänkta för människorov i samband med Henriks försvinnande.

Ett garage i Alingsås ska också ha spärrats av med anledning av utredningen. Enligt Göteborgs-Posten ska fler än en av de misstänkta ha kopplingar till den aktuella byggnaden.

– Vi har flera platser som är intressanta, som vi söker efter Henrik på helt enkelt, säger August Brandt.

Ett garage ska ha spärrats av?

– Jag kan inte besvara fler frågor som gäller förundersökningen just nu.

Både polisens och Kustbevakningens fordon har synts kring det avspärrade området runt Säveån under lördagen. Polisen har inlett en regional särskild händelse med anledning av Henriks försvinnande. Uniformerad personal, helikoptrar och hundpatruller är i tjänst.

– Mina kollegor gör ett superbra jobb, det har jag varit med och sett under dagen idag. Vi är många som hjälps åt, det är en särskild händelse och vi har en väldigt stor resurs, säger August Brandt.

Han beskriver insatsen:

– Det är väldigt många aktörer som samverkar för att hitta Henrik. Sökandet fortsätter och vår främsta prioritering är att hitta honom.

”Alla tips är viktiga”

Henrik, 15, sågs senast i sitt hem i måndags eftermiddag. Då pratade han med sin pappa om hur skoldagen hade varit. Han lade inte märke till något annorlunda med sin sons beteende då. Aftonbladet har också varit i kontakt med flera personer som träffat Henrik under dagarna omkring försvinnandet. Ingen lade då märke till något avvikande beteende.

Henrik beskrivs som en glad, social, snäll och väldigt hockeyintresserad kille. Hans försvinnande har engagerat många och polisen har fått in mycket information från allmänheten.

– Det har kommit in mycket tips därifrån och allmänheten är våra ögon och öron. Så alla tips är jätteviktiga, säger August Brandt.

På lördagseftermiddagen har fem dygn gått sedan Henriks pappa Mika, som Aftonbladet träffade under fredagen, senast såg eller hörde från sin son.

– Vi kommer göra allt vi kan för att hitta Henrik. Vi har en stor resurs på plats och olika typer av enheter som hjälps åt. Vårt mål är helt enkelt att hitta honom, säger August Brandt, polisens presstalesperson.

Följ ämnen i artikeln