Kvinna födde ombord på plan – döper sonen efter flygbolaget

Publicerad 2016-04-28

Pojken Saw Jet Star föddes ombord på ett flygplan.

En kvinna födde barn ombord på ett flygplan i fredags. Nu vill hon döpa sin nyfödda son till Jet Star efter flygbolaget, skriver Daily Mail.

En gravid kvinna från Singapore skulle i fredags flyga till Burma, en flygresa på ungefär tre timmar. Men väl på planet insåg hon plötsligt att det var dags att föda.

Lyckligtvis fanns tre läkare ombord som tillsammans med kabinpersonalen kunde hjälpa till under förlossningen.

Barnet, en liten pojke, föddes innan flygplanet hann landa på Yangons flygplats i Rangoon i Burma. Han vägde drygt tre kilo och är det första barn som fötts på ett Jetstar Asia-flyg. Mamma och barn ska ha skrivits ut från sjukhuset i Yangon och båda uppges vara vid god hälsa.

”Nyheten möttes av applåder”

Som tack för den hjälp mamman fick av personalen på flygbolaget vill hon nu döpa sin nyfödda son till Saw Jet Star. Det första namnet är en hyllning till chefen för kundservice ombord, Saw Ler Htu, som hjälpte henne.

En talesperson för Jetstar menar att de är stolta över att besättningen med hjälp av läkarna ombord bidrog till att deras yngsta passagerare någonsin fick en säker ankomst.

– Den glada nyheten om baby Jet Star möttes av en applåd från andra passagerare på planet, så vi är säkra på att de aldrig kommer att glömma den här stunden, säger flygbolagets talesperson.

För en flygning kortare än fyra timmar tillåter Jetstar kvinnor att resa ända tills vecka 40 av graviditeten, men de kräver ett speciellt läkarintyg för att få flyga från och med den 28 veckan.