Man på cykel flydde dödskjutningen – polisen ber om hjälp

Publicerad 2021-06-01

En man är på flykt efter dödskjutningen i Hjällbo, enligt uppgift Aftonbladet.

Mannen ska ha varit i sällskap med den anhållne skytten.

Polisen efterlyser också iakttagelser om personer som setts på en ”blå cykel, eventuellt en elcykel” i anslutning till dödsskjutningen.

Tidigt på eftermiddagen i söndags sköts en 44-årig man till döds i Hjällbo centrum i Göteborg. Mannen träffades av flera skott.

Ytterligare två män i 60-årsåldern skadades.

En 21-årig man som är skriven bara några hundra meter från mordplatsen är anhållen och misstänks ha avlossat skotten. Han stoppades i flykten av vittnen till skjutningen. Innan han kunde gripas misshandlades 21-åringen som fördes från platsen i ambulans.

Sent i går kväll gick polisen i Göteborg ut och bad om allmänhetens hjälp. De söker iakttagelser av personer som setts i anslutning till en blå cykel. Eventuellt ska det röra sig om elcykel, skriver polisen.

En 44-årig man sköts till döds I Hjällbo i Göteborg på söndagseftermiddagen.

Enligt uppgift till Aftonbladet söker polisen också efter ytterligare en man som ska ha varit delaktig i skjutningen. Mannen ska ha kommit till mordplatsen tillsammans med den anhållne skytten och ska enligt Aftonbladets uppgifter ha lyckats fly platsen på cykel.

”Ligger och glöder”

Samtidigt som utredningen av mordet och mordförsöken pågår arbetar polisen intensivt för att förhindra nya våldsdåd.

Personer med koppling till den mördade 44-åringen har under början av veckan rest till Göteborg och i går ska flera fordon ha stoppats i Skåne. Under gårdagskvällen anlände också personer med kopplingar till konflikten till Göteborg via Landvetter, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen har också avsatt stora resurser för att stävja våldet och försöka återställa normaltillstånd.

– Vi är på plats med extra personal, det är en trygghetsskapande åtgärd men det är också för att förhindra brottslighet, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst i går.

– Det ligger och glöder under ytan, vi kan inte säga att det här är över.

En parkering spärrades av i samband med att en man skjutits till döds.